76% 177 szavazat
Tolkien

Tolkien

Tolkien
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
27
Szereplők (27)
23
Képek (23)
6
Videók (6)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum
Lejátszás
P  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

A modern fantasy atyja, J.R.R. Tolkien (Nicholas Hoult) fiatalkorának eseményeibe kapnak betekintést a nézők. Az évek múltán óriási népszerűséget szerző ifjú iskolás évei alatt különös tehetséggel vonzza maga köré kitaszított társait. Egyre mélyülő barátságuknak azonban gátat szabnak az 1914-es… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2019.05.03. | Disney+ (2022.06.14.)
 
2022.09.30 Tibor397141

legújabb vélemény

Ma néztem meg a filmet, és nagyon tetszett. A film felépítése, ahogy fényképezték, és maga a tény, hogy szépen leköveti Tolkien életét. A zene sem elhanyagolható, illik a hangulathoz.

0
 
2022.03.24 Ildikó Bacskai

Tolkien (2019)

Többszöri nekifutásra néztem meg a filmet, aminek legpozitívabb pontja a filmzenéje volt, az pedig vitathatatlanul csodás. Ez egy életrajzi film, így a történetet kritizálni nincs sok értelme, örülök, hogy nem abba a világba születtem, ahol a nagy férfiak tanultak és szárnyaltak, körülöttük forgott az univerzum is, aztán a háborúban halomra lőtték őket. A Gyűrűk urát nagyon szeretem, rongyosra néztem, mestermű, és érdekes volt az alkotó életútjába ilyen formában betekinteni. Ezt a filmet most, hogy végignéztem, nem nézem többször, a lényeget értettem, nem egy fenomenális élmény a rendezés, a zenéjét meg külön is meg tudom hallgatni.

2
 
2019.08.11 indingo

Érdekes film, elég jó szereposztásban. Azt hittem a hobbit világ megszületéséről többet megtudunk. A végén a zene csodálatos.

0
 
2019.08.22 BoBamburg

Kicsit csalódtam, mert azt ittem jobban ki lesz hegyezve a film a Gyűrük ura illetve a Hobbit könyvek megszületésére, annak írási körülményeire. Ennek ellenére az író fiatalkorát követhetjük nyomon, bepillantást kapunk az iskolás évekbe, szerelmi éle... Több

0
 
2021.11.30 L.Regina

Amit tudni érdemes Tolkienről

Tolkient csak szeretni lehet, és az életéről szóló filmnek is olyan a hangulata, mint a könyveinek: érződik rajta az odafigyelés, szívmelengető, helyeként szomorú, és tele van barátsággal és kalanddal. Tetszett, hogy a film fókusza nem a regények megírásán van. Hanem, ami fontosabb, azokon az embereken, tapasztalatokon, élményeken, amik írásra késztették, és amely elemek visszaköszönnek a könyveiben. A sok-sok tanulás, a tanári ösztönzés, a nyelvészet iránti rajongás. A barátságok, a szövetség és annak velejárói. A romantika, annak a szomorú és vidám részei. Ezek mind olyan benyomások voltak, amik később a világhíres könyvekhez vezettek. A látvány nagyon szép lett, főleg a világháborús jeleneteknél, és ez nagyban emelte a film élményét. Nem muszáj valaminek szépnek és különlegesnek kinéznie, de azért hatalmas mértékben járul hozzá a film élményéhez. A színészek is egytől egyik remekek, kezdve mellékszereplőktől egészen a főszereplőkig. Nicholas Hoult tökéletes választás volt, mást már el se tudnék képzelni mint Tolkien. Egyrészt mert jó színész, másrészt mert Houltnak olyan a kisugárzása, amitől nagyon hiteles a szerepben. A szerelmét alakító Lily Collins is remek, szimpatikus színész, és jól működött a párosuk. Minden tekintettben egy remekül elkészített életrajzi film a Tolkien, méltó emléket állít az írónak, és mikor vége, az ember rögtön menne is olvasni a Gyűrűk urát vagy a Hobbitot.

0

A film összbevétele 7 776 413 dollár volt (imdb.com).

#1