Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Hidalgo - A tűz óceánja (2004)

Hidalgo
Filmadatlap
 
15
Szereplők
12
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Viggo Mortensen

Videók (1)

 
Artemisia   2022. 06. 17.

legújabb vélemény

4
Az akarat győzelme

Viggo Mortrnsen közvetlenül a Gyűrűk ura -trilógia befejezése után vágott bele Joe Johnston nagyívű, mégis bensőséges hangvételű kalandfilmjébe. Az életrajzi elemekkel tarkított történet a kitartásról és az igaz barátságról , arról az elszakíthatatla... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 12. 15.

0

Erőteljes történet. Csak úgy sugárzik az erő a filmből. Érdekessége a más kultúrába helyezés. Az arab közeg az emberek szokások egy cowboy számára aki sosem hagta el az amerikai földet hirtelen nagy küzdelmet jelent. Ezt a Küzdelmet Vigo Mortensen sz... több»

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

0

Nagyon jó megható és érzelmes film. És hogy valóságon alapuló életrajzi elemekkel van tűzdelve, attól csak még meghatóbb az egész. Viggo Mortensen tökéletes volt a szerepre. A sivatag, a látvány, hogy milyen tájakon folyt végig a verseny egyszerűen g... több»

 
Norbert93   2019. 07. 27.

0

Amellett, hogy igaz történet alapján készült rettentően kalandos és érzelmes road-movie a közel-keleti sivatagban. Minden perce értékes, nincs benne sem üresjárat, sem felesleges mellékszereplők. Viggo Mortensen jelenléte úgyszintén emeli a film minő... több»

 
AngelCass   2016. 07. 01.

0

Egy nagyon jó kis kalandfilm, és hogy még igaz történet alapján is íródott ez még inkább érdekessé teszi. Utólag jöttem rá,hogy a Gyűrűk Urából jól ismert Vigo Mortensen a lovas mert ennyire elragadott a film. Nyáron nézzétek, mikor van vagy 40 fok m... több»

 
Csillagpor   2019. 03. 31.

0

Nagyon szép, valós alapokkal rendelkező történet. Hopkins karakterének könnyű szurkolni, együttérezni vele. Viggo Mortenzen nagyon jól, ösztönösen alakította Hopkins karakterét. Egyik kedvenc alakításom Viggotól ebben a filmben. A vége a filmnek gyönyörű, ahogyan a musztángokat megmenti és visszaengedi a szabadba.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

0

Igaz történet Viggo Mortensennel és JK Simmons-szal? Kell ennél több? Nem. A történet nagyon jó, van feszültség, érdekes karakterek, váratlan húzások. Időtálló sztori, évente egyszer simán újra lehet nézni, mert mindig találni benne újabb érdekességet.

A film összbevétele 40 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

Frank Hopkins karaktere valós személy. Frank T. Hopkins egy cowboy volt, aki 1891-ben mustángjával megnyerte az arab távlovagló versenyt.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás végén Viggo Mortensen (Frank Hopkins) megvette T.J. -t ugyanis ő és a mén nagyon megszerették egymást.

(AngelCass)
 

A versenyben szereplő "arab telivér" lovakat valójában nem is telivér lovak játszották hanem berber vagy arab-berber lovak. Viszont al Hattalt és Kanria-t tiszta vérű arab telivér játszotta.

(AngelCass)
 

Hidalgo-t egy T.J nevezetű mén játszotta ,ő volt a főszereplő , de volt neki 4 dublőre akiket azonos színűre kellett "sminkelni" minden jelenetnél.

(AngelCass)
 

Hidalgót 5 különböző amerikai paint ló játszotta el.

(AngelCass)