Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
15
Szereplők
10
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Norbert93   2019. 07. 27.

legújabb vélemény

Amellett, hogy igaz történet alapján készült rettentően kalandos és érzelmes road-movie a közel-keleti sivatagban. Minden perce értékes, nincs benne sem üresjárat, sem felesleges mellékszereplők. Viggo Mortensen jelenléte úgyszintén emeli a film minőségét, felemelő a kapcsolata Hidalgoval, ennél jobb adaptációt nem is kaphatott volna ez az amerikai prérin és sivatagon átívelő csodálatos történet.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 15.

Erőteljes történet. Csak úgy sugárzik az erő a filmből. Érdekessége a más kultúrába helyezés. Az arab közeg az emberek szokások egy cowboy számára aki sosem hagta el az amerikai földet hirtelen nagy küzdelmet jelent. Ezt a Küzdelmet Vigo Mortensen számomra nem elég jól adta át. A ló símán leverte őt a porondról. itt a főszereplő nem az ember hanem a ló. Maga a mustáng faj, a kis postakocsi ló aki történelmet írt saját magának és nem a lovasának. Szerethető történet é ezért bármikor meg lehet nézni.


 
AngelCass   2016. 07. 01.

Egy nagyon jó kis kalandfilm, és hogy még igaz történet alapján is íródott ez még inkább érdekessé teszi. Utólag jöttem rá,hogy a Gyűrűk Urából jól ismert Vigo Mortensen a lovas mert ennyire elragadott a film. Nyáron nézzétek, mikor van vagy 40 fok mert úgy még inkább átérzitek a vízhiányt,, Hidalgo helyzetét, és jobban belemerűltök a történetbe és utána örűlni fogtok hogy van otthon egy kis hideg tea vagy csak egy kis víz :D

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Nagyon jó megható és érzelmes film. És hogy valóságon alapuló életrajzi elemekkel van tűzdelve, attól csak még meghatóbb az egész. Viggo Mortensen tökéletes volt a szerepre. A sivatag, a látvány, hogy milyen tájakon folyt végig a verseny egyszerűen gyönyörűen volt ábrázolva, szinte mintha ott lehetnénk. A zenéje gyönyörű.

 
Csillagpor   2019. 03. 31.

Nagyon szép, valós alapokkal rendelkező történet. Hopkins karakterének könnyű szurkolni, együttérezni vele. Viggo Mortenzen nagyon jól, ösztönösen alakította Hopkins karakterét. Egyik kedvenc alakításom Viggotól ebben a filmben. A vége a filmnek gyönyörű, ahogyan a musztángokat megmenti és visszaengedi a szabadba.

Viggo Mortensen

A film összbevétele 40 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

Frank Hopkins karaktere valós személy. Frank T. Hopkins egy cowboy volt, aki 1891-ben mustángjával megnyerte az arab távlovagló versenyt.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás végén Viggo Mortensen (Frank Hopkins) megvette T.J. -t ugyanis ő és a mén nagyon megszerették egymást.

(AngelCass)
 

A versenyben szereplő "arab telivér" lovakat valójában nem is telivér lovak játszották hanem berber vagy arab-berber lovak. Viszont al Hattalt és Kanria-t tiszta vérű arab telivér játszotta.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.