Fekete pont

Fekete pont

KULTer.hu
2024/09/15

Kisiskolás fokon
Szimler Bálint első nagyjátékfilmje gördülékeny őszinteséggel és a gyermeki nézőpontból fakadó szűretlen átéléssel csodálkozik rá a magyar állam, tágabban az egész társadalom állatorvosi lovára, amit úgy hívnak: oktatásügy. A Fekete pont realizmusa azonban épp olyan hamiskás, és épp csak a lényeg mellett kanyarodik el, pont mint egy kiskamasz félmosoly. Több

Roboraptor
2024/09/26

Értékelés: 8/10
Ez a fekete pont már érett mindenkinek, aki cinkos a magyar közoktatás fenntartásában
Szimler Bálint (Balaton Method, Itt vagyok) első egész estés filmje, a Fekete pont mondhatni a legjobbkor érkezett, amikor megint botrány van a magyar közoktatásban. De a film egészét nézve az elmúlt 30 évben bármikor jókor érkezett volna. Több

filmtro.hu
2024/09/29

Értékelés: 9/10
A korláttalan természet vadvirága
A magyar oktatási rendszer krónikus betegségei egy Berlinből hazaköltöző, ötödikes kisfiú, és egy pályakezdő, fiatal tanárnő szemén keresztül. Szimler Bálint önéletrajzi ihletésű, javarészt civilekkel forgatott első egész estés játékfilmje egy groteszk humorral átszőtt, epizodikus szerkezetbe öntött, gyönyörű képsorokkal bemutatott társadalomrajz. Több

Kortárs Online
2025/02/19

Értékelés: 8/10
Ha elég lassan melegítik a vizet a béka alatt, észre sem veszi, hogy megfő. A tízéves Palkót azonban a berlini oktatási rendszerből egyenesen a hevített rostlapra dobják, amikor átkerül Budapestre – szorult helyzetéből láthatóvá válik, mennyire égetőek a problémák idehaza. Spoileres kritika. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.