Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Isten létezik és Petrunijának hívják (2019)

Gospod postoi, imeto i' e Petrunija
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva
Zorica Nusheva

Videók (1)

 
avatar123   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

0

Megvallom őszintén nekem egy kissé nehéz volt mit kezdenem ezzel a filmmel, bár összességében nem mondanám, hogy untatott, de szerintem az ilyen alkotás egy kissé nehezebben találja meg a nézőközönséget, mert a mondandót se adja a szánkba. És pont ez... több»

 
jazzy   2019. 09. 25.

0

Figyelemre méltó, szerintem kihagyhatatlan film, ami tapintatosan fogalmaz meg nagyon kemény kritikát a macedón társadalommal szemben, de nyugodtan kivetíthetjük más konzervatív társadalmakra is a bírálatot. Mentalitásokat és világnézeteket ütköztet;... több»

 
Stiff   2019. 05. 17.

0

Fárasztó film, de mindenképp jó értelemben. Elképesztő, hogy vannak országok, ahol még mindig tabu téma a társadalmi egyenlőség, s a vallás szinte uralkodik a hívek felett. Az igazat megvallva végig azon járt az eszem, milyen abszurd valóságba csöppe... több»

 
Fredrik   2020. 02. 21.

0

Ez a film egyszerűn nagyon ott van a szeren, egy igazán remekül megírt, mély drámai alkotás, amiből szerintem hiánycikk manapság. Tetszett, hogy nem spilázták túl a sztorit, mégis tűpontos és szúrós. Jár az öt csillag részemről.

A film összbevétele 346 105 dollár volt (imdb.com).

 

Az Isten létezik és Petrunijának hívják világpremierje 2019. február 10-én volt a 69. Berlini Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film főszerepét a korábban csak a színházi világban tevékenykedő Zorica Nusheva alakítja, akinek ez az első filmszerepe.

(hp)
 

Teona Strugar Mitevska rendező feminista filmként jellemezte az Isten létezik és Petrunijának hívják-ot.

(hp)
 

A film cselekményét valós események ihlették.

(hp)
 

Az Isten létezik és Petrunijának hívják Teona Strugar Mitevska első filmje, mely bekerült a Berlini Filmfesztivál versenyprogramjába. Az alkotás az A-kategóriás filmes seregszemlén elnyerte az Ökumenikus Zsűri díját és Gilde Filmdíjat.

(hp)
 
A gondolkodó feszengés filmje az Isten létezik, és Petrunijának hívják, az év egyik kiemelkedő alkotása – nálunk most a LUX filmdíj jelöltjeként vetítették, de jövőre rendes moziforgalmazásban is láthatjuk. több»
 
A film tulajdonképpen egy mikrotársadalom vázlatos alakjaiban mutatja meg a mai macedón állapotokat: a helyi hatalom és a helyi rendőrség összefonódását, az egyházfiak kenetteljes lapítását, ezt az egész macsó-vircsaftot, amely a fehérbüszkeségre meg a heteródühre épül. több»
 
Az Isten létezik, és Petrunijának hívják egy jól megírt és rendezett film a nemi egyenlőtlenségekről és a társadalmi hierarchiáról, amely egy kisvároson keresztül globális problémákra mutat rá, mindezt remek képi világgal és humorral. több»