Hajsza a föld alatt (2009)

The Taking of Pelham 123

Denzel Washington
John Travolta
Denzel Washington
John Travolta
Denzel D. Washington

Erik8csok   2023. 06. 09.

Denzel Washington és John Travolta kettőse a metró alagútban

Kifejezetten izgalmas és jól sikerült film. Denzel Washington egyik legjobb filmje, vagyis nekem ez az egyik kedvencem tőle. John Travoltát ki nem állhatom, ebben a filmben viszont ő a gonosz, és kifejezetten jól játszik. Izgalmas, és szerintem a vége is tök egyben van. Én már kétszer láttam, és ajánlom!

Thibo84   2019. 04. 25.

Sajna hiába a jó színészek, nem tudta felülmúlni az 1974-es verziót. A történet ugyanaz alapjaiban, csak a karakterek térnek el egy kicsit, és itt akartak csavarni egyet rajta, de ez nekem nem igazán jött be. Ráadásul, míg a régi verzióban karizmatik... több»

Deku   2017. 10. 23.

Valahol számítottam rá, hogy nem lesz egy eget rengető sztorija ennek a filmnek. Mégis kár érte. Történetileg nem egy elsöprő teljesítmény épp, hogy csak eléri azt a szintet, amikor még nem húzom a számat ásításra miatta.

elekm90   2020. 12. 17.

Rendkívül sótlan és közhelyes film, John Travolta karaktere már önmagában egy sablon főgonosz. Mint általában minden Tony Scott filmben, a sztárpáradé itt is adott, de karakter szinten egy szereplőt sem tudnék kiemelni. Ráadásul a vágástól a rendező ... több»

Filmelemző   2018. 05. 15.

Tony Scott a Deja Vu, a Kémjátszma, a Közellenség és többek közt a Top Gun rendezője ezúttal egy furcsa metrókocsis akciófilmet készített, melyben John Travolta és Denzel Washington párosa játssza a főszerepet. A sztori nagyjából átlagos, az akciók s... több»

harnas1207   2018. 12. 17.

John Travolta megint eljátssza a fajsúlyos rossz fiút. A másik oldalon pedig természetesen megint egy hiteltelen gyenge karakter áll és persze, hogy egy bugyuta véggel győz a jó. Annyira sablonos, hogy már fáj.

VFTS   2016. 08. 06.

Tipikus amerikai akció film. Még ha nem is túl bonyolult a történet szerintem jó és a szereplőket is jól eltalálták. Ha még nem láttad egyszer érdemes megnézni.

A filmnek 100 millió dollár volt a költségvetése és 150 millió dollár a bevétele.

(LionelMessi10)

Az egyik rosszfiút alakító színész valóban büntetett előéletű, akit a rendező Tony Scott azért válogatott be a filmbe, mert elég meggyőzően hozta a bűnöző figurát.

(SódóGA)

A Waldorf Astoria alatt található Roosevelt Tunnel, amelyet Ryder a metróból való szökése közben használ, a titkos 61-es vonal alapján készült. Ezt a Waldorf Astoria alá építették, hogy Franklin Roosevelt elnök titokban tudja használni a kerekesszékét.

(SódóGA)

A film tisztelgés Walther Matthau előtt, aki az 1974-es filmben játszotta Zachary Garber hadnagyot, aki nagyjából megfelel Denzel Washington karakterének. Zachary Garber kockás inget és sárga nyakkendőt viselt, Walter Garber pedig a 2009-es filmben sárga inget és kockás mintás nyakkendőt.

(SódóGA)

John Travolta úgy döntött, hogy a film reklámkampányában nem vesz részt, mert még mindig nem heverte ki a fia elvesztését.