Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
30
Képek
7
Videók

Vélemények: Kszi, Simon (2018)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 06. 04.

Ismét egy olyan cím amitől elrettennek a nézők, mintsem becsalogatná őket a moziba. A bevételnek az sem tesz túl jót, hogy a hazai bemutató előtt pár mozi már vetítette a filmet. Könyvadaptáció a film, talán helyesebben a történetet nagyvonalakban onnan vették a készítők. Mondom ezt azért, mert olvastam a könyvet és nem értem miért kell bizonyos dolgokat megváltoztatni, ha azt úgy írták le. Egy újabb LMBTQ film, annyi újdonsággal, hogy most középiskolások állnak a középpontban. Az önmagát kereső Simon (Nick Robinson) a főszereplő, aki fél bevallani önmagának, a családjának és barátainak, hogy ki is ő valójában. Nick Robinson alakítása a szokásos egy arcú, amit már láttunk tőle miközben dinoszauruszok üldözték, ő volt a nyár királya vagy minden minden volt. Lassan kinő a kisfiús szerepekből, úgyhogy húzz bele Nick. A film témája mindig aktuális lesz és talán a film ad egy kis bátorságot azoknak, akik hasonló cipőben járnak, hogy merjék felvállalni magukat, még ha az nagyon nehéz is. Simonnak mindene megvan. Már-már túl normális család, olyan amerikai idill. Szuper anyu és szuper apu, akik egy kocsival lepik meg a gyereket. Na persze. A Jennifer Garner – Josh Duhamel páros amúgy tökéletes volt a szerepre. Ott van egy jó fej hugica, meg a szerető barátok. Kell ennél több? Főhősünk a titkolózások miatt nagy slamasztikába kerül, ami elindít egy lavinát és veszélybe sodorja addigi tökéletes kapcsolatait. A film stílusa könnyed és kedvelhető, a párbeszédek egész humorosak. Sokáig bizonytalanságban hagyja a nézőt, nem minden adja magát az elejétől kezdve. Az iskolai lét egy kicsit túlzó, zavaró az igazgató személye. A végére kicsit elszaladtak a lovak, erőltetett volt és csöpögés, amerikai tündérmese. Ami szintén zavart, de ma ez ma már sok filmben teljesen természetes, hogy huszonévesek játszanak tizenéveseket. A könyv lényegesen jobb, nem ennyire mese jellegű és a változtatások is csak rontottak rajta. Kár érte, mert volt egy jó alap, de készítőkkel kicsit elszaladt a ló. Nem rossz film így sem, de én szerettem volna – a könyv elolvasása miatt – hogy ez jobb legyen. Egy másik könyvből idéznék, ami a film kapcsán eszembe jutott: Sokkal borzalmasabb dolgok is vannak a világon, minthogy egy fiú megcsókol egy másik fiút.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 18.
Ez tetszett, Simon...köszi!

Korábban már láttuk a Kszi, Simont, s nem hagyott bennünk mély nyomot. Másodjára nekifutva nem is értem, hogy ez hogyan történhetett meg. Mert ez a film egy elképesztően szerethető, bájos történet, ami jóleső érzéssel tölti el nézőjét, s nem utolsó sorban úttörőnek számít nemcsak tematikájában, hanem kivitelezésében is. Láttunk már melegekről szóló filmeket, az elmúlt években pedig különösen népszerű ez a téma, s nemcsak a háttérben, csöndben meghúzódva, hanem bizony a díjszezonok reflektorfényében tündökölve (elég csak a Holdfényre, vagy a Szólíts a neveden!-re gondolni). De készült-e már olyan alkotás a témában, amely teljes mértékben a fiatalokról, s a fiataloknak szól? Hát, nem nagyon. ... több»


 
Berto49   2018. 06. 02.

