68% 39 szavazat
Manhattanre leszáll az éj

Manhattanre leszáll az éj

Night Falls on Manhattan
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Sean Casey ígéretes jogi karrier előtt áll - a kerületi államügyész asszisztenseként dolgozik. Édesapja, Liam még egyszerű rendőrtiszt, aki társával, Joey-val éppen Harlem egyik legnagyobb drogkereskedőjén készül rajtaütni. Egy rejtélyes tévedés folytán azonban minden balul üt ki: három rendőr életét veszti az akció során, Liam életveszélyes sérülést szenved, a drogkereskedőnek pedig sikerül kereket oldania. A kerületi ügyész Seant, a hős rendőr fiát bízza meg az időközben politikai botránnyá terebélyesedett üggyel. A kezdő jogásznak nincs könnyű dolga: ellenfele a félelmetes hírű sztárügyvéd, Sam Vigoda, aki nem kevesebbet állít, mint hogy a rendőrséget szoros szálak fűzik a kábítószer-kereskedelemhez.

Rendező: Sidney Lumet
Író: Robert Daley
Forgatókönyvíró: Sidney Lumet
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1997.11.06.
Lena Olin
Andy García
Ron Leibman
Andy García
Richard Dreyfuss
Ian Holm
Andy García
Richard Dreyfuss
Andy García
 
2016.11.13 philboy

legújabb vélemény

Nekem ez a film valahogy túlságosan konvencionális volt. Nem is tudom hányadik sztori, ami a tisztességtelen politikusokról szól. Kár érte, mert Andy Garcia szerintem nagyon jól alakít, csak éppen egy nagyon sablonos karaktert kellett megformálnia.

0
 
2016.01.31 Jony Crash

Egészen nézhető film, ami eléggé középszerű ugyan, de egy unaloműzőnek megteszi. Sajnos nincs nagyon átütő hangulata és a párbeszédek is végtelenül egyszerűek, így nincs benne semmi sem, ami engem különösen megragadott volna.

0

A film összbevétele 9 881 286 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ez Sidney Lumet 40. filmje. Szerző: rbernadett

#2
 

Sidney Lumet alternatív befejezést vett fel a filmhez. Szerző: rbernadett

#3
 

Richard Dreyfuss karaktere részben a sztár ügyvéd, William Kunstler személyén alapul. Szerző: rbernadett

#4
 

A film nagy vonalakban Larry Davis, egy drogdíler valós esetén alapul, aki 6 rendőrt lőtt le, mégis felmentették, miután azt állította, hogy a rendőrök megpróbálták megölni őt, mert részesei voltak egy drogügyletnek. Szerző: rbernadett

#5