A film összbevétele 66 772 865 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 73 145 423 forintot termelt. A hazai mozik összesen 26 701 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Abban a jelenetben, amelyben a mosogatógép ajtaja összetöri Thya fejét, a speciális effektusokért felelős csapat élethű öntvényt készített a színésznő fejéről. A testhez azonban egy életnagyságú szexbaba törzsét és lábait használták fel, hogy pénzt takarítsanak meg azzal, hogy nem kellett a fejet és a testet a semmiből elkészíteni. A fejzúzási jelenethez Luciane Buchanannek fejmintát kellett készíttetnie. „Elaludtam a szememre nehezedő nyomás miatt, mert elég nehéz volt” – mondta, majd így folytatta: „Egy srácnak segítenie kellett volna, de ő csak a fejemet tartotta. Aztán valahogy felébredtem, és azt mondtam: »Ó, de meleg van.« Meg is kérdeztem tőlük: »Ha bármilyen okból pánikba esnék, mi történne?« Erre azt mondták: »Levesszük, de akkor is újra kell kezdenünk a felvételt.«” Bár Buchanan az eljárás utolsó öt percében alig várta, hogy levegyék a gipszmaszkot, végül kitartott, és a következő tanáccsal búcsúzott minden olyan színésznek, akinek először készítenek ilyet: „Tegyetek meg mindent, ami segít megőrizni a nyugalmatokat. Például gondoljatok valami kellemesre. Szerintem ez olyan, mint a búvárkodás. Csináltatok már ilyet? Van egy pont, amikor azt mondja az ember: »Istenem, olyan mélyen vagyok az óceán alatt«, és egyszerűen csak ki kell várnom. Mintha azt mondaná: »Biztonságban vagyok.«“
A film tartalmaz egy hibát, amely az „Evil Dead” sorozat egészében visszatér. A Necronomicon szó nem „a halottak könyvét” jelenti – helyesebb fordítása: „a halottak neveinek könyve”.
Az egész film tele van a tűz témájával, vagy legalábbis a hő általános értelemben vett fogalmával, valamint annak a haraggal való összefüggésével. A film azzal kezdődik, hogy Deadite-Jessica élve megfőz egy halászt egy tóban, majd Willt is élve elégeti az autójában, miközben Will Deadite-ja még füstölgő, elszenesedett szörnyként jelenik meg. Will és Alice éjszakai klubját élénkvörös fények töltik be, és az egyik alkalmazottjuk szerint olyan forró, mint egy kemence. Alice dohányzik, amit Will utált. Willnek magának is lobbanékony természete van (Alice dohányzása az egyik kiváltó tényező), és egyik dührohamában forró vízzel forrázta le Alice-t. A tűz a film során később is fontos szerepet kap.
Rendkívül ritka, hogy egy horrorfilm a holland Kijkwijzer besorolási rendszer szerint 18+ besorolást kapjon. Hollandiában és Belgiumban a legtöbb horrorfilm 16+ besorolást kap, 18+ kategóriát általában a kivételesen nyers erőszakos vagy kifejezetten szexuális tartalmakra tartják fenn.
Abban a jelenetben, amikor Deadite Susan felrántja Alice-t a fürdőszoba mennyezetére, Sébastien Vanicek rendezőnek nem volt lehetősége forgó stúdiót használni. Elmondta: „Szívesen megtettem volna, de az drága.” Ehelyett elmagyarázta, hogyan valósították meg a felvételt leleményességgel és a kaszkadőrök erejével: „Rengeteg kábelt rögzítettünk a kaszkadőrökre, és volt egy olyan 360 [fokos] fejünk [a kamerához rögzítve, ami lehetővé teszi a forgást]. Szóval rengeteg ember vett részt a kábelek húzásában és minden egyébben. De ez egy elképesztő kaszkadőr-teljesítmény volt. A szoba mozdulatlan volt, és rengeteg kábel volt rajtuk. Nagyon bonyolult volt. A kábeleket egyszerűen eltávolítottuk a számítógépes grafika segítségével.”
Ash Williams az Army of Darkness óta nem tűnt fel filmben (az Ash vs. The Evil Dead sorozatot leszámítva). A 2013-as film és a Rise első ránézésre önálló alkotásoknak tűntek, de a Rise erősen utal arra, hogy a három könyv jelenléte azt jelenti, a 2013-as rész egy rejtett folytatás, és a Burn ezt továbbviszi azzal, hogy visszahozza Jessicát az előző rész elejéről és végéről. Ellie Bixler visszatérése szintén arra utal, hogy a filmek egy valódi történeti ívet követnek.
