Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
72

Stefan Zweig: Búcsú Európától

(Stefan Zweig: Farewell to Europe)
 
acey   2017. 03. 23.

Szép, szívhezszóló mozi, amire egész biztosan nem a tempója miatt fogunk emlékezni, vagy talán mégis? :) Viccet félretéve , kellő nyitottság mellett ez a film igen mélyre tud hatolni.

 
despy  2017. 03. 25.

Ismertem Stefan Zweig munkásságát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jó és erős sztori húzódik meg mögötte. Ez a film úgy ahogy van az alakításokkal, rendezéssel együtt engem levett a lábamról.

 
Alphik  2017. 03. 28.

Stefa Zweig novelláir, regényei mindig is egy kicsit lassan bontakoztak ki, arra gondoltam, hogy talán ez a film is ezt próbálja érzékeltetni, de egyáltalán nem lett az egészből semmi sem. Hiányérzettel mentem haza. Nem igazán tudom ajánlani, hogy pénzt adjon az ember azért, hogy megnézhesse.

 
luksa10  2017. 03. 24.

Engem nem sikerült meggyőznie ennek a filmnek. Premier előtt láttam, de majd elaludtam rajta. Nem tudnám sorolgatni a hibáit, mert rendben van ez, de nagyon nem nekem találták ki. Ettől másnak még lehet jó, szerintem nézz bele az előzetesbe, kb olyan az egész film is.

 
Gwen_mot  2017. 03. 27.

Számomra nagyon egy Wes Andersom film hangulatát hozza a film, lehet, hogy az Grand Hotel Budapest vizualitását próbálták egy kicsit meglovagolni. Mondjuk ez annyira nem sikerült, de így is elég jó film készült belőle.

Josef Hader
Barbara Sukowa
Josef Hader
Josef Hader
Aenne Schwarz
Josef Hader
Charly Hübner
Josef Hader
Josef Hader
Matthias Brandt
Josef Hader
Barbara Sukowa
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Aenne Schwarz
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Josef Hader
Movieaddicts: Stefan Zweig - Búcsú Európától
A Stefan Zweig: Búcsú Európától tempója végig egyenletes, nem siet sehová, mégsem lesz lassú vagy unalmas. Csendes megemlékezéshez ez illik. 7/10
VOX.hu - Stefan Zweig - Búcsú Európától
Aki Stefan Zweig személyiségének mélységeihez, vagy a műveinek forrásvidékéhez akar közelebb kerülni, az csalódni fog: a meglehetősen száraz elbeszélői stílus végig a külső szemlélő pozíciójában tart minket, és a filmvégi tragikus események is inkább a sokkoló hirtelenségükkel, mint a kiváltott érzelmekkel hatnak — Zweig vonatkozó művei, például a Sakknovella említése a filmben pedig inkább afféle kötelező körnek tűnik csak. 65/100
Corn and Soda: Stefan Zweig: Búcsú Európától
Összességében tehát annak tudom ajánlani Stefan Zweig emigránstörténetét, akit érdekel a XX. századi hontalanság témája, illetve néminemű irodalomtörténet, hisz mégiscsak egy író életéből láthatunk apró szeleteket. Lassú, tényszerű jellege miatt nem hinném, hogy mindenki számára élvezetes alkotás, így csak a fent írtak fényében javasolnám a megtekintését.

Mafab: 80%
 

Stefan Zweig számos művét filmesítették már meg. Ezek: Angst – Die schwache Stunde einer Frau (1928), Huszonnégy óra egy asszony életéből (1931, 1952, 1968, 2001), Égő titok (1933), Ámok (1934), Marie Antoinette (1938), Sakknovella (1960), Clarissa (1998), Levelek egy ismeretlentől (2001).

(hp)
 

Stefan Zweig élete ihlette A Grand Budapest Hotel (2014) című filmet.

(hp)
 

Stefan Zweig osztrák író, költő, műfordító 1881. november 28-án született Bécsben, és 1942. február 22-én hunyt el Brazíliában, Petrópolisban.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.