Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
41
Vélemények
59
Képek
8
Videók

Érdekességek: Ocean's 8 - Az évszázad átverése (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Sandra Bullock olyan szépen beszél németül a filmben, hogy a német verzióban önmagát szinkronizálta (ez már korábbi filmjeinél is bevált szokás volt, ahol meg kellett csillogtatnia német nyelvtudását).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben a zsákmány egy Toussaint nevű gyémánt nyaklánc, amelynek elkészítéséhez a Cartier ékszerházat kérték fel. Eredetijét maga Jacques Cartier tervezte 1931-ben egy maharadzsa lánya számára. Az eredeti ékszer azonban csak mintaként szolgált, a mestereknek rekord idő alatt, nyolc hét alatt kellett elkészülniük az ékszerrel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Gary Ross és Rihanna közösen alakították ki Nina Ball személyiségét (pl. kinyúlt pulóver és kezeslábas, katonai bakancs).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Constance-t alakító Awkwafina Olivia Milch (Gary Ross társforgatókönyvírójának) Dude című filmjében nyújtott alakításával hívta fel magára rendező figyelmét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sandra Bullockot már azelőtt leszerződtették a filmhez, hogy megszületett volna a forgatókönyv. Ebben nagy szerepe van az azóta elhunyt Jerry Weintraubnak, aki a korábbi Ocean's filmek executive producere volt és sikerült meggyőznie a színésznőt, hogy vállalja el a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rose színpadi showjának megalkotására Alexandre de Betak tervezőt és divatbemutató-rendezőt kérték fel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rose műtermét a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér TWA Flight Centerében alakították ki.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A stáb nagy kiváltságban részesült, ugyanis két hétre megkapták forgatási célra a Metropolitan Múzeumot. Forgatásra természetesen csak éjszaka volt lehetőség.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Valójában ez az 5. Ocean-s- film. Az első 1960-ban készült Lewis Milestone rendezésében A dicső tizenegy címmel. Ennek feldolgozása volt a 2001-es Ocean's Eleven- Tripla vagy semmi.

(Artemisia)
 

Elliott Gould, Matt Damon és Carl Reiner az egyedüli stábtagok, akik az Ocean's-filmekben is játszottak.

(hp)
 

A film főszereplői együttesen 4 Oscar-, két Emmy-, nyolc Grammy-, hat Golden Globe-, öt BAFTA-, és 10 SAG-díjat nyertek.

(hp)
 

A filmben az a Mindy Kaling is játszik, aki 2011-es könyvében arról írt, milyen szívesen vállalna szerepet az Ocean's 11 női rebootjában.

(hp)
 

Elizabeth Bankset is megkeresték az egyik szerep kapcsán, de végül Sarah Paulsont szerződtették le.

(hp)
 

Jennifer Lawrence-nek is szerepet ajánlottak a filmben, azonban új filmjének forgatása miatt nem tudta vállalni a szereplést.

(hp)
 

A film az Ocean's 13 bemutatásának tizenegyedik évfordulóján kerül a mozikba.

(hp)
 

A filmben négy Oscar-díjas (Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway és Matt Damon) és egy Oscarra jelölt színész (Helena Bonham Carter) játszik.

(hp)
 

Anne Hathaway és Helena Bonham Carter harmadik közös munkája az Alice csodaországban és a Nyomorultak után, bár az utóbbiban nem volt közös jelenetük.

(hp)
 

Cate Blanchett és Sarah Paulson a 2015-ös Carol után ismét együtt állt a kamerák elé.

(hp)
 

A népszerű popsztár, Zayn Malik filmes debütálása.

(hp)
 

Steven Soderbergh Ocean's trilógiájának első spin-offja.

(hp)
 

A filmben egy rövid cameo erejéig Matt Damon is feltűnik.

(hp)
 

A film forgatása 2016. október 25-én kezdődött meg New York Cityben. Cate Blanchett 2017. márciusában adta hírül, hogy véget értek a munkálatok.

