Punxutawney Phil, a mormota megjósolja, hogy milyen hosszú lesz a tél. Az eseményre hatalmas tömeg verődik össze, plusz a sajtó. A helyszínre érkezik Phil Connors (Bill Murray) egy forgatócsoporttal, aki elszenvedi élete legkülönösebb fordulatát: egy adott napja ismétlődik folyton. A film a monoton életet modellezi, amit felhasználhatunk jó dolgokra és rosszakra is. Phil eleinte rosszra használja, majd egyszercsak úgy dönt, hogy inkább profitálni próbál az egészből. Megismeri az embereket, megtanulja a jégszobrászatot, és meghódítja a kolléganője szívét.
Lebilincselő és mozgalmas filozófiai hullámvasút ez a film, rapszodikus érzelmi töltettel. Valljuk meg őszintén: a plakátja azt sugallja, hogy egy B kategóriás családi komédia, ami átlagos emberek hétköznapi problémáival foglalkozik. Kis bonyodalom a... Teljes kritika
Nagyon kedvelem ezta filmet, van benne humor, abszurditás, megfelelő mennyiségű romantika, közben pedig érdekes filozófiai kérdéseket is feszeget. A '90-es évek egyik legjobb vígjátéka!
Remek film: az alaptörténet egyszerű, de nagyszerű, a rendezés okos, a színészek pedig... nem maradnak el mögöttük. Az a fajta film, amit tényleg érdemes többször megnézni, mert van annyira bájos és kedves, mint amennyire szórakoztató, és olyan finom... Több
Nagyon vicces tudott lenni ez a film. Ezen kívül szerintem bőven akad neki mondanivalója is. Próbálkozhatunk bárhogy, hisz mindig van esély arra, hogy elszúrunk valamit hisz emberek vagyunk. Ezért kell talán más szemszögből megközelíteni a dolgokat. Remek választás egy unalmas délutánra.
Bill Murray nem tartozik a kedvenceim közé, de ebben és Az ember, aki túl keveset tudottban kifejezetten jó. Na meg a terminátorban... kigyúrva... de az nem annyira ő. :-) Andie MacDowell is remek, csak úgy, mint a Zöld kártya című filmben. Bárhányszor meg tudom nézni, mindig szórakoztató. Ugyanebben az évben készült a 12:01 – A kizökkent idő is. Ha ez tetszik, nézd meg azt is. Gyengébb, de a téma ugyanaz lényegében, romantikus szál beleszőve, nem durva... Szóval az is egy aranyos film.
Egyik legjobb vígjáték, amit karácsony tájékán agyonra adnak a tv-kben. Bill Murray egyik legjobb vígjátéka. Amúgy is szeretem a romantikus vígjátékokat, de ezt valahogy ezzel a napújraéléssel nagyon jó eltalálták számomra.
Egy hatalmas vígjáték a csajozásról. :) Aki szombat este csajozni indul, nézze meg előtte. Mindemelett az egész életről elgondolkodtat, (ha) minden nap egyforma, miért ne csinálnál valami mást. Ne a megszokásból élj, a régi út mindig ugyanoda visz, h... Több
Számomra elég kesze-kusza, nem igazán látom az összefüggést egyes jelenetek közt, de tudom, hogy sok embernek tetszik.
Kedves kis film hamisíthatatlan Bill Murry humorral. Ugyanakkor egy idő után monotonná vált számomra. Túlságosan sokszor kezdődött újra a nap. A végén pedig nem derül ki mi miatt történt meg a bizonyos változás. Ezen felül szórakoztató.
A színészek elég jól remekeltek, a látványvilág is jó, igazán látványos lett. Megáll az idő, úgy repül el az egész film. Megéri megnézni többször is. Imádtam.
Nem sok vígjáték van a kedvenc filmjeim között, de ez a csodás alapsztorijának, bájának, karaktereinek, kedves és nem tolakodó humorának hála simán ott van. Megunhatatlan.
Rég láttam a filmet, és akkor fel sem fogtam igazán, hogy mi is a mögöttes, mély tartalom a filmben. Most annyira átjött, hogy robotpilóta üzemmódban éljük a napjainkat. Minden nap ugyanaz a séma. Vagy kiégünk benne, vagy beletörődünk a sorsunkba. Észre kell venni az apró dolgok örömeit, és nyitni az újra, a változásra, és bátornak kell lenni. Így lehet boldog az életed. :) Mindenkinek ajánlom, aki egy szívhez szóló, humoros, szerelmes, és a végén happy end sztorit szeretne az estéjébe csempészni.