Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
24
Vélemények
49
Képek
6
Videók

Filmkritika: Zöld könyv - Útmutató az élethez (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Zöld könyv – Útmutató az élethez egy gyönyörű és megható, olykor megrendítő és olykor felemelő, de mindenképpen elgondolkodtató film a barátságról. Akinek tetszett és szereti az Életrevalókat annak ez is kötelező darab! több»
 
Bár a karaktere a forgatókönyv szempontjából nem teljesen kiforrt, Viggo Mortensen élete egyik legjobb alakítását hozza. Minden mozdulatában, minden szavában ott van „Hantás Tony”, soha egyetlen pillanatra sem esik ki a szerepéből. Aki csak teheti, a feliratos verzióra üljön be: Mortensen beszédmódja, akcentusa és hangsúlyozása külön élvezeti elem lesz a nyelvimádóknak. Mahershala Ali is tökéletesen játssza el ezt a nagyon törékeny férfit, aki törékenysége ellenére folyamatosan harcol az elveiért – nem véletlenül vihette haza a Globe-ot.
A Zöld könyv kevés hiányosságával együtt abszolút többször nézős film. Ajánlani tudom azoknak, akik minőségi szórakozásra vágynak, tökéletes színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. több»
 
Kedves, szívmelengető, szellemes matinéfilm, amelyet nagyon, nagyon jó nézni. Az 5 Oscar-jelölés mégis túlzásnak tűnik. több»
 
Nos, a recept kísértetiesen hasonlíthat a 2011-es Életrevalók történetére, főleg annak tekintetében hova fut ki a sztori. Hisz főszereplőink között szoros barátság alakul ki a film végére, ráadásul úgy, hogy az út alatt jelentősen formálják egymás személyiségét, így a karót nyelt magányos zenész megtanul élni és végre családra lel, míg az olasz csirkefogónak kiderül, hogy vajból van a szíve és sokkal többre hivatott, mint azt valaha is gondolta volna. több»
 
A Zöld könyv alcímével ellentétben persze nem az élethez, hanem az Oscarhoz nyújt útmutatót: az Akadémia általában imádja ezeket a kedves-vicces oktatómeséket. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.