Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Prom Night (1980)

Prom Night
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 04. 20.

legújabb vélemény

1
Egy alulteljesítő slasher

Régóta tervezgettem már, hogy megnézem eme filmet, bár igaz, hogy szinte sehol nem olvastam róla túlzottan kiemelkedő véleményeket, de még így is piszkálta a kíváncsiságomat, főleg amiatt, mert kimondottan közel állnak a szívemhez a 80-as években kés... teljes kritika»

 
Owotonor   2020. 01. 13.

0

Eléggé egy azon kaptafára felhúzott a normától nem különösebben eltérő slasher darab. Tehát a jól ismert alműfaji jegyeit halmozza fel húzó nevekre támaszkodva, nem véltem valami hasznosnak a kitöltött játékidejét, elnyújtott fogócskák, táncra perdü... több»

A film összbevétele 14 796 236 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatást 1979. augusztus 7-én kezdték, és 1979. szeptember 13-ra be is fejezték.

(Kóborló )
 

Egyedül Finnországban vágták meg erősen (közel 15 perccel) a filmet.

(Kóborló )
 

A film producerének, Peter R. Simpsonnak (1943–2007) a fia, Brock Simpson is szerepel a filmben. Ő alakította a fiatal Nicket.

(Kóborló )
 

Kezdetben a korhatár besoroló bizottságtól nagyon alacsony besorolást kapott a film (PG-13, ami a 13 éven aluliak számára szülői felügyeletet jelentette). Viszont ezt sem a készítők, sem a forgalmazó nem szerette volna, így utómunkálatokkal több véres és erőszakos jelenettel bővítették a filmet, hogy megkaphassa az R-es (17 éven aluliak számára nem ajánlott) besorolást.

(Kóborló )
 

A filmbéli Kimberly Hammond karakterére eredetileg Eve Plumb volt kiszemelve, egészen addig, amíg Jamie Lee Curtis nem kezdett érdeklődni a szerep iránt.

(Kóborló )