Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
94
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Paprika
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
erahurka   2018. 08. 19.

legújabb vélemény

Egyszer láttam eddig, őszintén szólva nem sikerült felfognom amit láttam. Beteszem majd még újra, de egyelőre ez így csak egy közepes.

 
wolfflow   2015. 08. 23.

Alapmű! Csak úgy mint minden Satoshi Kon film!

 
Amit látunk, egyszerre ismerős és zsigerig ható, emiatt természetesen Hollywood is rácsapott a filmre. Wolfgang Petersen megkezde a munkálatokat az élőszereplős változat előkészületeihez, de az előbb említett Eredet bemutatója szépen keresztbe tett a projektnek. Óriási hiba, mert míg Nolan filmje kétségtelenül látványosan mutatta be az álomszekvenciákat, a Paprika mégis valahogy megkapóbban és ösztönösebben tudta megragadni a tudatalatti birodalmát, annak totális kiismerhetetlenségét és irányíthatatlaságát. Most ugyan még nevettek, hogy a címe akár egy zöldség, de ha jól belegondolok a film egy dologban tényleg hasonlít egy jóféle paprikához: piszkosul erős. több»
 
A valóságtól teljesen elrugaszkodott jelenetek pontosan úgy elevenednek meg előttünk, mintha valakinek a kakofón fantazmagóriájában, plasztikus álmában járnánk, tehát minden adott, hogy igazinak higgyük a látottakat. Nem is csoda, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és találgatunk, hogy mi a valóságos, és mi az, ahol már elkezdődik az illúzió. több»

A film összbevétele 881 302 dollár volt (imdb.com).

 

A bár két csaposának hangját a rendező, Kon Satoshi és az eredeti regény írója, Tsutsui Yasutaka kölcsönözte.

(Miska bácsi)
 

A film végén a nyomozó mozis jelenetében filmes plakátokat lehet látni, közöttük vannak Kon Satoshi régebbi rendezésű alkotásainak poszterei is.

(Miska bácsi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.