Nem vagyok homofób, de ez minden határon túlment! Eddig csak dícsérő és lelkendező kritikákkal és véleményekkel találkoztam. Velem lehet a baj?! Szeretném hinni, hogy nem. Felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e előzetesen információkat, kommenteket olvasni, mivel a véleményem úgyis azoktól teljesen függetlenül alakul ki a film megnézése után. Egyébként is ki nem állhatom a high school-os filmeket, ez csak növelte az utálatomat irántuk. A coming out a világ létező legnagyobb problémája, mert semmi más baj a föld kerekén nem létezik, csak a nemi identitás kérdése. Elismerem, hogy az adott illető számára fontos, de mostanában - kis tűlzással - a vízcsapból is a gender-problematika folyik ki víz helyett. A filmben szereplő szirupban ázó szuper család, ahol Simon 17 évesen autóval jár az iskolába, meg az egész környező körítés gyomorforgató volt. Az iskola igazgatója számára én bérelt helyet biztosítanék egy elmegyógyintézet jól szigetelt magánzárkájába. Még csak június van, de nagy eséllyel túl vagyok 2018 legrosszabb filmjén. A filmen nagyon meglátszik, hogy az amerikai TV színvonalához szokott rendező gányolta össze. Az első látott filmje alapján a továbbiakban messzire el fogom kerülni a munkásságát.

9
 
VvV   2018. 10. 28.

Nem túl maradandó alkotás, de voltak benne értékelhető gondolatok és párbeszédek. Kicsit meseszerű és szirupos tipikus amerikai.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 22.

Imádtam. Laza kikapcsolódást nyújt viszont igen komoly lelki témákat boncolgat. LMBTQ témájú filmekből az egyik legjobb. Kiváló a színészgárda is. Szívfacsaró ahogy a srác próbál talponmaradni a kényszer coming out után.

 
zsirafcica   2018. 06. 10.

Remek film. Sohasem értettem mért ítélik el egyesek a melegeket, ők ugyanolyan emberek mint a heterók, csak mások a hormonjaik, de erről nem ők tehetnek. Ettől még nekik ugyanúgy jár, hogy megéljék a szerelem apró, de mégis hatalmas jelentőséggel bíró pillanatait, és az érzéseket, amiket magával hordoznak. És senkinek nincs joga bántani, megalázni, vagy elítélni őket. Mert MINDENKINEK jár a szerelem.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Jófej szülők és egy remek család. A baj csak hogy a nagyfiú homoszexuális? Kérdem én baj? A történet választ ad rá. Humoros és jó stílusú történet.

 
MMcFly2015   2018. 06. 25.

A moziban láttam a film előzetesét, akkor csóváltam a fejem, miért kellenek ilyen filmek a premier listára. Nehéz és úgy néz ki örök életű téma/vita ez. Én mindig is szerettem tartózkodni a témától. Elítélni nem ítélem el a melegeket, de mindig az mondó voltam, hogy négy fal közé való, és nem kell kiteregetni a szennyest. Érdekes, az ismeretségembe is tartozik 1 pár, de ha nem tudnám, senki nem mondaná meg róluk, hogy az ő ,,ízlésük" merre billen. És szerintem ez így normális. Barátnővel esti filmezéshez lett voksolva a Kszi, Simon. Azt kell mondjam, hogy meglepően jó választás. A drámai oldala mellett kellő szerepet kapott a humor is, így nem unatkoztam, sőt azt sem lehet rá mondani, hogy egy nagyon nyálas film. Ügyesen nyúl a témához, és szépen felépített szálon jutunk el a végkifejletig. A főszereplő srác kitűnően hozta a szerepet, tényleg minden jelenetben érződik rajta a belső vívódás. Két dolgot tudok felhozni, ami számomra kicsit rontott az élményen. A szülők nagyon könnyen elfogadták a coming out-ot. Legalább az apa részéről el tudtam volna képzelni egy kisebb kiakadást, ezzel is fokozva a drámai vonalát a jelenetnek. A film a zenéket, poénokat és az egész ,,meleg vagyok" érzelmeket jól adagolta, a végére már azt kell mondanom átbillentünk egy giccses lezárásra. Nem mindenkinek ajánlanám, de az biztos, hogy egy könnyed szórakozást nyújt, és közben egy fontos témáról ad tanúbizonyságot.

