Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
23
Képek
7
Videók
Tolkien
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
P   2019. 10. 27.

legújabb vélemény

Ha azt nézzük, Tolkien élete akár egy hollywoodi törénet is lehetne. Egy gyermek, aki árva lesz, majdnem kicsapják az egyetemről, élete szerelme más valakihez megy férjhez ... Túlságosan is elcsépelt lenne, ha nem Tolkienról szólna. A világirodalom legnagyobb fantasy írójának korántsem unalmas életébe nyerhetünk bepillantást.

 
indingo   2019. 08. 11.

Érdekes film, elég jó szereposztásban. Azt hittem a hobbit világ megszületéséről többet megtudunk. A végén a zene csodálatos.


 
NGN   2019. 10. 13.

Írónak születni kell

John Ronald Reuel Tolkien, ahogyan a legtöbben ismerik, J. R. R. Tolkien megkerülhetetlen személyiség, a fantasy műfaj megteremtője, milliók bálványa, aki maga sem tudta, mekkora szörnyeteget szabadít a világra (jó értelemben), amikor megírta a Hobbitot, majd a Gyűrűk urát. Sokan csak a film megnézése után ismerték meg a műveit, sokan már előtte is rajongtak érte (én is), de, hogy honnan jött ez az ember, hogy miken kellett keresztülmennie, miket kellett személyesen is átélnie, hogy megszülessen a fejében egész Középfölde világa, egyáltalán kitalálni egy teljesen új nyelvezetet, erről szól ez a film. A bajtársiasság, az első világháborúban való aktív részvétel, a csatatér szörnyűségei, a ha... több»

 
Hakker   2019. 08. 12.

Remek, igényesen elkészített film. Szeretem az életrajzi filmeket, legfőképp, ha egy író életét vagy a regényei születésének feltételeit mutatja be. Tolkien munkássága nem áll túlságosan közel hozzám, mert amikor fogékony voltam az ilyen jellegű témákra, Magyarországon képtelenség volt hozzájutni.

 
BoBamburg   2019. 08. 22.

Kicsit csalódtam, mert azt ittem jobban ki lesz hegyezve a film a Gyűrük ura illetve a Hobbit könyvek megszületésére, annak írási körülményeire. Ennek ellenére az író fiatalkorát követhetjük nyomon, bepillantást kapunk az iskolás évekbe, szerelmi életébe és a háborúban való részvételben. És abba, hogyan inspirálták mindezek az események és emberek Tolkien-t abban, hogy aztán létrehozza fő művét.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.