Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
24
Vélemények
14
Képek
4
Videók
 
rainman   2019. 10. 27.

legújabb vélemény

Nagyjából 25 éves újranézés után azt gondolom, hogy ez egy zseniális darab! Rob Reiner rendező leginkább aktív, legjobb időszakában született remekmű! Pedig önmagában semmi sem indokolja a film iránti rajongást; egy végtelenül egyszerű darabról van, egy „unalmas” tárgyalós krimiről. Amit a rendező és pláne a főszereplők töltenek meg élettel! Tom Cruise és Jack Nicholson örömjátéka. Különösen utóbbié, aki Jessep ezredesként lenyomja a filmtörténet egyik legnagyszerűbb monológját! Igazából nem tudom megfogalmazni, hogy mi annyira nagyszerű ebben a filmben. Merthát végig aktatologatás, kihallgatás, tárgyalóteremi párbeszéd van benne, mindez bő két órán keresztül. Semmi szex, semmi romantika, semmi humor, semmi robbanás, mégis működik… végig van egy alaphangú feszültség, ami a végén kirobban. Klasszikus darab, látni kell!

 
dulkap   2017. 06. 15.

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam, pedig még évekkel ezelőtt színházban is láttam. Igazából semmi különlegeset nem nyújt, de a jól ismert bírósági összetevőkkel kiválóan dolgozik és egy percig sem unalmas, érdekes filmet hoztak össze, kiváló színészi játékokkal. Az egyik legjobb tárgyalásos film, amit eddig láttam.


 
Deku   2017. 07. 11.

Nekem személy szerint ez az film nem igazán jött be. Semmi olyan nem volt a filmben ami igazán megfogott volna. Én sajnos csak untam magam. Kár volt belevágnom.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Izgalmas-pergő, néhol vicces és telis teli remek színészi alakításokkal...talán az összes mellék szerepben is. Nekem speciel még a két bamba gyanúsított is hozza a karaktert. Remek film, többször nézendő!

 
MP170506   2017. 07. 10.

Nem olyan rég néztem meg ezt a filmet, bár hamarabb megtettem volna... mivel egy kiváló alkotással találtam szembe magam. A színészek magasra teszik a lécet, a történet nem unalmas, kiválóan fenntartja a néző figyelmét az elejétől a végéig.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

Hát persze. A jók győznek,a rosszak iszonyatosan megszégyenülnek,és megbűnhődnek. Minden férfi jóképű,minden nő gyönyörű... Ugyan már.Vicc...

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Igazán meghökkentem, hogy így lett, de ez nagyon betalált. Nem vártam hasonló hatást, főként, mert egyik színész sem a nagy kedvencem innen. Azonban különösen tetszett, és hát bármikor újranézős.

A film összbevétele 243 240 178 dollár volt (imdb.com).

 

1992-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Jack Nicholson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Jack Nicholson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Tom Cruise a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Demi Moore a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A Columbia Pictures stúdió 110. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Ez a film volt Wolfgang Bodison színészi debütálása.

(Menyét Ibolya)
 

A film alapjául szolgáló színdarab megfilmesítésének jogait még a darab bemutatója előtt eladták.

(kázsé)
 

A film eredeti színpadi verzióját 1989-ben mutatták, be és közel 500 előadást ért meg.

(kázsé)
 

A jelenet, amiben Tom Cruise Jack Nicholsont utánozza, nem volt a forgatókönyvben.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.