Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A láthatatlanok (2018)

Les invisibles
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
eve58   2020. 09. 10.

legújabb vélemény

0

Elgondolkodtató keserédes film - abszolut (jogosan) bürokráciaellenes felhanggal. Nekem örökre beégett a film néhány jelenete. Biztos többször meg fogom nézni!

 
Toncsi   2020. 07. 06.

0

Lehet, hogy szociálisan érzéketlennek tűnök majd, de nekem ez a film nem tetszett. Lapos és lelketlen, semmivel sem ad többet, mint amit az ismertető leír és az előzetes bemutat.

 
Inderpall   2020. 07. 24.

0

Ennek a filmnek egyszerűen nagyobb volt a füstje mint a lángja, valahogy nem igazán tudtam az egészre ráhangolódni, ami persze nem is lenne nagy baj, de ettől függetlenül még kevésbé kellett volna komolyan vennie magát a sztorinak.

 
Lajos   2020. 07. 16.

0

Fuh, ez egyszerre kemény és szórakoztató film, amolyan keserédes humor, ami nekem igazából nagyon bejön, de kétségtelen, hogy még hosszú ideig a hatása alatt leszek majd.

 
Rics   2020. 07. 05.

0

Érdekes film, sokszor azt sem tudtam, vidámságot vagy szomorúságot érzek, miközben néztem. Julien Petitnek sikerült egy szomorú témát humorosan vászonra vinnie, s hogy volt-e konkrét célja, vagy csak fel akarta hívni a figyelmet a kirekesztésre, szám... több»

A film összbevétele 10 993 752 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 131 639 forintot termelt. A hazai mozik összesen 944 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Julien Petit nagy meglepetést okozott a színésznőinek, amikor arra kérte őket, hogy rugaszkodjanak el a szövegkönyvtől, és inkább improvizáljanak. Audrey Lamy, aki hosszú hónapokig készült a szerepre így fogalmazott: "Épp az első jelenet előtt Louis-Julien azt mondta, hogy nem akarja megtartani a dialógusokat. Azt hittem, hallucinálok, különösen azért, mivel csodásan voltak megírva" - mondta, majd hozzátette, hogy a rendező célja az volt ezzel, hogy teljesen lecsupaszítsa a szereplőit és még őszintébb játékra sarkallja őket.

(hp)
 

A láthatatlanok a rendező, Louis-Julien Petit és Corinne Masiero harmadik közös filmje.

(hp)
 

Julien Petit szándékosan nem profi színészeket alkalmazott a hajléktanok szerepére. Ez alól egyedül Sarah Suco és Marie-Christine Orry képeznek kivételt.

(hp)
 

A film kemény témája ellenére Julien Petit arra törekedett, hogy reményteli megközelítéssel dolgozza fel a hajléktalanság témakörét. Ebben elmondása szerint számos film nyújtott számára inspirációt, egyebek mellett a Büszkeség és bányászélet is.

(hp)
 

Julien Petit rendező a forgatást megelőző egy évben a hitelesség érdekében számos hajléktalan nővel beszélgetett Franciaország-szerte. Petit egy interjúban elmondta, hogy meglepve tapasztalta, hogy a szociális munkások többsége nő.

(hp)
 
A film történetének és készítésének egyszerre csodája, hogy ez a két valóság össze tud érni benne, és egy jókedvű és igaznak érzett egység születik meg belőle a szemünk előtt. több»
 
A hajléktalanok helyzetéről szóló A láthatatlanok legalább két szempontból speciális film. Egyfelől mindenkor és sajnos mindenhol aktuális témát dolgoz fel ezúttal kifejezetten az utcára került nők szemszögéből, másfelől a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett hagyományos moziforgalmazásba. Ám a Budapest Film által indított távmozi akció keretében április 21-től mégis megtekinthető speciális formában, saját otthonunkban. több»