Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
41
Vélemények
59
Képek
8
Videók

Vélemények: Ocean's 8 - Az évszázad átverése (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2018. 08. 25.

Egy újabb olyan film, amelynek az elkészítése teljesen felesleges volt. Csak a szereplő női sztárgárda számára volt értelme, a felvett gázsi miatt. Botrányos, hogy egy filmnek csak az az értelme, hogy egy már háromszor lehúzott bőrt egy újabb alkalommal legyűrjenek a nézők torkán. Az egyetlen újdonság, hogy férfiak helyett nők játszották el az egy az egyben lekopírozott sztorit. Hollywood ezzel átlépte a pimaszság határát, remélhetőleg ennél lejjebb már nem fog süllyedni, bár ebben nem lehetünk biztosak! Arra viszont nagyon ügyeltek, hogy vegyes legyen a női „felhozatal”, minden rajongó megtalálja a maga ideálját. Az ázsiai gyökerekkel rendelkező rapper, Awkwafina, a barbadosi színésznőnek harmatgyenge Rihanna (biztos ezért kapta a néma hacker szerepét), az indiai sitcom tündérke, Mindy Kaling szerepeltetése ezt a „nemes” célt szolgálja. Komolyan vették a „Say no to racism” jelszavát.

 
Artemisia   2018. 07. 07.

Nagyon tetszett, kellemes, vicces, vagány és csajos vígjáték. Elsősorban vígjáték, sokkal inkább , mint akció vagy krimi. Valószínűleg ez is volt a cél és nem egy komoly akciófilmet akartak összehozni, és ha így tekintjük akkor nagyon szórakoztató, kikapcsoló darab. Amit picit hiányoltam az az, hogy maga a rablás járhatott volna kicsit több kalamajkával, ami még több vicces és szórakoztató jelenetet eredményezett volna és kicsit hitelesebbé tette volna, hiszen nem lehet könnyű összehozni az évszázad átverését, pl. a többi ékszer bemutatását nem flashblack jelenetben, hanem élesben kellett volna bemutatni, de így is jó, az pedig hogy kevés nehézség volt betudható a gondos előkészületeknek és a rablásban résztvevők profi munkájának, illetve tapasztalatának :-) A karakterek roppant szerethetőek, viccesek, aranyosak. A szereposztás pedig nem is lehetett volna jobb, Sandra Bullock, Kate Blanchett, Anne Hateway és Sarah Paulson zseniális játékai nagyot dobnak a filmen. Rihanna játéka is alakul, az eddigi rémes alakításaihoz ( Csatahajó, Valerian és az ezer bolygó városa) képest elég sokat fejlődött, de még mindig nem az igazi. Sandra Bullock és Kate Blanchett párosa valóban nagyszerű volt, szívesen látnám őket más filmekben is együtt:-)


 
HETEDIK   2018. 06. 25.

Nekem a korábbi Oceans részek sem tetszettek, unalmasak, vontatottak tele felesleges üresjáratokkal. Ez itt ugyanaz nőkkel, no de azért nem akármilyen gárdával, Bullock és Blanchett párosa remek, de ez önmagában kevés. A színészi munkáért a harmadik csillag.

 
Shelby07   2018. 09. 06.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem egy nagyon picit csalódás volt, mivel az előző három részéből megszoktam, hogy vagány pasik a lehetetlennél is lehetetlenebb lopásokat hajtanak végre, és mivel úgy néztem meg a filmet, hogy tulajdonképpen teljesen tudatlanul, semmi előzetes megtekintése nélkül, így egy picit csalódott lettem a film végére. Alapvetően tetszett, hiszen végre egy olyan filmet láthattunk, ahol vagány csajok egy élvezhető és sokszor vicces történetet mutattak be nekünk, de úgy éreztem, hogy a film képtelen volt elszakadni a férfi vonaltól. Persze az Ocean's filmek tulajdonképpen ugyanúgy mindig egy nagy bravúros rablást hoznak el a nézők elé, de ez a része tulajdonképpen semmiben nem adott többet, ugyanaz volt az egész csak nők loptak. Így némileg vesztett abból a varázsából, hogy végre nőkkel is készítettek egy izgalmas akció filmet. Nekem kicsit olyan hatást nyújtott, mint a Taxi másolata, az Amerikai taxi. Ez a "nőknek is csináljunk egy ugyanolyan filmet, hogy ők is bele tudják élni magukat" típus. Ez nem jelenti azt, hogy nem élveztem a filmet, mert izgalmas és poénos volt, és imádom, hogy a végére mindig beletesznek még egy nagy csattanót, csak nekem egy kicsit hiányoztak a férfiak ahhoz, hogy ne érezzem női majmolásnak. De csak gondoljuk végig, hogy Sandra Bulock ugyanúgy kijött a börtönből, mint anno George Clooney és rögtön egy nagy balhén agyalt. Tulajdonképpen ugyanezt kaptuk vissza és ettől éreztem magam egy kicsit frusztráltan, mert azt hittem hogy kicsit mást fogunk azért kapni. De összegezve az egészet nem volt unalmas a film, szerintem egyszer azért mindenképp megéri megnézni, mert szuper színésznők játszanak a filmben, és egy esti laza kis filmezéshez tökéletes.

 
indingo   2018. 06. 30.

