Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
dosty   2020. 07. 24.

legújabb vélemény

Ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje mint a lángja, valahogy nem igazán tudtam az egészre ráhangolódni, ami persze nem is lenne nagy baj, de ettől függetlenül még kevésbé kellett volna komolyan vennie magát a sztorinak.

 
tbelina29   2020. 07. 16.

Fuh, ez egyszerre kemény és szórakoztató film, amolyan keserédes humor, ami nekem igazából nagyon bejön, de kétségtelen, hogy még hosszú ideig a hatása alatt leszek majd.


 
Toncsi   2020. 07. 06.

Lehet, hogy szociálisan érzéketlennek tűnök majd, de nekem ez a film nem tetszett. Lapos és lelketlen, semmivel sem ad többet, mint amit az ismertető leír és az előzetes bemutat.

 
lexlutor   2020. 07. 05.

Érdekes film, sokszor azt sem tudtam, vidámságot vagy szomorúságot érzek, miközben néztem. Julien Petitnek sikerült egy szomorú témát humorosan vászonra vinnie, s hogy volt-e konkrét célja, vagy csak fel akarta hívni a figyelmet a kirekesztésre, számomra nem derült ki, az azonban biztos, hogy aki megnézi a filmjét, másként fog tekinteni az utcán élő emberekre.

A film összbevétele 10 990 090 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 131 639 forintot termelt. A hazai mozik összesen 944 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Julien Petit nagy meglepetést okozott a színésznőinek, amikor arra kérte őket, hogy rugaszkodjanak el a szövegkönyvtől, és inkább improvizáljanak. Audrey Lamy, aki hosszú hónapokig készült a szerepre így fogalmazott: "Épp az első jelenet előtt Louis-Julien azt mondta, hogy nem akarja megtartani a dialógusokat. Azt hittem, hallucinálok, különösen azért, mivel csodásan voltak megírva" - mondta, majd hozzátette, hogy a rendező célja az volt ezzel, hogy teljesen lecsupaszítsa a szereplőit és még őszintébb játékra sarkallja őket.

(hp)
 

A láthatatlanok a rendező, Louis-Julien Petit és Corinne Masiero harmadik közös filmje.

(hp)
 

Julien Petit szándékosan nem profi színészeket alkalmazott a hajléktanok szerepére. Ez alól egyedül Sarah Suco és Marie-Christine Orry képeznek kivételt.

(hp)
 

A film kemény témája ellenére Julien Petit arra törekedett, hogy reményteli megközelítéssel dolgozza fel a hajléktalanság témakörét. Ebben elmondása szerint számos film nyújtott számára inspirációt, egyebek mellett a Büszkeség és bányászélet is.

(hp)
 

Julien Petit rendező a forgatást megelőző egy évben a hitelesség érdekében számos hajléktalan nővel beszélgetett Franciaország-szerte. Petit egy interjúban elmondta, hogy meglepve tapasztalta, hogy a szociális munkások többsége nő.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyvet maga a szerző, Claire Lajeunie ajánlotta a rendező, Julien Petit figyelmébe. Petit mindössze két óra alatt olvasta el a könyvet, melyet követően azonnal felvette a kapcsolatot a producerével, Liza Benguigui-vel, aki hetek alatt megszerezte a megfilmesítési jogokat.

(hp)
 

A láthatatlanok a Pau Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját.

(hp)
 

A láthatatlanok Claire Lajeunie regényének adaptációja.

(hp)
 

A film nemcsak a kritikusok, de a nézők körében is szép sikereket aratott. A láthatatlanok 16 hétig volt a franciaországi mozik műsorán, mely idő alatt több mint 1,3 millióan váltottak jegyet a produkcióra.

(hp)
 
A film történetének és készítésének egyszerre csodája, hogy ez a két valóság össze tud érni benne, és egy jókedvű és igaznak érzett egység születik meg belőle a szemünk előtt. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.