 
Lonka   2018. 08. 28.

Ismét egy tinidráma, a tinédzserek nagy problémáiról. Amúgy nem rossz a film, van benne potenciál. A története kicsit közhelyes, de legalább helyenként humoros.

 
Milanman   2018. 07. 09.
Egy fajsúlyos coming of age film

A Love, Simon magyar címe rettenetes. De ez semmiképpen se riasszon el senkit a megtekintésétől, ahogy a témája sem, mert nagyon is megéri. A coming of age filmek mindig is nagyon közel álltak a szívemhez, főleg, ha sikerül a főszereplőt kellően összetetté és izgalmassá tenni. Simon esetében egy kifejezetten érzékeny karaktert ismerhetünk meg, aki történetesen meleg. Bár lassan a 21. század 2. évtizedének végére érünk, az emberi társadalmak közül még a névleg demokratikusan működők között sem beszélhetünk arról, hogy Simon nemi orientációja természetes jelenség lenne és ne kellene szembenállással, értetlenséggel szembesülnie. A történet magvát Simon coming outja és annak története képezi. ... több»

 
Timcsi   2019. 01. 31.

Engem elvarázsolt a film. Sokat nem tudtam a történetéről és így vágtam bele, meglepett.

 
Greeta   2019. 07. 27.

Nekem nagyon tetszett ez a film. A Robinson gyerek is jól azonosult a karakterrel. Vicces, érzelmes és elgondolkodtató.

 
petraszab   2019. 04. 28.

Annak ellenére, hogy egy tinifilm melegekről, komoly kérdéseket vet fel. Jó a stílus és a mondanivaló.

 
Csillagpor   2018. 10. 20.

Imádtam minden percét. Zseniálisan jó hangulatot teremt, és az egész film alapjáraton reálisan látja át a fiatalabb generációt és problémáit, megpróbáltatásait. Nem hülye pattanásos vicces és esetlen tiniket ábrázol a film, mint úgy általában az amcsi vígjátékok...hálisten:) Nagyon vicces, szép és érzelmes lett. A végén már az óriáskeréken ahogy várt a srácra szabályosan szurkoltunk barátnőmmel a moziban, hogy úúúristen, jelenjen már meg...:D Mindenkinek ajánljuk a filmet, aki szereti a reális, de azért optimista végkicsengésű meleg témát boncolgató filmeket. Azok közül amik az utóbbi pár évben megjelentek ez kimagaslóan teljesített minden szempontból. És szerencsére a magyar mozikban is vetítették.:)

 
BThomi   2018. 06. 25.

Bár témáját tekintve tizenkettő egy tucat, mégis a mai napig sajnos téma, és probléma. Ám emiatt minden szülőnek, osztálytársnak, mindenkinek kötelező, aki érintett, mert bár szórakoztatva mutatja be hogy mi lesz, ha rosszúl döntünk, vagy nem vagyunk kellően felvilágosultak. Ezért igen is komoly társadalmi probléma a sötétben tapogatózás. Hasonlóan jó, és kötelező film az Imák Bobbyért. Engem most is volt amiben elgondolkodtatott.

 
GabiSz.   2018. 06. 04.

