Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
48%

Spirál (2020)

Spirál
Filmadatlap
 
15
Szereplők
2
Vélemények
19
Képek
5
Videók

Galéria (19)

Videók (5)

 
MrBlond   2021. 05. 12.

legújabb vélemény

0

Bevallom, ezt a filmet Borbély Alexandra alakítása miatt szerettem volna nagyon megnézni, de valahogy még az ő játéka sem tudtam megtartani a koncepciót. Nagyon átérezhető hangulata van, de valahogy ez olyan kevésnek bizonyult.

 
cvölf   2021. 05. 10.

0

Sajnos nem tudok túllendülni a film középszerűségén, hihetetlenül üres és semmitmondó történet. Amolyan sablonsztori. Kicsit bosszús is vagyok emiatt.

A film 3 321 405 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 882 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Spirált elismerő oklevéllel jutalmazták a varsói filmfesztiválon.

(hp)
 

Az elsőfilmes, a kolozsvári Filmművészeti Egyetem adjunktusaként dolgozó Felméri Cecília korábbi rövidfilmjeivel több mint 30 díjat zsebelt be a különböző nemzetközi filmfesztiválokon.

(hp)
 

A Spirál elkészülését a Román Filmközpont, az Eurimages és a Filmalap támogatta anyagilag.

(hp)
 

A Spirál forgatása 2018 júniusa és 2019 februárja között zajlott. A munkálatok összesen 28 napot vettek igénybe.

(hp)
 

A Spirál férfi főszerepét az a román színész, Bogdan Dumitrache alakítja, aki korábban a Locarnói Filmfesztivál legjobb férfi főszereplőnek járó díját is elnyerte, de pályája során számos további díjat is besöpört, egyebek mellett San Sebastianban, a Moszkvai Filmfesztiválon és a magyarországi rendezésű Titanic Filmfesztiválon is.

(hp)
 
Néhány apró hibájától eltekintve tehát a Spirál működik. Tény, hogy új gondolatokat, új megoldásokat nem kapunk, a hangulat és a konzekvensen végigvitt mondanivaló miatt azonban mindenképp elismerés illeti a film alkotóit. több»
 
...bár nem valószínű, hogy évek múltán is fel fogjuk emlegetni, Felméri Cecília olyan alkotó benyomását kelti általa, aki a jövőben bármilyen témában és műfajban meg fogja állni a helyét. több»
 
A Spirálban több rejlik, mint amennyit megmutat, így érdemes rajta elgondolkodni, azonban több mankó menet közben is élvezetesebbé tette volna, nem csak utólag – pedig a remek, értő színészi játék, az aprólékosan kitalált és kidolgozott környezet és motívumrendszer által megvolt benne potenciál, hogy szélesebb, midcult-rajongó közönség is élvezetesnek találhassa. több»