Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

A hőlégballon (2018)

Ballon
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
26
Képek
2
Videók
 
jakedave   2021. 02. 28.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Megnézendő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A berlini fal szörnyű viszontagságairól és a Kelet-Berlinben zajló nyomasztó és diktatórikus rendszerről már rengeteg kiváló alkotás született, elég csak például A mások élete című filmre gondolni, amely talán minden idők legjobb német filmje. A hőlé... teljes kritika»

 
indingo   2019. 12. 27.

0

Érdekes, igaz történetet mutatott be a film egy olyan korból, ahol nem volt természetes a szabadság. Ma mér ezt nehéz elképzelni. A végén örültem volna több archív felvételnek.


 
TomÁcs   2019. 12. 28.

1

David Krosst jó volt ismét nagyjátékfilmben látni. Elég megrázó film, fel sem tudjuk fogni, mik történtek abban a korban. Végig jól hozz a film a feszültséget.

 
Berto49   2019. 10. 25.

0
Út a szabadsághoz

Nem szokványos, túlzással fogalmazva eszement vállalkozásba fogott két keletnémet család, hiszen a gyermekeik életét is kockáztatták azzal, hogy hőlégballonnal repülték át a határt. Én nem éreztem annyira izgalmasnak a filmet, mert jobban ki kellett volna domborítani az NDK korabeli viszonyait, ahogy ezt egy korábbi film, a „Mások élete” megtette. Nyugodt, polgári körülmények között éltek, igaz, hogy Stasi figyelő szeme minden lépésüket követte. A mindenhol látható Honecker „elvtárs” arcképe nem érzékeltette a szocializmust építő Németország elnyomásra és terrorra épült rendszerét. Erősebben kellett volna érzékeltetni a korabeli viszonyokat, mert így szinte érthetetlen volt, hogy miért akarták mindenáron elhagyni a szülőföldjüket. A szereplőválogatással az volt a problémám, hogy az egyik házaspár túl fiatal volt ahhoz, hogy ilyen „idős” gyermekeik legyenek. A fiatalok szerelmi szála pedig az elcsépelt klisék számát szaporította. Számomra a rengeteg dicsérő kritika és vélemény ellenére nem volt egy igazán emlékezetes film.

 
Szilonka   2020. 02. 04.

0

Tetszett a hangulata a filmnek, és a kor, amit bemutatott, nagyon valóságos volt. A történet is mindvégig érdekes.

 
MKristijan   2020. 02. 21.

0

Meglepő volt számomra, hogy a film német. Persze ki tudta volna hitelesebben ezt elkészíteni, mint egy onnan származó személy. Korábbi tapasztalataim és fenntartásaim megvoltak a német filmekkel kapcsolatban, határozottan megválogattam őket mindig. E... több»

 
Lonka   2020. 02. 28.

0

Érdekes film volt egy érdekes, bár nem túl szép korszakról. A színészi játék kifogásolhatatlan.

Galéria (26)

Videók (2)

A film összbevétele 13 562 317 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatása 2017. szeptember 18-án kezdődött meg MünchenBen, Németországban. További forgatási helyszínek: Bavaria, Thuringia, Berlin.

(hp )
 

A hőlégballon a 1982-es Éjszakai átkelés című, valós eseményeken alapuló film remake-je.

(hp )
 
1978-ban két keletnémet család a szocialista mindennapok nyomasztó kilátástalanságából egy saját maguk készítette hőlégballonnal próbált meg a szabad nyugatra szökni... több»
 
Nem feltétlenül minősül tehát különleges alkotásnak A hőlégballon, mint ahogy nem is annyira sokrétű, mint a hasonló témájú darabok közül A néma forradalom vagy A mások élete, ugyanakkor jórészt képes ugyanazt a szerepet betölteni több»
 
Sokan megtalálják a számításukat A hőlégballon című filmben. Például azok, akik szeretik izgalmukban a karfát szorítani a vetítőteremben. És azok is, akik emlékszenek a filmhíradó azon tudósítására, amiben az örömmámorban úszó tömeg német zászlót lengetett és alkoholtartalmú italokat nyakalt a berlini falon ülve. Ez a két csoport biztosan élvezni fogja Michael Herbig alkotását. A „közös halmaznak” pedig szinte kötelezően ajánlott A hőlégballon megtekintése. több»