Herendi Gábor jó vígjátékokat szokott rendezni, és a romantikához is van érzéke. Nálam nagy kedvenc mindegyik Valami Amerika-film, és a Kincsem is bejött (a gigaköltségvetés dacára). Ezúttal egy habkönnyű kis jópofa vígjátékot készített Futni mentem ... Teljes kritika
Ismét egy nagyon jó Herendi Gábor-filmet kaptunk! :) A fiatal és az idősebb korosztálynak is tetszeni fog szerintem. Sok jó poén van benne. Köszönöm a nyereményjegyeket a Mafab.hu csapatnak! ;)
Láttam korábban a cseh változatot, és azt kell, hogy mondjam, ez jobban sikerült. Az egyetlen kritikai megjegyzésem a castinggal kapcsolatos. Bár tisztelem és szeretem a szereplők többségét. Én teret adnék más tehetségeknek is, nem csak a lassan már a csapból is folyó sztároknak.
Nem az évszázad filmje, de vannak szórakoztató jelenetei. Azt mondjuk megnézném, hogy a 70 éves Udvaros Dorottya hogyan futna le 11 km-t a valóságban, de a realitást nem kell feltétlenül számonkérni Herendi Gáboron. Főleg úgy nem, hogy full állami támogatás nélkül ért el félmilliós nézőszámot egy olyan országban, ahol már az is nagy szám, ha 300 ezren beülnek egy filmre. A Tenki Réka–Csányi Sándor páros nálam mindenesetre sokat lökött a végső értékelésen. Egészébe véve elvan ezzel az ember, 3,5 csillagot mindenképp megérdemel.
Valószínűleg Oscart nem nyer ,és nem lesz az évszázad filmje sem, de a maga nemében szórakoztató, habkönnyű kis vígjáték Herendi Gábor legújabb alkotása, a Futni mentem. A film bebizonyítja, hogy nagy költségvetés és milliárdos látványberuházások nél... Teljes kritika
Kedves , romantikus, idealizált, humoros magyar film. Nekem nagyon tetszettek a szerepek, és a hozzájuk tartozó alakítások is hitelesek. A történet viszonylag egyszerű, a kivitelezés magyarosan életszagú.
Amikor nekem tetszik egy film, nem egyszer nézem meg moziban, és ezzel a filmmel is ez történt. Nagyon vicces, szuper történet, kiváló rendezés, a színészek kiválasztása is tökéletes. Vicces, egyben romantikus. Csányi Sándor és Tenki Réka, ahogy a filmben egymásba szeretnek, nagyon tetszik, hisz sokan tudják, ők az életben egy pár. Réka kiemelkedően alakítja a karakterét a filmben, van egy-két ismerősöm, aki eddig nem szívlelte, nem volt neki szimpatikus, de a film megnézését követően megszerette a színésznőt. Fantasztikus sikere van a mozikban, ami nem csoda, hisz évek óta ez a legjobb magyar vígjáték, amit láttam. Ugye tudni lehet, hogy a Futni mentem eredetileg egy valaha volt legsikeresebb cseh mozifilm magyar feldolgozása. Hát én megnéztem azt a filmet is, borzasztó volt, alig bírtam végignézni, a magyar verzió után egyáltalán nem volt vicces, és nagyon rémes volt. Így valóban igaz, hogy hiába van egy elődje egy filmnek, kell egy szuper rendező, jelen esetben Herendi Gábor, aki csodássá varázsolta az eredeti ötletet. Gratulálok az alkotóknak, a színészeknek. Szuper lett. :)
Bár nem jellemző rám, hogy rohanjak a moziba egy teljes havi streaming előfizetés árát otthagyni akármilyen filmre, és az előzetes alapján (illetve az egyéb jellemzőket megvizsgálva) a Futni mentem nem ment át nálam az előszűrőn, mégis megnéztem végül a nagy felhajtás és rekordnézettségi adatok miatt. Jól szórakoztam, de egyúttal el is gondolkodtam: miért tarolhatott ez a produkció, mikor sem különleges karakterisztikája, sem nagy ívű színészi teljesítménye nincs az egésznek. Aztán kialakult saját véleményem: a hazai filmkedvelő közönség ki van éhezve az egyszerű és szórakoztató, könnyed és vidám mozis történetekre, mégpedig olyan karakterekkel, akikkel bárki azonosulhat. Kell a mindennapi gondoktól való eltávolodás olyasmivel, ami laza, könnyed és életigenlő. Herendi Gábor filmje tökéletes erre a célra, mint ahogyan a főszereplők játéka, Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Csányi Sándor és Ember Márk alakítása is. Nem bántam meg, hogy megnéztem, noha most is azt mondom, valójában ez egy egyszerű, közepes alkotás.
Kiemelkedik a mostanság szállított, megrendelt filmek közül. Összességében nézve egész jó, kukacoskodva részletezve középszer. Nem minden karakterhez a jó színész került, időnként nem hitették el velem az örömöt, bánatot, tanácstalanságot stb, ráadásul a problémáik ellenére mindig mindenki olyan fess, mindenki jó és szép helyen lakik, vagy lakni fog a végére. Mintha burokban született volna az egész bagázs. Nem tudok azonosulni az én problémáimmal küzdő, de minimum középosztálybeliek sirámaival. Érthetőbben: "A koldus vajon komolyan veszi a polgár mindennapi panaszait?" Értem én, hogy mindenkinek akadnak gondjai, de mindnek telik mondjuk pszichológusra? Mind tud a hó végén minőségi ezt-azt venni? Nem életszerű. Nem tudják elhitetni velem. A történetmesélésben szokatlan megtorpanások, törések. A csehből átültetett, átírt magyar humor szerencsére működik pár tényleg profi színész miatt. Könnyed szórakozást kapsz, amennyiben kikapcsolsz, és túl tudsz lépni a hibákon, főleg mivel tényleg jó értelemben lóg ki az utóbbi évek magyar filmterméséből.
Herendi Gábor olyan magyar filmeket rendezett, mint a Valami Amerikai trilógia, a Kincsem és a Magyar vándor. Legjobb romantikus filmkomédia. Miután Vera férje meghal, lefut egy maratont az apja emlékére, ám csatlakozik a többi női tag és egy férfi edző is azért, hogy teljesítse Vera bakancslistás kihívását. Az elmúlt évek legjobb és legsikeresebb magyar filmje lett, amit először nézhettem. A pajkaszegi lakók nagyot alakítottak a filmben, akár A mi kis falunkban, valamint női színészek egyike a Gólkirályság főszereplője is. Nézhető kategória, legjobb szereposztás, rendezés, és a filmzene is tökély lett. Herendinek hatalmas gratuláció a rendezésért és a remek filmért.
Ha őszinte akarok lenni, a leírás alapján nem ilyen típusú filmre számítottam. Azt hittem, egy mély és megható másfél óra előtt állok, ami arról fog szólni, hogy egy özvegy mennyire szerette a férjét, és érte akarja lefutni a maratont a lányai segíts... Több
Nem fűzök többet hozzá, az utóbbi évek egyik legjobb magyar vígjátéka. Szerethető karakterek, jól elsütött poénok. Imádtuk nézni. Több ilyen kéne, hogy az emberek újra szeressék a magyar mozit.