Nekem bejött ez a mozi. Szeretem a fiatalokat és drukkolok nekik, hogy boldogan tudjanak felnőtté válni. Szerintem fontos kérdésről szól a film, és biztos vagyok benne, hogy kapaszkodót nyújt sok olyan tininek, aki áldozata lesz a világháló "csodálatos" képességeinek, miáltal saját tágabb környezetében kiderül róla bármi olyasmi, amit a legbensőbb magánügyének gondolt és annak is kellene maradnia..... Hisz az valóban az ő MAGÁNélete. Szerencsére már születnek a témában alkotások több művészeti ágban is (többek között felmerül ez Shawn Mendes Bad reputation c. számában is) és nagy szükség van rájuk, hogy megértsék a szülők, hogy min mennek, mehetnek keresztül a gyerekeik manapság, és, hogy megértesse az ezt átélt fiatalokkal, hogy túl lehet ezt élni, és ki lehet jönni belőle jól is. Talán a nem áldozat tinikörnyezet is elmélázik kicsit ezen a mozin, és adott esetben megfelelőbben, együtt érzőbben, tudatosabban fognak viselkedni az áldozattal, vagy legjobb esetben elszégyelli magát az, aki éppen lejáratni készült bárkit is a környezetéből egy jól irányzott poszttal a világhálón és mégsem teszi közkinccsé a birtokában lévő kompromittáló anyagokat. Egyébként én szórakoztatónak is találtam a filmet és Nick Robinsont egy jófajta színészkezdeménynek tartom. Fogunk még hallani róla, ebben biztos vagyok.

 
szanko   2018. 07. 09.

A címválasztás szerintem sem túl szerencsés. Főleg nem nálunk. De a film az teljesen rendben van. Kicsit tartottam tőle, hogy esetleg nagyon hivalkodó, vagy a szokásos "túltolt" melegfilm lesz. Ezzel szemben pozitív csalódás volt. Érdekes, láthatjuk a srác vívódásait, fokozatosan van felépítve és persze happy end-del zárul. Tipikus amerikai romantikus tündérmese. Nem tudom, de valószínűleg az életben ez ennyire nem egyszerű történet. Bár azt gondolom, hogy senkinek semmi köze hozzá, hogy ki ki mellett találja meg a boldogságot, és hogy ki kivel éli a hétköznapjait. Ami eszembe jutott, hogy középiskolásokkal megnézettetném, mert jó téma lehetne egy-egy osztályfőnöki órán - mindkét szemszögből.

 
lynn008   2018. 09. 30.

Szuper film! Nick Robinson megint hatalmasat alakított! Egy édes történet egy meleg fiúról hogyan coming out-ol. Jobb, mint ahogy képzeltem, érdemes volt megnéznem.

 
Artúr   2019. 04. 06.
Kszi, jó volt

A Kszi, Simon (Love Simon) című filmet egy esős szombatra ajánlom sonkás szendviccsel és uborkás limonádéval. (Miért? Csak úgy! ;) Olyan jellegű alkotás, amelyet végignézés közben is élvezni fogsz (vicces, rapszodikus), ugyanakkor olyan gondolatokat is tartalmaz, amelyeken később is érdemes elmerengeni. Ajánlom hozzá a gender-semleges asszisztens-hang utáni olvasást. ;) A film végén vélhetően ilyen kedélyes megelégedettséget fogsz érezni.

 
nopepatryk   2019. 04. 02.

Klassz egy film, és teljesen valóságos. A szerető családban a feketebárány, akinek egyáltalán nem hibája a melegség, amit a film is megmutat, elfogadtattat.

 
Shacki   2019. 01. 23.
Nem szeretem a drámákat...

... de ez a film -a viszonylag egyszerűbb története ellenére- borzasztóan jó lett!

 
petrlujz   2019. 04. 13.

Szerintem egy nagyon modern témát dolgoz fel, a mai társadalomban ez egy aktuális probléma. Több ilyen oktató jellegű filmet kéne gyártani, ami amellett, hogy elgondolkodtató, nagyon szórakoztató és élvezhető. Ez egy zseniális film!

 
Viktoria the best   2018. 08. 22.

Wow! Egy Fiú tökre normális életéről szó, egy kis csavarral. Ebben a filmben látszik hogy az emberek mennyire félnek felvállalni a ,,másságukat" amit egyben megértek is hisz valljuk be, nagyon sokan elítélik és lealacsonyítják őket, ezért Noname internetes oldalakhoz fordulnak segítségül. Tetszett a film, remekül látszott benne az, amiben a mai ,,fiatalok" kisebb százaléka ,,szenved", vagyis nem tudják hogyan/milyen módon mondják vagy adják tudomásra szüleik vagy barátaik előtt, hogy ők más emberek mint a többi. (Persze ne felejtsük el, hogy azért ők is emberek és nem tehetnek arról, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.) bátyám azt mondta nekem, amikor meséltem neki a filmről: -Nem értem hogyan tudsz ilyen filmeket szeretni/nézni! Ellent mond a Biológiának és egyszerűen undorító! Én erre csak annyit mondtam: -Minden ember más! Más dolgokért rajonganak, más dolgokat csinálnak, és másolhoz vonzódnak! 10/9 14éves lány!

 
Nefertiti100   2018. 09. 17.

Szerintem ez a tinidráma, pont elkapta azt a gyenge pontot amiről a mai fiatalság nem beszél, vagy fél attól, hogy emiatt megítélik őket. Kívül állónak érkezik magukat, emiatt nem is vállalja fel sok fiatal, hogy milyen a nemi beállítottsága. Vannak olyanok akik kívülállóként kezelik őket, mint valami raszt vagy pedig, nevetség tárgyává teszik őket a nemi identitásuk miatt. Pedig a homo szexualitás nem bűn és nem is elítélendő. Összesítve nekem nagyon tetszett a film. Csak ajánlani tudom, bár a cím nem vonzza az emberek figyelmét, ennek ellenére nagyon szuper film lett.

 
Anna Szász   2018. 07. 03.

Életem során voltam vagy 120-szor moziba, de olyat, hogy egy film végén tapsolnak és kurjongatnak az emberek az örömtől ilyet még nem láttam. A terem egy emberként ünnepelte Simont. Ez tipikusan egy olyan film volt, ami jól esett a lelkemnek. Olyan érzéssel távozunk a film megnézése után, hogy igen ezt megérte megnézni. Azt kívánom, hogy bárcsak mindenki ilyen elfogadó lenne, mint ebben a filmben játszó összes ember. Hogy egy témához ilyen óvatossággal, és érzékenységgel tudnak hozzászólni. Mindenkinek ajánlom.

 
SanyiAló   2019. 07. 26.
Nagyon tetszett!

Ez azon ritka filmek egyike számomra, amit nem tudtam cigarettaszünet nélkül végignézni. A személyes érintettségem miatt tudom, hogy milyen erős érzelmekkel is jár egy coming out, egy bizonytalan szerelem (bár ez teljesen független a szexuális orientációtól). És ez hat rám, ha jól konstruált jelentekben festik meg. Tetszik, hogy nem propagandafilm, hiszen sajnos tombol a meleglobbi is, az ellenlobbi is. Melegként szerintem a legcélravezetőbb az lenne, ha egy semleges, előjel nélküli jelenségként tekintenénk erre a kérdésre. Ez rám vonatkoztatva azt jelenti, hogy a részem, amit nem tagadhatok meg a gerincem kettétörése nélkül, de ennyi. Nem vagyok ettől sem több, sem kevesebb bárki másnál. Meleg férfiként is törekszem rá, hogy jó ember legyek, hogy annyi emberen segíthessek, amennyinek csak tudok. Vannak démonaim és angyalaim. Számomra ilyen belső folyamatokat jelenít meg a film; kiemelkedik benne a meleg fiatal énideálja és énélménye közti diszkrepancia, az a kaotikus érzelmi állapot, amiben az egyén vagy összeszedi magát és bátor lesz, vagy... Kicsit talán kritikusabb gondolatként arról emlékeznék meg, amit már néhányan szerintem jogosan felvetettek, hogy a filmben túlságosan idealizált helyzetek vannak. Az volt a benyomásom, hogy a készítők féltek hozzányúlni a meleg fiatalok életének külső tényezőihez. Tökéleteset azonban nem lehet csinálni, ezért a filmet zseniálisnak ítéltem meg.

 
Bibi81   2019. 01. 18.

Kedves kis film

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.