Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Legbelső félelem (1996)

Primal Fear
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2021. 01. 02.

legújabb vélemény

1

Mikor Edward Nortont megláttam az elején a kórusban, kb. tudtam, hogy ez nem egy sima bűnügyi film lesz, igazi felépített, fordulatos izgalmas mű... Hogy mitől misztikus, arra nem jöttünk rá, talán a film misztikuma az emberi undorító gyarlóság manif... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

2

Nagyon jó tárgyalótermi film, okos, nagyon jó rendezés és színészi játék jellemzi. A film közepe kissé untatott, de az eleje meg a vége ütős. Edward Norton valami félelmetesen jó volt, szenzációsat játszott. A szinkron nem jó, így feliratosban ajánlom... Erős 8/10.


 
Deku   2017. 07. 11.

0

Egyértelműen nem az akciódús szó az ami jellemzi ezt a filmet. Ez inkább a karakterekre megy rá de azt tökéletesen teszi. Richard Geere remekül hozta a figurát.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 05.

0

Edward Norton első filmje, ami kifejezetten izgalmasra sikeredett. A szereplők kitesznek magukért, nagyon jól előadják magukat és karaktereiket. Izgalmas, annak ellenére, hogy nem sok helyszínen játszódik. Ami nagyon kiemelkedő, az a vége. A film 60 ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

0

Edward Norton hihetetlen alakítása miatt néztem meg már vagy százszor ezt a zseniális filmet. Richard Gere-t soha nem tartottam jó színésznek, ő inkább sármőr, de most jól hozta a pénz,és sikeréhes ügyvédet. Fantasztikus,mindenkinek ajánlott!!!

 
harnas1207   2018. 11. 26.

0

Zseniális film, az egyik legjobb tárgyalótermes mozi. Úttörője a skrizofén filmeknek! Teljesen véletlen találtam rá, annyira régi. Richard Gere szereplése miatt meg se néztem volna, de Edward Norton neve jól hangzott. A sztori az elejétől fogva leköt... több»

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Szörnyűnek gondoltam, hogy ezt a filmet elkészítették. Észvesztően proli film lett, kihagytak belőle mindenféle értelmes tartalmat. Erős megfogalmazás ez, azonban én így éreztem. Soha többet ilyet. Nem jött be.

Galéria (15)

Edward Norton
Richard Gere

Videók (1)

A film összbevétele 102 616 183 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Vail a bárban iszik és a riporterrel beszél, először a riporter a bal, majd a vágás után már a jobb oldalán ül.

(dailyfilmsan)
 

Aaron dadogása sem a filmen alapuló könyvben, sem pedig a forgatókönyvben nem szerepel. Ez a húzás Edward Norton ötlete volt.

(dailyfilmsan)
 

102,6 millió dollár bevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

30 millió dolláros költségvetésű film.

(LionelMessi10)
 

A film William Diehl (1924–2006) regénye nyomán készült. A remek könyv még két folytatással trilógiává bővült. A "Vail és Stampler" sorozatcím alatt ismert kötetek: 1. Legbelső félelem, 2. Ördögi visszatérés (Az igaz ördögi játszma címmel is megjelent), 3. A pokol urai.

(Berto49)
 

Edward Norton a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ez volt Edward Norton első mozifilmes szerepe.

(ps)
 

A sztorit az indiai filmipar is feldolgozta, az ő változatuk a Deewangee (2002).

(ps)
 

Aaron Stampler szerepére 2100 színészt hallgattak meg, köztük olyan sztárokat is, mint Matt Damon, Danny Masterson vagy Edward Furlong.

(ps)
 

A producerek Aaron Stampler szerepét Leonardo DiCaprionak szánták.

(ps)