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Eddig csak pasis változat készült, ezért egy kizárólag női szereplős filmet is el kellett már készíteni. A szereposztása nagyon izgalmas, és több dudás is megfért egy filmben. Az alakításokkal és a karakterekkel nem volt gond. Sandra Bullock az egyik kedvenc színésznőm és mindig a természetesség mellett kampányol, de itt egy kicsit botoxolt középkorú nő hatását keltette. A története engem nem igazán nyűgözött le. Voltak benne jó megoldások, de valahogy minden túl könnyedén ment. Minden elsőre sikerült, meg persze mint mindig mindenhol balfékek dolgoznak. A drogériás jelenetről az jutott az eszembe, hogy Magyarországon próbáld meg előadni az üzlet polcairól frissen levett termékekről, hogy azt néhány napja vásároltad. Be se lépsz az üleztbe már letámadnak é utána is számos szempár követi minden lépted, és a kamerákról már ne is beszéljünk, Szinte tök ismeretleneket szerveznek be a buliba, ráadásul a legvégén a meglopott nő is csatlakozik a csapathoz. A szerelmi bosszú szál lógott a levegőben, ki lehetett találni, hogy mire (is) megy ki a játék, azon kívül, hogy több milliónyi ékszert raboljon a banda. A csavarra is lehetett számítani, ugyanis semmi érelme nem lett volna a terem kiürítésének az az egy nyamvadt nyaklánc miatt. Továbbá a többi ékszert mikor scannelték be a szuper szemüveggel? Az egy lánc beolvasása is percekbe tellett, akkor az a több tucat láncot, karkötőt és fülbevalót hogy sikerült bescannelni. És milyen terv az olyan, ahol önálló akcióba kezdenek néhányan, de arról nem tájékoztatják a társaikat. Összességében én jobbra, élvezhetőbbre számítottam, nagyobb tűzijátékra a végén.

 
Szilonka   2018. 08. 14.

Kompakt kis film, egy jó történettel, Furcsa volt, hogy csak csajok vannak a főbb szerepekben.

 
Bazzzsi   2018. 07. 04.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Már hónapok óta reklámozzák, megy a beharangozása a filmnek. Valóban moziba csalogató a PR. A szereplőgárda tényleg figyelemre méltó, de azért a történetre fektethettek volna nagyobb hangsúlyt a készítők. Aki sok filmet néz, annak újat nem igazán adott a történet. Elmaradt a nagy bumm a végéről. Hiányoltam a háttérben meghúzódó apró titkokat és érdekességeket, igazi csavarokat, ami a legvégén megdöbbenteni a nézőt és úgy érezné, hogy őt is átverése és egészen más történt, mint azt a film addig mutatott neki. Egyszer meg lehet nézni, de nagy hatással nincs az ember bioritmusára. A címen kívül én sok hasonlóságot vagy kapcsolati pontot nem vettem észre az eredeti Ocean's-hez viszonyítva.

 
VvV   2018. 11. 17.

Maradt bennem hiányérzet, miután kijöttem a moziból Az alakítások rendben voltak, a történet is korrekt, de igazából semmi különös nem volt benne.

 
VFTS   2019. 01. 30.

Lehet, hogy az évszázad átveréséről szól a film, de nem volt sem az évszázad, sem az év filmje. A történet lerágott csont, a szereplők produkciója sem az igazi. Semmit nem vesztetettünk volna, ha el sem készül a film.

 
Lonka   2018. 08. 26.

Nagyon semmitmondó lett a története. Jellegtelen a sztori, két nap múlva már el is felejti az ember.

 
MMcFly2015   2018. 11. 05.

Már a régi Ocean's filmért sem volt oda, viszont ennél fölöslegesebb bőrlehúzást rég láttam. A cél/célpont ugyan más, viszont teljesen a trilógiából megismert mederben folyik végig minden, így számomra ez a ,,klisé" totál unalomba fulladt. Noha szuper színészekről beszélünk, nem sikerült elérni, hogy a fordulatokon és az egész rabláson tudjak kicsit izgulni. Humor szinten is alul marad az eredetiktől, de amit végképp nem vett be a gyomrom az a rokoni szál... Sandra Bullock által megformált karakter, az eredeti alkotásokban ismert Danny Ocean húga. Ezzel nálam annyit értek el, hogy nem egy FÖLÖSLEGES remake-ként nézem, hanem bizony ez egy rém erőltetett, és persze FÖLÖSLEGES folytatás. Nem tudom, aki nem látta az eredeti Ocean's filmeket, nekik tudnám-e jó szívvel ajánlani...de azoknak ismeretével ez egy nagyon gyenge alkotás, még akkor is, hogy a sok női szupersztár remekül helytáll.

