Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Polisse
 
Berto49   2018. 07. 27.

legújabb vélemény

A francia Rendőrség Ifjúságvédelmi Osztálya és azok munkájuk bemutatása eszméletlenül zagyva feldolgozásban. Rengeteg szereplő, számomra azonosíthatatlan és ellenszenves figurák. Tabutémák (gyermekmolesztálás, pedofília és egyéb borzalmas bűnügyek) sorozata, felhigítva a nyomozók zűrös magánéleti problémáival. A fotós Melissa (Maïwenn, a film rendezője, Luc Besson volt felesége, aki 16[!] éves korában már szült) utolsó volt a sorban, ahol a szépséget osztogatták. A rasszkeveredés tipikus esete, az afrikai (berber) és az ázsiai (vietnami) jellegzetességek bemutatásának iskolapéldája. Viszont hatalmas egoval rendelkezik, hiszen egyszerre színésznő, filmrendező, forgatókönyvíró, producer. A továbbiakban én nem vagyok kíváncsi semelyik tevékenységére sem, hiszen ezt is nagyon untam. Eszméletlenül sok volt a majdnem két óra! Már sokszor tapasztaltam, hogy a Filmfesztivál Cannes-ban számomra érthetetlen döntéseket hoz. Ez történt 2011-ben is, amikor elnyerte a zsűri különdíját. Lelkük rajta! Ismét egy olyan ítélet, amelyik nem az én ízlésemnek felel meg.

 
szucszoli   2018. 01. 13.

A hasonló tematikájú 2015-ös Spotlight-hoz viszonyítva én úgy érzem, hogy ennek a filmnek sikerült nagyságrendekkel magasabb és minőségibb színvonalon leszállítani nemcsak a pedofília témakörét. Nagyon erőteljesen érinti a szülő-gyerek, és tágabb tekintetben a családi és társas kapcsolatokban rejlő viszonyokat. Mindezt annyira hétköznapi nyelvezetben és annyira valódi módon megjelenítve a szereplők gesztusait, hogy az embernek egyáltalán nincs az az érzése, hogy egy filmet néz. Nekem személy szerint a Spotlight-al az volt a legégetőbb problémám, hogy a látszattal ellentétben nem mert bevállalós megoldásokat meglépni. De sajnos azonban egy idő után ennél a filmnél is érződik, hogy valahol elveszik a drámai erő. És szerintem ez nagymértékben tulajdonítható a filmzene túlzott minimalitásának. Én ennek ellenére nagyra becsülöm az ilyen koncepciókat, amikor egy rendező sokkal kollektívabb célokért mond le a jól bevált receptekről és mer kísérletezni. Nemkülönben nagyon erőteljesen reflektál arra, hogy nemcsak a társadalom peremén tengődőknek van súlyos válságban a szociális helyzete. Hanem az egyre jobban beszűkült életterű modern városi környezetben élőknek egyaránt.


 
Dracule   2015. 08. 21.

Egyszer bőven nézhető film volt, színészek a helyükön voltak. Azonban nem lett nagy eresztés. Amolyan egyszer megnézed, de többször nem nagyon vágysz rá fajta. A látványvilágra sincs panasz csak maga a film összességében nem fogott úgy meg .

 
Charvi30   2017. 09. 28.

Hát, ez nagyon ütősre sikeredett. Talán egy kicsit túlságosan is realisztikus, mivel ezt a hangulatot, szinte a minden napi életünkre is tudnánk vonatkoztatni. Ebben van az igazán nagy ütőereje a filmnek, még ha maguk az alakítások nem nagy szám egyik sem.

 
Denisqoo   2015. 05. 25.

Már az első néhány perctől kezdve szinte érezhető, hogy ez egy nagyon különleges film. Én imádtam, pedig volt benne valami borzongtató. A sztori nagyon jól meg van írva és talán a kitartott feszültség az, ami nagyon bele tudja magát égetni az ember fejébe.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.