Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
17
Képek
6
Videók

Vélemények: Zöld könyv - Útmutató az élethez (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2019. 01. 05.
Utazás Délre

A második, általam zseniálisra értékelt film az idén, és még csak január 5. van! Ezt a tendenciát tartva a 2019-es az igazán emlékezetes filmek éve lesz. Pozitívumai a nagyszerű történet, két fantasztikus színész, korhűség és nem utolsó sorban a rasszizmus elítélése. Szégyenletes múltja van a „nagy” Amerikának, hogy még a hatvanas évek elején is ilyen fajgyűlölő mentalitás uralkodott a déli államokban. Minden szöveg nélkül sok jelentéssel bír az a jelenet, amikor a felforrt hűtővíz miatt megállni kényszerült az autó és kiszállt belőle a zongora virtuóz, Don Shirley. A földeken robotoló színesek és a közte lévő mély, áthídalhatlan szakadék megjelenítése talán a legjobb részlete a filmnek. Tém... több»

 
Milanman   2019. 01. 08.
Gyógyító utazás

Peter Farrelly eddig jobban, vagy kevésbé sikerült vígjátékairól volt híres, amik elsősorban a humor egyszerűbb formáját fogták meg és többnyire (al)testiséggel próbáltak nevetést kicsikarni a nézőkből. Ezért is különösen meglepő, hogy a Zöld könyvvel a rendezőnek 2018 egyik legszebb (tan)meséjét sikerült megalkotnia. Már a történet felütése is parádés. A 60-as évek elejének Amerikájában járunk. Tony Lip (Mortensen pályafutásának egyik legjobb alakítása) a new yorki éjszakai életben dolgozik, igazi italo-amerikai figura, nagy családdal, hangzavarral, de sok-sok szeretettel körülvéve. Munkahelyének időleges bezárása révén lehetőséget kap, hogy legyen sofőrje, kísérője az afro-amerikai zong... több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.