Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
26
Képek
2
Videók
 
Hondati   2020. 10. 18.

legújabb vélemény

Isteni film

Óhatatlanul párhuzamot vontam a Good bye Leninnel ami hasonló témát dolgoz fel. Mindkettőt zseniális filmnek tartom. Ebben a filmben sem találtam hibát csak kíváló szerepjátékot nagyszerű alakításokat kíváló sztorit és megható végjátékot. Nagyon szerettem és végig lebilincselt. Óriási retro élmény. Jó lenne még hasonlókat látni.Köszönöm az élményt!

 
indingo   2019. 12. 27.

Érdekes, igaz történetet mutatott be a film, egy olyan korból ahol nem volt természetes a szabadság. Ma mér ezt nehéz elképzelni. A végén örültem volna több archív felvételnek.


 
TomÁcs   2019. 12. 28.

David Krosst jó volt ismét nagyjátékfilmben látni. Elég megrázó film, fel sem tudjuk fogni mik t9rténtek abban a korban. Végig jól hozz a film a feszültséget.

 
Berto49   2019. 10. 25.

Út a szabadsághoz

Nem szokványos, túlzással fogalmazva eszement vállalkozásba fogott két keletnémet család, hiszen a gyermekeik életét is kockáztatták azzal, hogy hőlégballonnal repülték át a határt. Én nem éreztem annyira izgalmasnak a filmet, mert jobban ki kellett volna domborítani az NDK korabeli viszonyait, ahogy ezt egy korábbi film, a „Mások élete” megtette. Nyugodt, polgári körülmények között éltek, igaz, hogy a Stasi figyelő szeme minden lépésüket követte. A mindenhol látható Honecker „elvtárs” arcképe nem érzékeltette a szocializmust építő Németország elnyomásra és terrorra épült rendszerét. Erősebben kellett volna érzékeltetni a korabeli viszonyokat, mert így szinte érthetetlen volt, hogy miért akarták mindenáron elhagyni a szülőföldjüket. A szereplőválogatással az volt a problémám, hogy az egyik házaspár túl fiatal volt ahhoz, hogy ilyen „idős” gyermekeik legyenek. A fiatalok szerelmi szála pedig az elcsépelt klisék számát szaporította. Számomra a rengeteg dicsérő kritika és vélemény ellenére nem volt egy igazán emlékezetes film.

 
Szilonka   2020. 02. 04.

tetszett a hangulata a filmnek és a kor amit bemutatott, nagyon valóságos volt. A történet is mindvégig érdekes.

 
MKristijan   2020. 02. 21.

Meglepő volt számomra, hogy a film német. Persze ki tudta volna hitelesebben ezt elkészíteni mint egy onnan származó személy. Korábbi tapasztalataim és fenntartásaim megvoltak a német filmekkel kapcsolatban, határozottan megválogattam őket mindig. Eb... több»

 
Lonka   2020. 02. 28.

Érdekes film volt, egy érdekes bár nem túl szép korszakról. A színészi játék kifogásolhatatlan.

Galéria (26)

Videók (2)

A film összbevétele 13 562 317 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatása 2017. szeptember 18-án kezdődött meg MünchenBen, Németországban. További forgatási helyszínek: Bavaria, Thuringia, Berlin.

(hp )
 

A hőlégballon a 1982-es Éjszakai átkelés című, valós eseményeken alapuló film remake-je.

(hp )
 
1978-ban két keletnémet család a szocialista mindennapok nyomasztó kilátástalanságából egy saját maguk készítette hőlégballonnal próbált meg a szabad nyugatra szökni... több»
 
Nem feltétlenül minősül tehát különleges alkotásnak A hőlégballon, mint ahogy nem is annyira sokrétű, mint a hasonló témájú darabok közül A néma forradalom vagy A mások élete, ugyanakkor jórészt képes ugyanazt a szerepet betölteni több»
 
Sokan megtalálják a számításukat A hőlégballon című filmben. Például azok, akik szeretik izgalmukban a karfát szorítani a vetítőteremben. És azok is, akik emlékszenek a filmhíradó azon tudósítására, amiben az örömmámorban úszó tömeg német zászlót lengetett és alkoholtartalmú italokat nyakalt a berlini falon ülve. Ez a két csoport biztosan élvezni fogja Michael Herbig alkotását. A „közös halmaznak” pedig szinte kötelezően ajánlott A hőlégballon megtekintése. több»