Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Remény (2019)

Håp
Filmadatlap
 
24
Szereplők
6
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Videók (2)

 
Rita396373   2022. 09. 25.

legújabb vélemény

0

Őszinte emberi érzések, vívódások, küzdés, dilemmák. Olyan valódi.

 
elekm90   2021. 04. 19.

0

Kétségkívül jó film realisztikus ábrázolással, egy komoly témával és erős alakításokkal a két főszereplőtől. Tetszett, ahogy Anjában átértékelődnek eddigi döntései a betegség fényében. Ugyanakkor a kemény drámai alap ellenére is kissé ridegnek éreztem a megvalósítást.

 
Mobee   2020. 07. 15.

0

Látszik, hogy komoly munka van mögötte, átgondolt, érzelmes történet, ami már az első percekben magába szippantja a nézőt. Egyetlen pillanatra sem válik érdektelenné, olyan, mint egy tökéletes mozaik. A karakterekkel könnyű azonosulni, szinte átéreztem a helyzetüket. Nem egy könnyed film, de érdemes rá időt szánni.

 
István   2020. 07. 09.

0

Remekmű ez a film, tragikus történeten keresztül tárja fel az emberi kapcsolatokat teljes mélységükben. Emiatt talán mondanom sem kell, hogy elég komor, andalgós hangvételű drámáról van szó, de aki nyitott az efféle történetekre, annak biztosan tetszeni fog.

 
OJ   2020. 07. 17.

0

Nem az a tipikus romantikus film, amire számítottam volna. Igazéból nagyon jól meg van írva, és nem is beszélhetek puszta életszerűségről. Sokkalta inkább arról van szó, hogy a készítők egy kevésbé melodramatikus művet szerettek volna letenni az asztalra, és ez sikerült is.

 
LeRoly   2020. 07. 18.

0

A remek színészi alakításokon túlmenően egy igazán jó és tartalmas filmről van szó. Remek a hangulata, amely nagyon az ember szívébe tud kúszni. Én még mindig a hatása alatt vagyok.

A film összbevétele 2 690 652 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 679 200 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 153 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

"Ne hívjanak erősnek! Ez számomra gúnyolódásnak hangzik mindazokkal szemben, akik a rákos statisztikák másik lapján végzik" – mondta a rendező, Maria Sødahl.

(hp)
 

A film rendezője, Maria Sødahl elmondta, hogy azért választott valódi orvosokat a kórházi jelenetekhez színészek helyett, mert úgy vélte, hogy ez jobban hozzájárul a hitelességhez, melyet csak rombolt volna, ha a nézők felismerik valamelyik színészt egy korábbi filmjükből.

(hp)
 

Az önéletrajzi ihletettségű film rendezője, Maria Sødahl egy interjúban elmondta, hogy úgy érzi, az élni akarás önmagában kevés a felépüléshez. "A ráksejteket nem érdekli az akaraterő, egyszerűen csak szerencsés voltam."

(hp)
 

A filmet a rendező, Maria Sødahl saját élményei inspirálták. A direktorral 2012 karácsonyán közölték az orvosai, hogy mellrákja, mely miatt korábban operálták, tovább terjedt az agyára, és csak három hónapja van hátra.

(hp)
 

A film 17 szerepét valódi orvosok, ápolók és egészségügyi szakemberek alakítják.

(hp)
 
Egyszerűen, tisztán szép film a Remény: minden képe, minden érzése, kifakadása és vallomása nagyon igaz. Moziba menni érte ezekben a filmszegény időkben különösen érdemes. több»
 
Egy normális évben is kiemelkedő film lenne, de 2020-ban egyenesen egyike a legjobbaknak. több»
 
Maria Sødahl saját betegsége történetét vitte vászonra, a Remény a végig érezhető intimitásnak, valamint a főszereplő Andrea Bræin Hovig emlékezetes teljesítményének köszönhetően kiemelkedik a betegségdrámák sorából. több»