(hp)
 

Dögös nők, dögös zenék, nagy kaland. Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (Ocean’s 8, hazai bemutató: június 21.) bebizonyítja, hogy néhány nagy színésznő meg egy vagány forgatókönyv legalább olyan cool és izgalmas tud lenni, mint amikor férfiak mennek rabolni. Sőt. De azért nők esetében van még egy fontos szempont, főleg, ha New York legelegánsabb bálját, a Met Gálát rabolják ki: a ruhák. – A film alkotói felkérték a Vouge főszerkesztőjét, a legendás (vagy legendásan félelmetes) Anna Wintour-t, hogy segítsen nekik – árult el néhány izgalmas részletet erről Helena Bonham-Carter, a banda talán legviccesebb tagja. – Ő mondta meg, hogy melyikünk milyen tervezőtől kapja a báli ruháját. Sandra Bullock, Cate Blanchett vagy Rihanna elképesztően dögös lett… én meg furcsa. Szépen furcsa. Nekem egy rózsamintás Dolce and Gabbana jutott, és tényleg tökéletes választás volt. Úgy néztem ki benne, mint egy rózsakert. Ahhoz képest, hogy bűnözőket játszunk, elég feltűnőek lettünk… (IC Press)

(hp)
 

Nem az a kérdés, hogy a filmek utánozzák-e a valóságot, vagy a valóság a filmeket: de a kettő néha összeér, az biztos. Az új Ocean’s-film, az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (Ocean’s 8, hazai bemutató: június 21.) női bűnözői egyenesen a világhírű Met Gálát veszik célba, és rabolnak el egy ott csillogó, szuperértékes és nagyon őrzött nyakéket Anne Hathaway nyakából. A banda, melynek Sandra Bullock, Cate Blanchett és Helena Bonhem Carter a vezére, a héten visszatért a tett színhelyére. A hétfőn megrendezett valódi Met gálán ugyanis jó páran részt vettek a vagány női rablók közül – és legalább olyan merészen öltöztek, mint a filmben. A legtöbben persze a püspöksüveges Rihanná-t fotózták, pedig Anne Hathaway is gyönyörű, vörös Valentinóba bújt, Mindy Kaling Vassilis Zoulias ruhája mellé koronát viselt kiegészítőül, Sarah Paulson pedig egy viszonylag visszafogott Pradában érkezett. A film legizgalmasabb részeit, amelyek a gálán játszódnak, nem egy igazi gálán, hanem a kiürített Metropolitan múzeumban forgatták le másfél éve, de a hitelesség kedvéért jó pár hírességet elhívtak statisztálni. A filmben állítólag felbukkan Kendall és Kylie Jenner, Kim Kardashian, Katie Holmes és Adriana Lima is – remélhetőleg vigyáznak az ékszereikre. (IC Press)

(hp)
 

Az új, és minden eddiginél vonzóbb Ocean’s film, az Ocean’s 8 – Az évszázad áverése (Ocean’s 8, hazai bemutató: június 21.) a sármosan profi bűnöző család egy eddig ismeretlen ágának kalandjait mutatja be. Debbie Oceant Sandra Bullock játssza, és amikor egy nagy tervéhez csapatot szervez, természetesen csupa nőt hív maga mellé – akik legalább olyan elegánsak és ravaszak, mint a férfiak voltak. Sőt. Ráadásul a nők nemcsak a vásznon, hanem forgatás közben is másképp viselkednek, mint a férfiak. – Ilyen szórakoztató, összetartó csapattal még sosem forgattam! – lelkesedett a bűnbanda egyik tagja, A hivatal-sorozatból ismert humorista, Mindy Kaling, aki Bullock, Cate Blanchett, Rihanna és Helena Bonham Carter társa az ékszerrabló kalandban. – Ritka, hogy egy forgatáson sikerül nagyon komolyan venni a munkát, és mégis nagyon lazának, könnyednek maradni. Talán azért sikerült így, mert ez egy gyerekbarát munkahely volt: mindenki magával hozta a gyerekeit; mindig volt körülöttünk néhány kicsi meg nem olyan kicsi, és ők is nagyon jól szórakoztak. Várom, hogy folytassuk a filmet: azóta az én lányom is megszületett, szeretném őt is beíratni az Ocean’s-óvodába. (IC Press)

(hp)
 

Olivia Munn állítólag fizetett azért, hogy egy rövid jelenete lehessen a filmben, amelyet egy olyan gálán vettek fel, amelyen amúgy is minden évben részt vesz.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.