Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81

Good Bye Lenin! (2003)

Good Bye Lenin!
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
5
Képek
1
Videók
 
Eduard   2020. 06. 26.

legújabb vélemény

Jól bemutatta az akkori életet, de ezen kívül semmi jót nem tudnék elmondani róla. A mi a sz@rnak néztem ezt meg kategóriába sorolnám.

 
rhamus   2015. 07. 24.

Szerintem egy igazi klasszikus. Bátran ajánlom mindenkinek. Zseniális színészi játék, nagyszerű látvány és izgalom jellemzi a filmet! Remek alakítást nyújtanak a színészek ebben a kellőképpen izgalmas filmben.


 
Berto49   2017. 07. 15.

Szörnyű ország lehetett az NDK! Egy országot kettészakítani ugyanolyan bornírt ötlet, mint a trianoni békeszerződés. A film kb. a közepéig igen jó, aztán onnantól kezdve leül. Ennek ellenére egyszer meg lehet nézni.

 
Greeta   2016. 09. 28.

Eléggé unalmasnak találtam pedig sokan dicsérik. A története jó lehetett volna, de valahogy nem tudott lekötni.

 
raczdavidzsolt   2016. 05. 04.

Néha búcsút kell inteni és niytni kell a világra az újra! Szuper! A ifjak átérezhetik a rendszerváltást az idősek kicsit visszaemlékezhetnek gyermekkorukra!

 
JollyDzsé   2015. 03. 12.

Az egyik legjobb német film, amit valaha láttam. A srác baromi jól játszik, a sztori fergeteges, és szívhez szóló, a rendezés meg egyszerűen tökéletes. Hihetetlenül jól meg van ragadva, ahogy a fiú őrlődik a múlt és a jelen között, hogy próbálja újraalkotni a múltat, hogy a jelen ne legyen annyira sötét, aztán persze elbukik. És persze az egész kontextus miatt a magyar közönséghez különösen közel áll a téma.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Szuper volt, jó kis szórakozást nyújtott nekem így semmi esetre se bántam a film megnézését. Aki vevő erre a stílusra annak mindenképpen megéri megnézni, mert semmit se veszíthet vele.

A film összbevétele 79 384 880 dollár volt (imdb.com).

 

2004-ben Arany Glóbuszra jelölték, mint a legjobb nem angol nyelvű film.

(Bogi87)
 

Kb. 9.6 milló német màrkàból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Eredetileg Florian Lukas játszotta volna Alex szerepét.

(kázsé)
 

Nagy mennyiségű számítógépes effektet kellett használni, hogy eltüntessék a "nyugatiasodás" nyomait Kelet-Berlinről.

(kázsé)
 

Sigmund Jähn beleegyezett, hogy megjelenjen a filmben, de visszautasította, hogy saját magát játssza. A rendezőnek nagyon nehéz volt olyan színészt találni, aki hasonlít Jähnra, és azt a speciáis dialektust is beszéli, amit ő. Végül komplex sminktechnikával és szinkronizálással oldották meg a dolgot.

(kázsé)
 

Denis egy jelenetben olyan pólóban látható, ami az 1999-es Mátrix c. filmből ismerős kódokra hasonlít. Egy kivágott jelenetben Denis mesél egy filmötletéről, ami kísértetiesen hasonlít a Mátrixhoz.

(kázsé)
 

A jelenetet a bankban 2001 szeptember 11-én forgatták. Maria Simon azt mondta, nagyon nehéz volt elkülönítenie a játékát a hihetetlen és tragikus hírek okozta érzelmeitől.

(kázsé)
 

Bár a filmben ezt nem említik, a család lakása a kelet-berlini Friedrichshain kerületben található.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.