Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Cujo (1983)

Cujo
Filmadatlap
 
17
Szereplők
8
Vélemények
22
Képek
1
Videók
Cujo

Galéria (22)

Videók (1)

 
ng   2022. 07. 04.

legújabb vélemény

0

Mai viszonyokhoz mérve nagyon lassú, vontatott is. Ez nem horror, inkább dráma. 3 csillag. Különösebb baj nincs vele, de nagyon unalmas...

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 02. 21.

a nap véleménye

2
Rossz kutya! Azt mondtam, ülj, nem azt, hogy ölj!

Ki az, aki az ember legjobb barátját képes egy dühöngő fenevaddá változtatni, s erre alapozva egy kutyás horrorsztorit kifundálni? Nem más, mint Stephen King, a szóban forgó műve pedig a Cujo, melyben egy jámbor bernáthegyi lesz a rettegés tárgya. U... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2021. 07. 10.

2
Bernát, aki kicsit morcos lett...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Na és most, hogy megnézi valaki a filmet, egyből elmegy, vásárol egy kutyát? Már maga a regény sem a jobb King művek közé tartozik. Szerintem sekélyes és kissé unalmas lett, hiszen maga a történet is nagyon egyszerű. Bár azért King mesternél az egysz... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 07.

0

Kevés film okozott ekkora csalódást, mint ez. A megnézése előtt elolvastam a könyvet is és kíváncsian vártam, hogy ezt hogyan lehet filmvászonra helyezni. Nem sikerült..Pedig megpróbálták, de hiteltelen és vontatott volt. Nagyot akartak robbantani ve... több»

 
harnas1207   2018. 12. 11.

0

A könyv jobban tetszett, ráadásul itt a film végét is megváltoztatták. Nem mondom, hogy rossz lett, de aki olvasta annak ez nem fog tetszeni.

 
BoBamburg   2021. 01. 15.

0

Ha korábban láttam volna, mint hogy a könyvet olvastam, valószínűleg jobban tetszett volna, mert így folyton megakadtam a hibákon és a kihagyott (fontosabb) részleteken. Kár, mert jó alapanyag volt a könyv, kicsit nagyobb odafigyeléssel egész remek film lehetett volna.

 
respect the movies   2018. 03. 14.

0

Szerintem jó film volt! Nagy rajongója vagyok Stephen King munkásságának, kimondottan kedvelem a könyveit és az azokból készült filmadaptációkat! Persze a filmadaptációi közt sajnos sokkal több gyenge vagy közepes minőségű darab született, de én a Cu... több»

A film összbevétele 21 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet eredetileg Peter Medak rendezte volna, de végül a forgatás kezdete előtt rendezőváltás történt.

(respect the movies)
 

Stephen King ajánlotta a rendezőt (Lewis Teague) a stúdiónak, miután látta az előző filmjét, az 1980-as Aligátort.

(respect the movies)
 

Stephen King rengeteget segített a film forgatókönyvírásában, fel is ajánlották neki, hogy a neve felkerülhet a forgatókönyvírók közé, de ő köszönte szépen, és nem fogadta el a lehetőséget.

(respect the movies)
 

Stephen King elárulta, hogy a Cujo című regényének az ötlete úgy született, hogy egyszer elromlott a motorja, és elvitte egy szerelőhöz. Ott meglátott egy hatalmas, de szelíd bernáthegyit. A többi már jött magától...

(respect the movies)
 

A film egyik jelenetét csak egy rottweilerrel tudták leforgatni, mert a filmben szereplő bernáthegyi kutyák túl nagyok voltak az adott jelenethez.

(respect the movies)