A Futurama számomra mindig is különleges helyet foglalt el az animációs sorozatok között. Az első pillanattól kezdve megfogott a stílusa, az, ahogyan vegyítik a sci-fi világát, a szatirikus humort a társadalomkritikával együtt. A történet egy fiatal pizzafutárról, Fry-ról szól, aki véletlenül ezer évre lefagyasztja magát, és a 31. században ébred fel. Itt csatlakozik a Planet Express nevű űrszállító vállalathoz, ahol különféle fura karakterekkel él együtt, például Leelával, az egyszemű kapitánnyal és Benderrel, az alkoholista robottal. A rajzolási stílusa azonnal ismerős lehet sokunk számszámára, hiszen Matt Groening, a Simpson család alkotója készítette ezt is. A karakterek arányai, szemei és mozgása nagyon emlékeztetnek a Simpsonokra, sőt néha úgy érzem, mintha csak átfestették volna őket sárgáról bőrszínűre. A Futurama azonban vizuálisan sokkal színesebb és futurisztikusabb, tele van űrhajókkal, idegen lényekkel és high-tech elemekkel. A sorozat több díjat is nyert, köztük Emmy-díjakat, és gyakran dicsérik kreativitásáért és humoráért. Számomra ez nemcsak egy vicces rajzfilmsorozat, hanem egyfajta szatirikus tükör is a jelenkor társadalmára, csak épp ezer évvel előre vetítve. A Futurama név az 1939-es New York-i világkiállításról származik, ahol Norman Bel Geddes ezen a néven mutatta be, hogyan képzeli el a világot 20 évvel később.
Egyik kedvenc sorozatom a hasonló animációs mesék közül. Vicces, parodisztikus, nagyon jó kis mondanivalóval is rendelkező animációs mese. Eredetileg a Simpson család miatt kezdtem el nézni, mert ugyanaz az alkotójuk, és nem bántam meg.
Tele van sok humoros perccel az egyszer tény, viszont nem sok jó mondható el magáról a történetről. Egyszerű mint az egyszer egy és kb. ennyi. A humora az ami érdekessé teszi.
Néhány részt láttam (eddig). Eddig kissé az átlagos és jó között van. Mi tagadást, van humora (némileg felnőttes is), de részben ez teszi különlegessé. De főleg a futurisztikus mibenléte, valahogy ugyanis annyira egyedinek tűnik. Lehet, hogy a később... Több
Tény, hogy nagyon egyedi világba játszódik, de egész egyszerűen gyengének tartom. A poénok gyerekesek és nem tudnak megnevettetni. Egy Rick és Morty mellett ez a sorozat sehol sincs.
Vicces, kreatív. Az első évad, első része annyira berántott engemet, hogy beis daráltam. Ajánlom mindenkinek aki rajong az ilyen mesés körülményekbe ültetett, vicces, tanulsagos adult-cartoon mooviekért.
Hasonló sorozatok
Egyik kedvenc sorozatom. Zseniális és kreatív történet és látvány. Jobban szerettem a rajzolt meséket, de ez és az ehhez hasonló szép animációk megmutatták számomra a potenciált ebben a stílusban is. Évadról évadra egyre jobb és humorosabb a kis fuva... Több
A Futurama röviden jellemezve a Simpson család a jövőben. Ötletes, fantáziában bővelkedő történetek, az egyetlen hibája, hogy túl sok az USA-hoz kapcsolódó eseményt és történetet dolgoz fel, ezért a hátteret nem ismerők számára a sorozat poénjai nem mindig érthetőek.
Megnéztem pár epizódját kíváncsiságból - vagy mert épp azon a csatornán felejtődött a tévé, amelyik vetítette -, s ideig-óráig elviselhető. Valahogy mégsem az én világom. Akadnak olyan jövőben játszódó, "különböző műfajú" rajzfilm-sorozatok, amiket s... Több
Remek humorú történet, mely részeiben akár mély mondanivaló vagy üzenet, társadalomkritika is megbújik. Nagyon kellemes kikapcsolódás annak, aki szereti az inkább felnőttesebb humorú animációs sorozatokat. Igazi Simpson család pótlék.