Bár az Ideglelés óta számos sokkal jobb film született már az adott kategóriában, mivel ez volt az első kézikamerával leforgatott horror, amit valaha láttam, ráadásul még jó is volt, ezért mindenképpen jár az öt csillag.
Az egyik legparásabb horrorfilm számomra. Nagyon régen láttam már, de azóta sem bírtam újra nézni, és talán nem is szeretném. Nem is a látványvilágával sokkol, hanem az egész történet nagyon egyedi és ijesztő. A film utolsó képkockája pedig kiverte a biztosítékot.
A film teljesíti a horror film kategória elvárásait. Borzongást vált ki, végig megfogó és izgalmas a cselekménye. Egy percet sem unatkoztam rajta, lekötött.
Az első kézikamerával felvett film, amit láttam, ráadásul külön pozitívum, hogy minimális költségvetésből alkották meg, ugyanis ez nem látszódik a film színvonalán. Nagyon különleges élményt nyújt.
Az Ideglelés a legjobb minimális büdzséből készült film, amit valaha láttam. Le a kalappal a készítők előtt, nagyon valósághű horrort hoztak létre, az egyik legjobb a műfajában.
Ma szemmel már biztosan nem tetszene annyira az Ideglelés, mint amennyire tetszett jó 10+ évvel korábban. Kategóriájában, műfajában úttörőnek számított, könnyen elhitette a nézővel, hogy amit látunk az maga a valóság.
Nem tudom, milyen hatással lenne rám a film, ha most látnám, de fiatalabb koromban teljesen magával ragadott és lenyűgözött. Teljes át tudtam adni magamat a filmnek és elképzeltem, hogy valóság, amit látok.
Számomra inkább fárasztó volt a film, mint ijesztő. Helyenként kifejezetten unalmasnak találtam, nem igazán jött be.
Szilveszterkor néztük ezt a filmet kb háromkor. Hát a végére már eléggé féltünk.Nagyon idegesített a kézi kamerás megoldás, mert fájt tőle a fejem. Amúgy sztem kicsit unalmasra sikerült, meg kicsit sablonosra. Kb a film közepén kezdenek el ijesztgetn... Több
Ez egy műfajteremtő klasszikus! :) izgalmas, nem eltúlzott. Horrorok horrorja, aki ezt nem látta, de szereti a horrorokat, nem látott semmit!
Az amatőr kamerakezelés miatt vált kultusszá ez a film, sokan le is koppintották utána. Ennek ellenére mai szemmel egyáltalán nem nevezném borzongatónak, de egy kis esti kikapcsolódásnak elmegy.
Pontosan így kell filmet készíteni minimális költségvetésből. Nem sokkal a megjelenése után akkora kultusz alakult ki az Ideglelés körül, hogy csak kapkodtuk a fejünket, ki is vettük VHS-en, és egy házubuliban megnéztük haverokkal, csajokkal. Hát vol... Több