Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda

Kósa Bence   2021. 07. 07.

Egyik legjobb Dreamworks mese. Az alternatív Kína és az Őrjöngő Ötös - mind felejthetetlen ebből a meséből. A vége viszont nem tetszett. Szerettem volna, hogy Shifu és Tai Lung kapcsolatát jobban bemutassák, de itt nyilván a címszereplő fejlődésére k... több»

mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Egy kicsit féltem ettől a rajzfilmtől, amikor megjelent, mert a kung-fu-s filmek sem a kedvenceim, hát még pláne ha mese. Ehhez képest talán ilyen pozitívan még nem csalódtam rajzfilmben.

Artemisia   2020. 05. 08.

Po, a leves árúsító panda arról álmodozik, hogy egyszer kung fu-t tanulhasson, aztán váratlanul még túl is teljesül az álma, hiszen őt választják ki a legendás Sárkányharcossá. Ám Po-nak szembesülni kell vele, hogy a Sárkányharcos élete nem fenékig t... több»

indingo   2018. 12. 07.

Eredeti szinkronnal az igazi. A története meglepően humoros és a karakterek is jók.

Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Aranyosak a szereplők,jó a történet humorral átszőve,de nekem nem tartozik az igazán nagy kedvenceim közé.Persze gyerekes családokban egyszer legalább kötelező a megnézése.Megtettem,és többet nem nagyon szeretném.

Deku   2017. 07. 18.

Nem volt külön elvárásom ettől a filmtől, bemutató alapján már humorosnak tűnt. Azonban ez több annál, szerethető jópofa karakterekkel tarkított, humoros és tanulságos kis mese.

Orosz István   2017. 08. 04.

Nem tartom a legjobb Dream Works alkotásnak. Kicsit, sőt inkább már nekem nagyon unalmas, és vontatott. Humoros próbál lenni de ez sajnos nem nagyon akar összejönni.

Az evőpálcikás harcjelenet Po és Shifu mester között tisztelgés a részeges karatemester film előtt (Jackie Chan).

(dailyfilmsan)

Az animációs film készítői egyes szereplőknek és helyeknek beszlőneveket adtak. Például Oogway nevének jelentése teknős. Sifu nevének jelentése pedig tanítómester. De ebbe sorolható Tai Lung börtöne is, ami a Chor Ghom nevet kapta katonai nyelvről átfordítva annyit tesz " börtönben ülni".

(dailyfilmsan)

A rajzfilm rendezői nagy anime fanok. A film elején lejátszódó 2D-s rész az animékk előtti tiszteletüket jelképezi.

(dailyfilmsan)

John Powellt és Hans Zimmer a film zeneszerzői ellátogattak Kínába, Kínai Nemzeti Szimfonikus Zenekarhoz hogy segítse őket munkájukban és hogy megismerhessék a kultúrájukat.

(dailyfilmsan)

2008-ban a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)