Éjféli játszma: Mindörökké démonok

Éjféli játszma: Mindörökké démonok

Nattevagten - Dæmoner går i arv

Hivatalos tartalom

A fiatal orvostanhallgató Emma (Fanny Leander Bornedal) elhatározza, hogy kideríti, mi történt majdnem 30 évvel ezelőtt az Igazságügyi Orvostani Intézet pincéjében, ahol szüleit, Martint (Nikolaj Coster-Waldau) és Kalinkát (Sofie Gråbøl) majdnem megölte a pszichopata sorozatgyilkos, Wörmer… Több

Rendező: Ole Bornedal
Forgatókönyvíró: Ole Bornedal
Ország: Dánia
Premier (HU): 2025.02.13.
Forgalmazó: Vertigo

2025.03.13 kabel

Mindörökké időhúzás

Ez a film kimondottan emlékeztett az éjszakás munkáimra, azok közben is végig az álommal küzdöttem. Ole Bornedal megpróbált egy komoly témát feldolgozni, de fogalma sem volt, hogyan kell ilyesmihez hozzálátni, így aztán rengeteg időhúzás után teljese... Teljes kritika

2025.02.24 Jocpappa

10/5

Alapvetően nagyon csipázom a skandináv filmeket. Borongós, terápiás, önismeretet igénylő hangulata van a legtöbbnek. Ez is ilyen, de mellette rettentő unalmas szerintem. Nem olyan jók a színészek, és nincs olyan mélyen megírva a sztori, hogy mindazt elhordozza, amire szánták. Ezért drámának felszínes marad, thrillernek pedig klisés. Az összhatás emiatt a még befogadhatónál vontatottabb, és megnézés után kis idővel elfelejtős film lett, ami bár tök jó próbálkozás, mégsem tud olyan erős lenni, mint az elődjei.

2025.02.14 UmpaLumpa

Bár erősen klisés film, a hangulata nekem nagyon bejött, de szerintem egy sokkal jobb szereplőgárdát is találhattak volna.

2025.02.16 Berci

Én személy szerint annak idején nagyon szerettem az első részt, de úgy érzem, hogy ezt felesleges volt megcsinálni. Sajnos semmi nem maradt az eredeti hangulatából.

A film 22 527 085 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 8 178 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film világpremierje a 2023-as BFI London Filmfesztiválon volt, mielőtt a skandináv országokban bemutatták volna.Szerző: csd