 
BoBamburg   2018. 11. 12.

Ahogyan azt sejteni lehetett, egy kalap sz@r az egész film. Rém gyenge történet, klasszikus mai hollywoodi giccs, amit sikeresen elripacskodik az összes színésznő. Mondjuk a nyolc főszereplő közül kb ketten vannak akiket nem rühellek teljesen. Teljes mértékben felesleges volt megcsinálni egy női verzióját az Oceans filmeknek (aminek amúgy is csak az első része volt jó), de hát ez van ha az álomgyár kifut a kreativitásból. Újramelegíti a régi kajákat.

 
Thibo84   2019. 02. 26.

Nem láttam a többi Ocean's filmet, de ez nekem kimondottan tetszett, ráadásul a szereposztás is pazar.

 
Timcsi   2019. 01. 21.

Az elődök nekünk jobban bejöttek. A történet maga nem volt rossz, voltak benne jó megoldások.

 
Bizsu82   2018. 07. 05.

Hát, őszintén szólva nem lett a szívem csücske a film. Sok az üres járat, sok esetben unalmasnak hatott. Egy-két jó poéntól eltekintve jóindulattal átlagosnak mondanám. Szerintem nem érdemes időt, pénzt áldozni rá! Középszerűre sikerült!

 
kevelin   2018. 08. 23.

nekem nagyon bejött :D hozta a régi Oceans filmeket, persze a fiúkat nem lehet lepipálni, de nekem ez a női osztag is nagyon tetszett pláne hogy 3 kedvenc színészem is szerepel benne :)

 
Az amatőr   2018. 08. 18.

Nagyon,nagyon jó volt,erre már nincsenek szavak.Úgyse tudnék méltó kritikát írni róla.Mindenesetre mindenkinek ajánlom,aki egy jót szeretne szórakozni.

 
Meea   2018. 07. 25.

Imádtam! Sandra Bullock filmjei mindig is szuperek voltak és ebben a filmben sem okozott csalódást. A film nagyon jó, viszont én kicsit hiányosnak éreztem a végét.Megvolt benne a csattanó, de valahogy...hiányzott valami.

 
schvarz   2018. 07. 05.

Egyszeri nézésre megfelelő film, de semmi extrát, újdonságot nem adott! Közepes, de kellemes, szórakoztató, vannak benne jó poénok és zajlanak az esmények pörög a film.

 
varkonyiildi   2018. 07. 26.

Kellemesen csalódtam a filmben, nagyon tetszett az Ocean's sorozat női változata. Tele van jó humorral. És tetszett benne, hogy minden apró részletre figyelt a rendező.

 
kisssjanka   2018. 07. 06.

Nagyon bírtam a filmben a csajokat , mindenkinek megvolt a maga szerepe és szerethető karaktere. Jók voltak a beszólások, a cselszövések, a poénos jelenetek.

 
idefix   2018. 06. 25.

A film sikere a parádés szereplőválogatásban keresendő, már csak emiatt is érdemes megnézni az Ocean's sorozat legújabb részét. Ritkán láthatunk ennyi hírességet egy rakáson. A film humoros vicces hangulatú és érdekesek benne a trükkök De eget rengető poénokat ne keressünk. Engem már az első jelenet megfogott amikor Sandra Bullock rezzenéstelen arccal hazudik a börtönben illetve néhány jelenettel később amikor egy érdekes trükkel kicsempészi az ékszerboltból az értékes cuccokat. A jól kitervelt csalás látványos és izgalmas azonban néhány apró mozzanat számomra nem volt világos... Valószínűleg az Évszázad átverése nem lesz az évszázad mozifilmje mégis egy próbát , egy estét megéri rászánni mert szórakoztató, jópofa, trükkös.

 
buzsikturner   2018. 08. 14.

Nem túl erős heist-film, hiába rakták tele híresebbnél híresebb nőkkel, tele logikátlan döntésekkel. Egyszer meg lehet nézni.

 
lucy07   2019. 03. 20.

Imádom az Ocean's filmeket, így nem is volt kérdés, hogy ezt is megnézzem. Elsőre úgy elment egynek a film, tetszett, de annyira nem voltam odáig érte. Azóta viszont megnéztem többször is és már odáig vagyok érte. Tetszik, hogy ennyi híresség szerepel benne, szerintem minden szerepre a legmegfelelőbb színészt választották.

