Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
26
Képek
1
Videók
 
Attila   2019. 04. 27.

Engem teljesen beszippantott a film. És bár szerintem voltak benne ugyan üresjáratok, meg néhány triviális dialógus, ennek ellenére számomra hatalmas moziélmény volt az egész. Még órákig tudtam agyalni a látottakon, és ezzel együtt engem kilóra megvett a film, szerintem ilyen alkotásokra lenne manapság szükség.

 
Wesleyvep   2019. 04. 26.

Nálam ez a film egyszerűen mindent vitt, annyira el van találva mind a téma, mind pedig a hangulata, amelyre a zseniális színészi alakítások már csak hab a tortán. Ritka az, hogy egy film minden aspektusában ennyire jó legyen. Csakis ajánlani tudom!


 
avatar123   2019. 04. 22.

Nem volt rossz film, bár ezt a témát azért ennél erősebben, mélyebben is fel lehet dolgozni, de alapvetően rendben voltak a dolgok. A színészekre semmiképp nem lehet panasz, egyedül a koncepcióban éreztem némi bizonytalanságot. Egyszer nézhető, de igazság szerint semmi extra. Jóféle közepes.

 
Attila   2019. 04. 20.

Thomas Kretschmann pazar alakítása sokat dobott a filmen, azt meg kell hagyni. A hőlégballon egy izgalmas és okos mozi lett, ami olyan témát dolgoz fel, melyet nem sok film válllalt fel az utóbbi években, és ezt nem is teszi rosszul. Nyugodt szívvel merem ajánlani!

 
1978-ban két keletnémet család a szocialista mindennapok nyomasztó kilátástalanságából egy saját maguk készítette hőlégballonnal próbált meg a szabad nyugatra szökni... több»
 
Nem feltétlenül minősül tehát különleges alkotásnak A hőlégballon, mint ahogy nem is annyira sokrétű, mint a hasonló témájú darabok közül A néma forradalom vagy A mások élete, ugyanakkor jórészt képes ugyanazt a szerepet betölteni több»
 
Sokan megtalálják a számításukat A hőlégballon című filmben. Például azok, akik szeretik izgalmukban a karfát szorítani a vetítőteremben. És azok is, akik emlékszenek a filmhíradó azon tudósítására, amiben az örömmámorban úszó tömeg német zászlót lengetett és alkoholtartalmú italokat nyakalt a berlini falon ülve. Ez a két csoport biztosan élvezni fogja Michael Herbig alkotását. A „közös halmaznak” pedig szinte kötelezően ajánlott A hőlégballon megtekintése. több»
 

A film forgatása 2017. szeptember 18-án kezdődött meg Münchenben, Németországban. További forgatási helyszínek: Bavaria, Thuringia, Berlin.

(hp)
 

A hőlégballon a 1982-es Éjszakai átkelés című, valós eseményeken alapuló film remake-je.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.