Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
35
Képek
2
Videók
 
Ördög Jenő Nézhetetlen  2019. 11. 12.

legújabb vélemény

Ha annak idején forgatták volna mikor a nagy klasszikus háborús filmek készültek, akkor valószínüleg moziba se engedték volna ezt a hamis képet festő, vérszegény próbálkozást.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 19.

Érdekes megközelítésű karriertörténet

Na, végre egy olyan film, amelynek jobban tetszik a magyar címe, mint az eredeti. Persze első hallásra furcsának tűnhet, de bizony, ahogy a történet is igazolja (s valószínűleg a történelem is) Himmler nem lett volna képes ilyen karriert befutni Heydrich agya nélkül. Nélküle nem lett volna wannseei konferencia, amelyen több ezer zsidót küldtek a halálba, na és a „végső megoldás”, az Endlösung sem készült volna el, amelynek a végső verzióját maga Heydrich nyújtja át halálos ágyán Himmlernek (legalábbis a film szerint). Persze az már más kérdés, hogy mennyivel jobb lett volna a világnak, ha nem lett volna ekkora összhang e között a két férfi között… Na de visszatérve a filmre. Érdekes szerkesz... több»


 
Deku   2017. 11. 28.

Szavam elakadt mert én teljesen másra és jobbra számítottam mint ami ez lett. Erre a műre nem is tudok hirtelen mit mondani, egyszerűen nem jött be egyáltalán. Még így nézve nőiesen is fogalmaztam.

1
 
Filmelemző   2018. 03. 29.

Reinhard Heydrich, a film legfontosabb alakja a náci gépezet kulcsfigurája volt a második világháború első szakaszában, Hitler és Himmler után az egyik legfontosabb SS vezető. Élete magát a náci rendszert mutatja meg, ezért érdekes a film témája. Egyébként a 2016 -os Athropoid című film (Sean Ellis rendezése) is feldolgozta korábban a Heydrich-merényletet, bizonyos szempontból beelőzve a HHhH -t (például a főszereplőt illetően.) Ebben a filmben a fő karaktert megjelenítő Jason Clarke sajnos kicsit sem hasonlít az igazi Heydrichre, aki magasabb, vékonyabb és arisztokratikusabb megjelenésű volt. Sajnos több dolgot kihagy a film (mint a kulcsfontosságú wannseei konferenciát, ami Heydrich életében a legfontosabb eseménynek tekinthető). Összességében közepesnél valamivel jobb alkotás, értékelésünk: 6,5 / 10 pont.

 
HercegPeter   2018. 06. 10.

Ennek a filmnek a fele is bőven elég lett volna. Úgy értem, hogy csak a Heydrich-es résznek volt értelme. Félreértés ne essék, azért mondom ezt, mert minden mást már láthattunk az Antrophoid-hadműveletben, ami egy sokkal izgalmasabb, összeszedettebb és drámaibb film. Aki látta azt, annak ez csak egy gyengébb másolat. Vannak eltérő momentumok a két film között, de amennyire tudom, az a hitelesebb. Talán a merénylet az egyetlen, ami szinte teljes mértékben megegyezik a két filmben. Inkább végig Heydrichről kellett volna szólnia és a végére betenni a támadást. Viszont amiben ez más volt, az azok a megrázó képsorok a tömeggyilkosságokról. Már a film nézése közben is feltűnt pár ismerős arc és mikor a végén megnéztem a stáblistát, akkor tűnt fel, hogy nagyon sok kisebb szerepben magyar színészek szerepeltek. Ezért, a témája miatt, és a film első fele miatt kap 4 csillagot.

 
A HHhH egy jól kivitelezett történelmi dráma, melynek az első feléért mindenképpen érdemes beülni a moziba, még akkor is, ha a játékidō második felében már nem láthatjuk ugyanazt a színvonalat, amit az elsōben. 70/100 több»
 
E jelentős részben Magyarországon forgatott II. világháborús dráma leginkább azoknak lehet érdekes, akik szomjazzák a korrekt kivitelű, papírízű történelemórákat, s nem zavarja őket, ha ismert színészekből csak az elegendőt hozza ki egy mozgókép – és/vagy nem látták az Anthropoid című 2016-os filmet. 60/100 több»
 
Az Anthropoid sokkal feszültebb és hatásosabb akció-thriller, a HHhH viszont Heydrich révén a színfalak mögé is beenged - mindkét filmek megvannak az erényei, de a koncepció tudatossága és kiegyensúlyozottsága miatt én az Anthropoidot hoznám ki győztesnek ebben a nem túl acélos versenyben. Viszont itt legalább a magyar forgatási helyszínek felismergetése jó elfoglaltság, ha már nagyon unatkozunk.

6/10 több»

A film összbevétele 4 412 639 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 44 642 975 forintot termelt. A hazai mozik összesen 33 295 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film premierjét eredetileg 2016-ra tűzték ki, azonban The Weinstein Company végül 2017-re halasztotta a premiert az Anthropoid (2016) című film miatt, mely szintén Reinhard Heydrich meggyilkolásáról szól.

(hp)
 

A HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják forgatása 2015. szeptember 14-én kezdődött meg Prágában és Budapesten, és 2016. február 1-én ért véget.

(hp)
 

A film címe a 'Himmlers Hirn heißt Heydrich' rövidítése. A magyar cím ennek a tükörfordítása.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.