Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
21
Képek
6
Videók
Gyalogáldozat
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
HETEDIK   2019. 07. 09.

legújabb vélemény

Nem a filmtől fogom megszeretni a sakkot, de egy egész korrekt önéletrajzi dráma minden idők talán legnagyobb sakkozójáról. Tobey Maguire nem a szívem csücske, de itt tényleg mindent beleadott, fokozatosan láthatjuk egy ember szakmai sikereit és szellemi leépülését. Mert a zsenik bizony ilyenek: különcök, fura dolgokat csinálnak, de tudnak valami olyat, amit senki más. Jók a filmvégi valódi felvételek, ahogy már az idős Bobby magyarázza, a sakk az igazság keresése és ő valójában ezt kutatta egész életében. Van az a közhelyes mondás, hogy a zsenit csak egy vékony vonal választja el az őrülttől. Nos, aki megtekinti a filmet, újra megbizonyosodhat erről!

 
Berto49   2018. 01. 24.

Az enyhén szólva is különös viselkedésű, egyetlen Amerikában született sakkvilágbajnok, Bobby Fischer (Tobey Maguire – az „Árvák hercege” című film kapcsán jegyeztem meg a nevét, de a Pókemberes szerepléseit messzire elkerülöm) és Borisz Szpasszkij (a hányatott ifjúkorú Liev Schreiber remek alakítása) a két főszereplője az 1972-es sakkvilágbajnoki döntő eseményeit bemutató életrajzi filmnek. Feltétlenül meg kell említeni az említett két színész ragyogó játékát, mert a sakk, mint téma nagyon messze áll tőlem, de a mozgalmas film elsősorban a szereplők miatt megragadta a figyelmemet, végig lekötött.


 
Norbi   2018. 07. 10.

Nagyon megörültem a témávalválasztásnak. Azt hittem hogy nem lesz ennyire megosztó személyiség a főszereplő, néha én is a halálát kívántam :D, na jó azért nem , de végére sikerült elfogadnom.kicsit hideg, és komoly film.

 
Curacao86   2016. 09. 11.

Valós történeten alapszik, és már ez elég hozzá, de sajnos a főszereplő, Tobey Maguire valahogy mégsem képes megtartani. Nagyon is élethű az alakítása, ami színesíti a filmet, mélyíti a drámaiságát, de azonban ehhez Liev Schreiber visszafogott karaktere sokkal többet ad hozzá! Érdemes megnézni, de nagyobb a füstje, mint a lángja, szerintem. Azonban, akik a hasonló történeteket kedvelik annyira sem fognak benne csalódni, mint én, sőt, imádni fogják, de nekem elég volt egyszer megnézni

 
időjós   2017. 02. 24.

Teljesen a képernyőhöz szegezett a film, pedig a sakk önmagában engem egyáltalán nem foglalkoztat. Maga a karakter sem volt annyira érdekes, mégis összességében tetszett, mert magával ragad a film hangulata, leköt.

Tobey Maguire
Liev Schreiber
Tobey Maguire
Tobey Maguire
Liev Schreiber
Tobey Maguire
Liev Schreiber
Tobey Maguire
Tobey Maguire
Lily Rabe
Tobey Maguire
Peter Sarsgaard
Liev Schreiber
Liev Schreiber
Liev Schreiber
Lily Rabe
Tobey Maguire
Liev Schreiber
Tobey Maguire
Tobey Maguire
 
Csak bízni tudok benne, hogy egyszer ezek az alkotások eljutnak oda, hogy nem abból indulnak ki, mit és kit lehet eladni, hanem, hogy mi működne a vásznon... több»

A film összbevétele 5 578 519 dollár volt (imdb.com).

 

Az 1972-es sakkvilágbajnoki döntő eseményei és Bobby Fischer személyisége áll a Sakk című musical központjában. A zene szerzői két volt ABBA- tag. A darabot 1995-ben a Rock Színház is játszotta.

(Berto49)
 

Van olyan feltételezés, hogy Bobby Fischer biológiai apja a magyar származású Neményi Pál (Nemenyi Paul Felix [1895-1952]) fizikus, matematikus volt. Az igazságot a DNS vizsgálatok hiányában nem lehet tudni.

(Berto49)
 

Bobby Fischer az egyetlen amerikai sakk világbajnok.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.