Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Spirál (2020)

Spirál
Filmadatlap
 
15
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Videók (5)

 
kollarzita   2023. 05. 24.

legújabb vélemény

0
Ház a tónál

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film nem jó, de érdekes. Tanulság: ne együnk harcsát (mert ki tudja), és a macskának ne adjunk szálkás halat.

 
MrBlond   2021. 05. 12.

1

Bevallom, ezt a filmet Borbély Alexandra alakítása miatt szerettem volna nagyon megnézni, de valahogy még az ő játéka sem tudtam megtartani a koncepciót. Nagyon átérezhető hangulata van, de valahogy ez olyan kevésnek bizonyult.

 
Dorkateo   2023. 05. 22.

0

Nyomasztó. Nem értem, mit kéne hozzá adnia az életemhez, vagy mit tanulhatnék a történetből. Elhiszem, hogy a színészek nagyszerűen játszanak, csak amit játszanak, az számomra nem befogadható.

 
HanGa   2022. 01. 24.

0

A történet feledhető, az előzetes teljesen félreviszi az embert. A lezárás is gyenge. A környezet legalább szép.

 
cvölf   2021. 05. 10.

0

Sajnos nem tudok túllendülni a film középszerűségén, hihetetlenül üres és semmitmondó történet. Amolyan sablonsztori. Kicsit bosszús is vagyok emiatt.

 
mentosbacsi   2022. 01. 29.

0

Bárki írhat bármit, ez a film fantasztikus. Ha valaki középszerűnek tartja, az nem képes mély érzelmekre. Itt nem a történet a lényeg, ha figyelem az arcokat, szinte látom a gondolatokat. A román színész előtt meg le a kalappal, nem lehet észrevenni, hogy fonetikusan tanulta a magyar szöveget.

A film 3 321 405 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 882 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Spirált elismerő oklevéllel jutalmazták a varsói filmfesztiválon.

(hp)
 

Az elsőfilmes, a kolozsvári Filmművészeti Egyetem adjunktusaként dolgozó Felméri Cecília korábbi rövidfilmjeivel több mint 30 díjat zsebelt be a különböző nemzetközi filmfesztiválokon.

(hp)
 

A Spirál elkészülését a Román Filmközpont, az Eurimages és a Filmalap támogatta anyagilag.

(hp)
 

A Spirál forgatása 2018 júniusa és 2019 februárja között zajlott. A munkálatok összesen 28 napot vettek igénybe.

(hp)
 

A Spirál férfi főszerepét az a román színész, Bogdan Dumitrache alakítja, aki korábban a Locarnói Filmfesztivál legjobb férfi főszereplőnek járó díját is elnyerte, de pályája során számos további díjat is besöpört, egyebek mellett San Sebastianban, a Moszkvai Filmfesztiválon és a magyarországi rendezésű Titanic Filmfesztiválon is.

(hp)
 
Néhány apró hibájától eltekintve tehát a Spirál működik. Tény, hogy új gondolatokat, új megoldásokat nem kapunk, a hangulat és a konzekvensen végigvitt mondanivaló miatt azonban mindenképp elismerés illeti a film alkotóit. több»
 
...bár nem valószínű, hogy évek múltán is fel fogjuk emlegetni, Felméri Cecília olyan alkotó benyomását kelti általa, aki a jövőben bármilyen témában és műfajban meg fogja állni a helyét. több»
 
A Spirálban több rejlik, mint amennyit megmutat, így érdemes rajta elgondolkodni, azonban több mankó menet közben is élvezetesebbé tette volna, nem csak utólag – pedig a remek, értő színészi játék, az aprólékosan kitalált és kidolgozott környezet és motívumrendszer által megvolt benne potenciál, hogy szélesebb, midcult-rajongó közönség is élvezetesnek találhassa. több»