Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
30
Szereplők
48
Vélemények
25
Képek
1
Videók
Kung Fu Panda
 
Artemisia   2020. 05. 08.

legújabb vélemény

Po, a leves árúsító panda arról álmodozik, hogy egyszer kung fu-t tanulhasson, aztán váratlanul még túl is teljesül az álma, hiszen őt választják ki a legendás Sárkányharcossá. Ám Po-nak szembesülni kell vele, hogy a Sárkányharcos élete nem fenékig tejföl ugyanis rá vár a feladat, hogy legyőzze Béke Völgy legnagyobb ellenségét, az ádaz Tai Lung-ot. Látszólag esélyebsincs, de intenzív edzés veszi kezdetét... Ezt a törtenet már ezerszer láttuk ilyen vagy olyan formában, most épp egy kínai állatmesébe csomagolták. De a célját beteljesíti, szórakoztató, vicces, aranyos, így alapvetően pozitív fogadtatásban részesült a rajzfilm, amivel jórészt egyet is értek. Amit fel tudnék hozni, hogy kissé vonatatt, lassú a cselekmény, ámbár mikor már épp unalomba fordulna mindig történik valami, ami megmenti. Illtve azt, hogy az Őrjöngő Ötösben, mint elit kung fu-csapatban mit keres Sáska és Vipera? Ki ellen lenne esélye egy sáskának, akit bárki eltapos/lecsap? És egy kígyó hogyan harcol kezek és lábak nélkül? Persze a rajzfilmben megoldják, de akkor is butaság. Viazont Tai Lung nagyon karakteres, tekintélyes gonosz.

 
mamiéstöti2   2017. 09. 21.

Egy kicsit féltem ettől a rajzfilmtől, amikor megjelent, mert a kung-fu-s filmek sem a kedvenceim, hát még pláne ha mese. Ehhez képest talán ilyen pozitívan még nem csalódtam rajzfilmben.


 
indingo   2018. 12. 07.

Eredeti szinkronnal az igazi. A története meglepően humoros és a karakterek is jók.

 
Deku   2017. 07. 18.

Nem volt külön elvárásom ettől a filmtől, bemutató alapján már humorosnak tűnt. Azonban ez több annál, szerethető jópofa karakterekkel tarkított, humoros és tanulságos kis mese.

 
Orosz István   2017. 08. 04.

Nem tartom a legjobb Dream Works alkotásnak. Kicsit, sőt inkább már nekem nagyon unalmas, és vontatott. Humoros próbál lenni de ez sajnos nem nagyon akar összejönni.

 
Helyenként kiszámítható és relatíve kevés maradandó pillanattal rendelkező alkotás ez, de legalább ennyire kellemes és kiegyensúlyozott is - egyszóval laza családi szórakozásnak tökéletes. 7,5/10 több»

A film összbevétele 631 744 560 dollár volt (imdb.com).

 

Az evőpálcikás harcjelenet Po és Shifu mester között tisztelgés a részeges karatemester film előtt (Jackie Chan).

(dailyfilmsan)
 

Az animációs film készítői egyes szereplőknek és helyeknek beszlőneveket adtak. Például Oogway nevének jelentése teknős. Sifu nevének jelentése pedig tanítómester. De ebbe sorolható Tai Lung börtöne is, ami a Chor Ghom nevet kapta katonai nyelvről átfordítva annyit tesz " börtönben ülni".

(dailyfilmsan)
 

A rajzfilm rendezői nagy anime fanok. A film elején lejátszódó 2D-s rész az animékk előtti tiszteletüket jelképezi.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.