A „Kunda, Astratta, Montossé, Canda” varázsige elolvasása a Könyvből felébreszti a Gonoszt. Egy váratlan fordulatként ezt kétszer is felhasználják: Jessica Will-lel együtt mondja el a varázsigét, ami nyilvánvalóan azt mutatja, hogy a Deadite-oknak erőt ad, amikor használják, de úgy tűnik, azt is lehetővé teszi számukra, hogy egyik gazdatestüket elhagyva egy másikba költözzenek át. Ezzel a motívummal játszanak, amikor Alice elolvassa Bernard Price jegyzeteit. Montosséig jut el, mielőtt úgy dönt, hogy abbahagyja, miközben (mint sok más Evil Dead-filmben) egy közeledő erő POV-felvétele látható. Azonban a Deadite-okat már az Evil Dead Rise-ban megidézték, és senki sem tudta, hogy el kell olvasni a könyvet a gonosz elűzéséhez, így szabadon kóborolhatnak.
Luciane Buchanan sminkjei esetében minden Deadite-nak megvan a maga jellegzetes megjelenése. „Azt hiszem, a legrosszabb napon is nagyjából három óra volt. De minél többször csináltuk, annál rövidebb lett az idő” – tette hozzá.
Luciane Buchanan elárulta, hogy Jane Levy Mia-alakításához a Gonosz halott (2013) című filmből, Alyssa Sutherland Ellie-alakításához pedig A gonosz halottak felkelése (Gonosz halott: Az ébredés) (2023) című filmből merített ihletet. Hozzátette: „Egyszerűen nagyon érdekesnek találom a testbeszédüket, valamint az arckifejezéseiket. Annyira egyszerű, mégis olyan sokat mondanak el. De nem akartam egyszerűen lemásolni őket. Azt akartam, hogy Tia önálló személyiség legyen. Szóval igen, ez egyszerűen egy együttműködés volt az összes részleggel, és megpróbáltuk kitalálni, ki is ő valójában.”
A Tia arcába beszorult fejtámlával kapcsolatban Luciane Buchanan így nyilatkozott: „Az egész fejtámla elkészítése hetekig tartó előkészületeket igényelt. A rudakat papírszívószálakból készítették, amelyeket fémfestékkel permeteztek be. Őrületes volt. Mágneseket ragasztottak a torkomra és mindenféle másra is. Nagyon szórakoztató volt felfedezni ezt a folyamatot, és a végeredmény igazán remek lett.”
Ez a Gonosz halott-sorozat első olyan filmje, amelyben Bruce Campbell nem tűnik fel Ash Williams szerepében. Ugyanakkor – amellett, hogy ő a film egyik producere – a ház lépcsőházának falán látható róla egy fénykép.
Alain Chabat szinkronszínészként tűnik fel a filmben Alice apjaként. Ezzel bezárul a kör, mivel Chabat 1989-ben egy cameo-szerepre kérte fel Sam Raimit a Les Nuls komédiás társulat által készített álreklámban. Ebben Sam Raimi kijelenti, hogy tagja az Alapítvány a Forgatáson Semmit Sem Csináló Rendezők Ellen nevű szervezetnek. Ez a poén egy akkoriban népszerű francia reklámra utal, amely a Petrole Hahn hajápolószert népszerűsítette, és amelyben egy filmrendező a forgatáson a munka helyett a terméket használja. Ugyanezen szkeccs egy másik változatában James Cameron is azt állította, hogy tagja az Alapítvány a Forgatáson Semmit Sem Csináló Rendezők Ellen nevű szervezetnek.
Sébastien Vanicek elmondta, hogy kénytelen volt kivágni egy brutálisan nyers jelenetet a filmből, hogy elkerülje az NC17-es besorolást, és biztosítsa az R-besorolást a mozik számára. A kivágott felvételt egy „igazán kemény jelenetként” írta le. „A jelenet ennél sokkal hosszabb volt” - mondta a rendező. „Több közeli felvételem is volt, és még ennél is intenzívebbek. De senki sem fogja észrevenni, mert a jelenet a film jelenlegi változatában is elég borzalmas. Az első vágásban körülbelül 35 fejre mért ütés volt közelről, nagyon hosszan és csendesen, ezért a cenzúra úgy vélte: »Ó, ez egy kicsit túl sok.«”