Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják (2017)

HHhH
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
2
Videók

Galéria (35)

Videók (2)

 
Ördög Jenő Nézhetetlen  2019. 11. 12.

legújabb vélemény

0

Ha annak idején forgatták volna mikor a nagy klasszikus háborús filmek készültek, akkor valószínüleg moziba se engedték volna ezt a hamis képet festő, vérszegény próbálkozást.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 19.

1
Érdekes megközelítésű karriertörténet

Na, végre egy olyan film, amelynek jobban tetszik a magyar címe, mint az eredeti. Persze első hallásra furcsának tűnhet, de bizony, ahogy a történet is igazolja (s valószínűleg a történelem is) Himmler nem lett volna képes ilyen karriert befutni Heyd... teljes kritika»

 
Deku   2017. 11. 28.

0

Szavam elakadt mert én teljesen másra és jobbra számítottam mint ami ez lett. Erre a műre nem is tudok hirtelen mit mondani, egyszerűen nem jött be egyáltalán. Még így nézve nőiesen is fogalmaztam.

1
 
Filmelemző   2018. 03. 29.

3

Reinhard Heydrich, a film legfontosabb alakja a náci gépezet kulcsfigurája volt a második világháború első szakaszában, Hitler és Himmler után az egyik legfontosabb SS vezető. Élete magát a náci rendszert mutatja meg, ezért érdekes a film témája. Egy... több»

 
HercegPeter   2018. 06. 10.

0

Ennek a filmnek a fele is bőven elég lett volna. Úgy értem, hogy csak a Heydrich-es résznek volt értelme. Félreértés ne essék, azért mondom ezt, mert minden mást már láthattunk az Antrophoid-hadműveletben, ami egy sokkal izgalmasabb, összeszedettebb ... több»

 
GedyPapa   2018. 01. 09.

0

Nem tudtam végignézni, pedig nagyon szeretem azt a témát, amiről szól. De egyáltalán nem tudtak mit kezdeni vele. Sablonos személyiségek, vontatott cselekmény. Kidobott idő volt még az is, amit ezzel töltöttem. Sajnáltam a filmet..

 
7ETEDIK   2017. 11. 19.

0

Magyar fordítók megint kitettek magukért....amúgy a színvonal ugyanilyen. Van néhány minőségibb pillanat, de ilyen borzalmas nácis filmet még életemben nem láttam. De azért még mindig meg lehet élni a harmadik birodalomból....

A film összbevétele 4 412 639 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 44 642 975 forintot termelt. A hazai mozik összesen 33 295 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film premierjét eredetileg 2016-ra tűzték ki, azonban The Weinstein Company végül 2017-re halasztotta a premiert az Anthropoid (2016) című film miatt, mely szintén Reinhard Heydrich meggyilkolásáról szól.

(hp)
 

A HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják forgatása 2015. szeptember 14-én kezdődött meg Prágában és Budapesten, és 2016. február 1-én ért véget.

(hp)
 

A film címe a 'Himmlers Hirn heißt Heydrich' rövidítése. A magyar cím ennek a tükörfordítása.

(hp)
 

A film Laurent Binet azonos című regényének adaptációja, mely az Anthropoid-hadműveletet dolgozza fel, mely során merényletet követtek el a náci vezér, Reinhard Heydrich ellen Prágában.

(hp)
 
A koncepcióban rejlő kihasználatlan potenciál okán tagadhatatlan, hogy a csalódottság érzésével távoztam a filmről, ennek ellenére több szegmensében is magával ragadó és izgalmas lett a HHhH. De ahelyett, hogy a két történetszál egymást kiegészítve, és dramaturgiájukat kölcsönösen erősítve alkottak volna egy kerek egészet, legfőképp azt az érzést keltik, hogy két felemás filmet szegecseltek össze. Heydrich iránt még csak ellenszenvet sem érzünk, az ellenállók tucatszor látott drámája pedig nem bír magával ragadni. 6/10 több»
 
A HHhH egy jól kivitelezett történelmi dráma, melynek az első feléért mindenképpen érdemes beülni a moziba, még akkor is, ha a játékidō második felében már nem láthatjuk ugyanazt a színvonalat, amit az elsōben. 70/100 több»
 
E jelentős részben Magyarországon forgatott II. világháborús dráma leginkább azoknak lehet érdekes, akik szomjazzák a korrekt kivitelű, papírízű történelemórákat, s nem zavarja őket, ha ismert színészekből csak az elegendőt hozza ki egy mozgókép – és/vagy nem látták az Anthropoid című 2016-os filmet. 60/100 több»