Óriási riadalmat okoz, amikor a Földön világméretű áramszünet veszi kezdetét. Az összes elektronikus rendszer leáll, kitör az anarchia. Az élelem megszerzése elsőszámú prioritássá válik, egy falatért cserébe az emberek bármire képesek. Néhányaknak sikerül kimenekülniük a nagyvárosokból, a hatalmat a Milícia veszi át, rettegésben tartva a túlélőket. Azt, hogy mi okozhatta az áramszünetet, senki nem tudja, és bár a kataklizma 15 éve történt, továbbra is a félelem az úr. A lázadók mindent megtesznek, hogy megtörjék a Milícia és Monroe tábornok hatalmát.
Nekem valahogy nem jött be, már az első részben a túl szép lány találkozik a szálkás jóképű fiúval, és nekem itt teljesen elszállt a posztapokaliptikus atomszféra. Adtam neki esélyt pár rész erejéig, de egyáltalán nem győzött meg, átlagos, középszerű, divatos kis puding, pedig az alapsztori nagyon ígéretesnek tűnt.
Ezt a sorozatot nem szabad felszínesen nézni. Ez egy valódi mestermunka olyan zsenik kezéből mint Erik Kripke, J.J. Abrams. Párját ritkítóan jó, egy valódi igazgyöngy és éppen ezért az egyik legjobb TV-sorozat a világon, de csakis az igényes, értő é... teljes kritika»
Nagyon nem győzött meg a sorozat, az első évadot is csak azért néztem végig, hátha lassacskán belerázódnak, de nem. Az még hagyján, hogy történet tele van lukakkal meg logikátlan eseményekkel, de hát az alakítások is gyengék, a párbeszédek unalmasak,... több»
Billy Burke-t Monroe szerepére hallgatták meg, azonban a szereplőválogatás után egy nappal végül Miles karakterét ajánlották fel neki.
(hp )A sorozat számos helyen utal Stephen King műveire, egyrészt az egyes epizódok címével (Végítélet, A Setét Torony), de Miles álneve, a Stu Redman is egy utalás. Így hívják ugyanis King Végítélet című művének főhősét.
(hp )A pilotban Andrea Roth játszotta Rachel Matheson karakterét, azonban a színésznőt végül Elizabeth Mitchellre cserélték le.
(hp )Billy Burke karakterét Miles Mathesonnak hívják. A 24 című sorozatban a színészt Gary Matheson szerepében láthattuk.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »