Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
30
Képek
7
Videók

Vélemények: Kszi, Simon (2018)

 
belavagyok   2020. 09. 26.

legújabb vélemény

Imádtam a filmet. Nick Robinson remek választás volt a főszerepre. Egy kedvelhető Simont kaptunk vele. A történet tök aranyos.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 03. 18.

a nap véleménye

Ez tetszett, Simon...köszi!

Korábban már láttuk a Kszi, Simont, s nem hagyott bennünk mély nyomot. Másodjára nekifutva nem is értem, hogy ez hogyan történhetett meg. Mert ez a film egy elképesztően szerethető, bájos történet, ami jóleső érzéssel tölti el nézőjét, s nem utolsó s... teljes kritika»


 
indingo   2018. 06. 04.

a nap véleménye

Ismét egy olyan cím amitől elrettennek a nézők, mintsem becsalogatná őket a moziba. A bevételnek az sem tesz túl jót, hogy a hazai bemutató előtt pár mozi már vetítette a filmet. Könyvadaptáció a film, talán helyesebben a történetet nagyvonalakban on... több»

 
Berto49   2018. 06. 02.

Nem vagyok homofób, de ez minden határon túlment! Eddig csak dícsérő és lelkendező kritikákkal és véleményekkel találkoztam. Velem lehet a baj?! Szeretném hinni, hogy nem. Felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e előzetesen információkat, kommenteket olva... több»

9
 
TomÁcs   2019. 12. 30.

Szerintem egy nagyon helyes film volt, egy komoly témáról. A karakterek szerethetőek voltak és a story is rendben volt.

 
VvV   2018. 10. 28.

Nem túl maradandó alkotás, de voltak benne értékelhető gondolatok és párbeszédek. Kicsit meseszerű és szirupos tipikus amerikai.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 22.

Imádtam. Laza kikapcsolódást nyújt viszont igen komoly lelki témákat boncolgat. LMBTQ témájú filmekből az egyik legjobb. Kiváló a színészgárda is. Szívfacsaró ahogy a srác próbál talponmaradni a kényszer coming out után.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Jófej szülők és egy remek család. A baj csak hogy a nagyfiú homoszexuális? Kérdem én baj? A történet választ ad rá. Humoros és jó stílusú történet.

 
Lonka   2018. 08. 28.

Ismét egy tinidráma, a tinédzserek nagy problémáiról. Amúgy nem rossz a film, van benne potenciál. A története kicsit közhelyes, de legalább helyenként humoros.

 
zsirafcica   2018. 06. 10.

Remek film. Sohasem értettem mért ítélik el egyesek a melegeket, ők ugyanolyan emberek mint a heterók, csak mások a hormonjaik, de erről nem ők tehetnek. Ettől még nekik ugyanúgy jár, hogy megéljék a szerelem apró, de mégis hatalmas jelentőséggel bír... több»

 
MMcFly2015   2018. 06. 25.

A moziban láttam a film előzetesét, akkor csóváltam a fejem, miért kellenek ilyen filmek a premier listára. Nehéz és úgy néz ki örök életű téma/vita ez. Én mindig is szerettem tartózkodni a témától. Elítélni nem ítélem el a melegeket, de mindig az mo... több»

 
Timcsi   2019. 01. 31.

Engem elvarázsolt a film. Sokat nem tudtam a történetéről és így vágtam bele, meglepett.

 
Milanman   2018. 07. 09.

a nap véleménye

Egy fajsúlyos coming of age film

A Love, Simon magyar címe rettenetes. De ez semmiképpen se riasszon el senkit a megtekintésétől, ahogy a témája sem, mert nagyon is megéri. A coming of age filmek mindig is nagyon közel álltak a szívemhez, főleg, ha sikerül a főszereplőt kellően öss... teljes kritika»

 
Greeta   2019. 07. 27.

Nekem nagyon tetszett ez a film. A Robinson gyerek is jól azonosult a karakterrel. Vicces, érzelmes és elgondolkodtató.

 
petraszab   2019. 04. 28.

Annak ellenére, hogy egy tinifilm melegekről, komoly kérdéseket vet fel. Jó a stílus és a mondanivaló.

 
elekm90   2020. 04. 19.

Bevallom, az értékeléseket és véleményeket elnézve jobbra számítottam. Aranyos meg vannak benne jó pillanatok, de egy eléggé sablonos film, ami dramaturgiailag a szokásos "utat" járja be a történet ívét tekintve. A végére az az érzésem támadt, hogy e... több»

 
Csillagpor   2018. 10. 20.

Imádtam minden percét. Zseniálisan jó hangulatot teremt, és az egész film alapjáraton reálisan látja át a fiatalabb generációt és problémáit, megpróbáltatásait. Nem hülye pattanásos vicces és esetlen tiniket ábrázol a film, mint úgy általában az amcs... több»

 
lucy07   2019. 12. 24.

A könyvet imádtam és a film is tetszett bár bevallom elsőre úgy gondoltam csak elment egynek, de másodjára már nagyon bejövős volt. Szerintem jól eltalálták a szereplőket Nick Robinsonhoz illett Simon szerepe, a szülőket is jól választották meg és a barátokat is.

 
Artúr   2019. 04. 06.

Kszi, jó volt

A Kszi, Simon (Love Simon) című filmet egy esős szombatra ajánlom sonkás szendviccsel és uborkás limonádéval. (Miért? Csak úgy! ;) Olyan jellegű alkotás, amelyet végignézés közben is élvezni fogsz (vicces, rapszodikus), ugyanakkor olyan gondolatokat is tartalmaz, amelyeken később is érdemes elmerengeni. Ajánlom hozzá a gender-semleges asszisztens-hang utáni olvasást. ;) A film végén vélhetően ilyen kedélyes megelégedettséget fogsz érezni.

 
BThomi   2018. 06. 25.

Bár témáját tekintve tizenkettő egy tucat, mégis a mai napig sajnos téma, és probléma. Ám emiatt minden szülőnek, osztálytársnak, mindenkinek kötelező, aki érintett, mert bár szórakoztatva mutatja be hogy mi lesz, ha rosszúl döntünk, vagy nem vagyunk... több»

 
szanko   2018. 07. 09.

A címválasztás szerintem sem túl szerencsés. Főleg nem nálunk. De a film az teljesen rendben van. Kicsit tartottam tőle, hogy esetleg nagyon hivalkodó, vagy a szokásos "túltolt" melegfilm lesz. Ezzel szemben pozitív csalódás volt. Érdekes, láthatjuk ... több»

 
GabiSz.   2018. 06. 04.

Nekem bejött ez a mozi. Szeretem a fiatalokat és drukkolok nekik, hogy boldogan tudjanak felnőtté válni. Szerintem fontos kérdésről szól a film, és biztos vagyok benne, hogy kapaszkodót nyújt sok olyan tininek, aki áldozata lesz a világháló "csodálat... több»

 
lynn008   2018. 09. 30.

Szuper film! Nick Robinson megint hatalmasat alakított! Egy édes történet egy meleg fiúról hogyan coming out-ol. Jobb, mint ahogy képzeltem, érdemes volt megnéznem.

 
nopepatryk   2019. 04. 02.

Klassz egy film, és teljesen valóságos. A szerető családban a feketebárány, akinek egyáltalán nem hibája a melegség, amit a film is megmutat, elfogadtattat.

 
Shacki   2019. 01. 23.

Nem szeretem a drámákat...

... de ez a film -a viszonylag egyszerűbb története ellenére- borzasztóan jó lett!

 
petrlujz   2019. 04. 13.

Szerintem egy nagyon modern témát dolgoz fel, a mai társadalomban ez egy aktuális probléma. Több ilyen oktató jellegű filmet kéne gyártani, ami amellett, hogy elgondolkodtató, nagyon szórakoztató és élvezhető. Ez egy zseniális film!

 
Viktoria the best   2018. 08. 22.

Wow! Egy Fiú tökre normális életéről szó, egy kis csavarral. Ebben a filmben látszik hogy az emberek mennyire félnek felvállalni a ,,másságukat" amit egyben megértek is hisz valljuk be, nagyon sokan elítélik és lealacsonyítják őket, ezért Noname int... több»

 
Nefertiti100   2018. 09. 17.

Szerintem ez a tinidráma, pont elkapta azt a gyenge pontot amiről a mai fiatalság nem beszél, vagy fél attól, hogy emiatt megítélik őket. Kívül állónak érkezik magukat, emiatt nem is vállalja fel sok fiatal, hogy milyen a nemi beállítottsága. Vannak ... több»

 
Anna Szász   2018. 07. 03.

Életem során voltam vagy 120-szor moziba, de olyat, hogy egy film végén tapsolnak és kurjongatnak az emberek az örömtől ilyet még nem láttam. A terem egy emberként ünnepelte Simont. Ez tipikusan egy olyan film volt, ami jól esett a lelkemnek. Olyan é... több»

 
SanyiAló   2019. 07. 26.

Nagyon tetszett!

Ez azon ritka filmek egyike számomra, amit nem tudtam cigarettaszünet nélkül végignézni. A személyes érintettségem miatt tudom, hogy milyen erős érzelmekkel is jár egy coming out, egy bizonytalan szerelem (bár ez teljesen független a szexuális orientációtól). És ez hat rám, ha jól konstruált jelentekben festik meg. Tetszik, hogy nem propagandafilm, hiszen sajnos tombol a meleglobbi is, az ellenlobbi is. Melegként szerintem a legcélravezetőbb az lenne, ha egy semleges, előjel nélküli jelenségként tekintenénk erre a kérdésre. Ez rám vonatkoztatva azt jelenti, hogy a részem, amit nem tagadhatok meg a gerincem kettétörése nélkül, de ennyi. Nem vagyok ettől sem több, sem kevesebb bárki másnál. Meleg férfiként is törekszem rá, hogy jó ember legyek, hogy annyi emberen segíthessek, amennyinek csak tudok. Vannak démonaim és angyalaim. Számomra ilyen belső folyamatokat jelenít meg a film; kiemelkedik benne a meleg fiatal énideálja és énélménye közti diszkrepancia, az a kaotikus érzelmi állapot, amiben az egyén vagy összeszedi magát és bátor lesz, vagy... Kicsit talán kritikusabb gondolatként arról emlékeznék meg, amit már néhányan szerintem jogosan felvetettek, hogy a filmben túlságosan idealizált helyzetek vannak. Az volt a benyomásom, hogy a készítők féltek hozzányúlni a meleg fiatalok életének külső tényezőihez. Tökéleteset azonban nem lehet csinálni, ezért a filmet zseniálisnak ítéltem meg.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.