 
FGyula   2019. 02. 22.
Írtó gyenge

Sajnos egy ujabb nemváltós újrafeldolgozás minden egyes eredetiség és ötletesség nélkül.

 
Scriptor   2018. 06. 26.

Az eredeti 1960 -as rész (Frank Sinatraval) és a nagy sikert aratott Soderbergh-féle 2001 -es epizód nyomdokain halad Gary Ross filmje is, csak éppen női szereplőkkel. Sajnos érezhetően másolt panelekből áll, mindenben követve a Clooney verziót. A hölgyek szépek, igyekvőek - főleg Cate Blanchett - de akkor sincs az egészben túl sok eredetiség. Értékelésem: 2.5 csillag.

 
Nagy Zsolt Nézhetetlen  2019. 01. 19.
2018 legrosszabb filmje

Az egész, egy feminista förmedvény, mintha csak maga Judith Szar-gentini írta volna a forgatókönvet! Az Ocean's filmek megcsúfolása. Nem hihető semmilyen szinten a történet. Fröcsög a férfigyűlölet és a pénisz-komplexus! Egy idő után, megzakkannak az emberek Hollywoodba, ez nyilvánvaló: a valmikor jópofa Sandra Bullock felismerhetelenségig szétoperáltatta magát, most Michael Jacksonra hasonlít és Angelina Jolie-féle mutatványokkall jön elő. A film, a most folyó, globális néphülyítés "gyönyörű" terméke. A következő filmben, a tengerből kiugró bálna, nylon-zacskókat fog köpködni a rossz környezetszennyezőkre és 0,012 fokkal melegebb éghajlatot (ami a ilágtörténelemben, volt jelentősen hidege... több»

 
Christine   2018. 10. 23.

Nem mondanám, hogy rossz film, csak unalmas és látszik rajta, hogy nem tudták mivel kitölteni az játékidőt. A karakterek nagyon egysíkúak, ráadásul olyan, mintha a színészek is unnák (kivéve Anne Hathawayt). Arról nem is beszélve, hogy természetesen minden karakter nagyon profi és tévedhetetlen, mindenkinek túljárnak az eszén, pont ezért nincs is igazán tétje az egésznek. Spoiler: Külön lejáratták magukat azzal, hogy a munka lényegi részét még csak nem is a csapat tagjai végezték...

 
L.Regina   2018. 07. 06.

Igazából nekem bejött a film, végig jól szórakoztam rajta, könnyű szórakozást nyújt, és szerintem nem csak egyszer nézős darab. Kezdjük is azzal hogy nem értem miért volt mindenki kiakadva a filmre amiért kvázi az eredeti trilógiát remakelték nőkkel, mivel szerintem a régi filmek sem voltak olyan agyam eldobom jók, és nem is emelkedtek olyan cult státuszba mint mondjuk a Szellemirtók. Szóval ha valaki képes lenyelni az előítéleteit a filmkapcsán, ezt a filmet is ugyan úgy élvezni fogja mint az előző trilógiát. Talán amivel ez a film gyengébb az előző Ocean filmeknél, az a karakterek dinamikája. Kevés hangsúlyt kapnak a szereplők, nem igazán tudunk meg róluk semmit, és én hiányoltam a karakterek közti adom-kapomot, a beszólogatásokat, vicces párosokat. Azt azért ki emelném hogy Sandra Bullock, Helen Bohem Carter és Cate Blanchet viszik a hátukon a filmet. (Nekem főleg Cate volt a kedvencem, az a nő egy igazi Boss) Rihanna viszont egy vicc, és remélem a továbbiakban a filmkészítők vissza teszik abba a dobozba ahol találtak. Maga a balhé szerintem nagyon szórakoztató, és jól megoldották, és az egész ötlet hogy a Met gálán raboljanak az zseniális szerintem, mert az a gála már magában szuper menő és lenyűgöző, szóval aki ezt kitalálta annak jár a piros pont.

 
Enikő Balogh   2018. 07. 05.

Nagyon vártam a filmet, az előzetes alapján igazán eseménydúsnak és pörgősnek tűnt. Ennek ellenére egy viszonylag lassú film és úgy tűnik, hogy van időnk kigondolni mindent, szóval rá lehet jönni az összes poénra, csattanóra. De szerencsére azért egy picit hagynak a végére is. Sandra Bullock örök kedvenc, nagyon jól játszik most is, bár ennek ellenére néha azért olyan összecsapottnak éreztem a karaktert, pedig talán az övé volt a legjobban kidolgozva. A többiek pedig jók voltak, de róluk sem igazán sok minden derül ki a film folyamén. :( Nem állítom, hogy kult film lesz és sokszor megnézős, egyszer-kétszer, ha éppen nincsen más.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.