Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72
Filmadatlap
 
23
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Újrakezdők
 
Twister   2019. 08. 26.

legújabb vélemény

Éppenséggel egy sokkal szívhez szólóbb történetet vártam volna. A téma nagyon is fajsúlyos tud lenni, de az egész cselekmény egyszerűen csak el van kenve a hatásvadász elemekkel. A karakterek remekül ki vannak találva ugyan, de sajnos nem tartják meg a hátukon a produkciót. Kicsit bosszús vagyok, mert úgy érzem, hogy egy picivel több energiával sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből a koncepcióból. :/

 
sadis   2019. 08. 25.

Nem állítom, hogy valaha még egyszer megfogom nézni ezt a filmet, mert nekem igazából szóval egy kissé szenvedés volt az egész. A sztori nem tart sehová sem, és a film inkább lehangoló mint elgondolkodtató. Azt sem állítom, hogy mindez releváns kellene, hogy legyen, de könyörgöm, ne legyen már valami ennyire szájbarágós...


 
ZsoltSon   2019. 08. 19.

Megvénülsz a fotelben ülve, vagy tevékenyen használod ki nyugdíjas éveidet... Vagy egy harmadik opció, kirándulsz, szórakozol és élvezed a gondtalan éveket. Mindháromnak megvan a maga varázsa, ám, ha két ember tervei nem egyeznek, nincs mese, lépni kell. És Kurt Ravn pontosan ezt teszi, úgy érzi, számára most kezdődik az élet. Erre a feleség is akcióba lendül, hogy fiatalos trükkökkel megmentse a házasságukat. Sok-sok poén, még több nyugdíjas alak :) ... összességében jó sztori, bár meg kell vallanom, engem a zenéje idegesített, olyan kilencvenes évekbeli vígjátékok zenéje hatása volt.

 
duhaj   2019. 02. 13.

Érdekes problémát vet fel a film: vajon van még esély "újrakezdeni", ráadásul egyedül, miután az ember több évtizedet, cca. az egész életét leélte a házastársa mellett, akivel a jelek szerint teljesen eltérő vágyaik és céljaik vannak? Van értelme mindent felrúgni egy hobbi miatt, vagy érdemes benne maradni a kapcsolatban, de feladni egy részünket, az álmunkat? Ebből a szemszögből megközelítve ez a film korántsem vígjáték, bár akad benne egy-két, néhol erőltetett poén. Végső soron jó ki film, szórakoztató és elgondolkodtató is egyben.

 
Az Újrakezdők tisztességes romkom, amely üdítően friss abban az értelemben, hogy megkérdőjelezi az öregséggel kapcsolatos sztereotípiákat. több»
 
z összképet nézve azt mondhatom, hogy egyszer abszolút meg lehet nézni Hella Joof rendezését, mert van olyan szórakoztató, hogy megérje az árát. több»

A film összbevétele 85 450 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 451 426 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 271 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film hatalmas sikert aratott hazájában, Dániában. Az Újrakezdőkre több mint 140 ezer jegyet adtak el. Összehasonlításként, a szintén dán produkcióra, a Lars von Trier-féle A ház, amit Jack épített-re 30 ezren váltottak jegyet.

(hp)
 

Az Újrakezdők világpremierje a Jeruzsálemi Filmfesztiválon volt 2018-ban, míg a nemzetközi közönség előtt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált ugyanezen év tavaszán.

(hp)
 

Az Újrakezdők Hella Joof rendező és forgatókönyvíró második közös filmje. A páros korábban 2014-ben a Szerelem Máltán című filmen is együtt dolgozott.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.