Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
76%

Tolkien (2019)

Tolkien
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
23
Képek
7
Videók

Galéria (23)

Videók (7)

 
Róbert Molnár   2020. 11. 02.

legújabb vélemény

0

Alapból érdekelt a történet, mert Tolkien világa meghatározó volt számomra fiatalkoromban (Gyűrűk ura könyvek, filmek, PS-játékok stb). A Harry Potter mellett Tolkien műve hatott rám leginkább, így természetes volt, hogy megnézem a róla készült életr... több»

 
indingo   2019. 08. 11.

0

Érdekes film, elég jó szereposztásban. Azt hittem a hobbit világ megszületéséről többet megtudunk. A végén a zene csodálatos.

 
BoBamburg   2019. 08. 22.

0

Kicsit csalódtam, mert azt ittem jobban ki lesz hegyezve a film a Gyűrük ura illetve a Hobbit könyvek megszületésére, annak írási körülményeire. Ennek ellenére az író fiatalkorát követhetjük nyomon, bepillantást kapunk az iskolás évekbe, szerelmi éle... több»

 
P   2019. 10. 27.

0

Ha azt nézzük, Tolkien élete akár egy hollywoodi törénet is lehetne. Egy gyermek, aki árva lesz, majdnem kicsapják az egyetemről, élete szerelme más valakihez megy férjhez ... Túlságosan is elcsépelt lenne, ha nem Tolkienról szólna. A világirodalom l... több»

 
flankezredes   2019. 10. 08.

0
Ritka film, engem meglepett

Volt szerencsém a minap ehhez a műhöz. Ami számomra kiemelkedő volt, az a ritka alázatossága a készítőknek a téma iránt. Ez egy önéletrajzi film, gyakorlatilag dráma a híres íróról. Nem olvastam a könyveit, csak az azokból készített filmeket láttam, szóval nem mondanám, hogy elfogult Tolkien rajongó vagyok. Lehet, hogy épp ezért is engem nem lepett meg, hogy nem a Hobbit, vagy épp a Gyűrűk Ura megírásáról szól konkrétan. Az írót helyezi középpontba, fiatalkorától egészen felnőtt koráig láthatunk részleteket az életéből, ami nem gondoltam volna, hogy ennyire megragadja a figyelmem. Erre a filmre figyeltek a készítői, a szereplőválasztástól kezdve, a rendező, illetve operatőr is mind remek munkát végezetek. Van hangulata, a háttérzenék is tökéletesek. A vége fele pedig belecsöppensz a főszereplővel egy frontvonalnál játszódó ütközetbe, ami szerintem rendkívül aprólékos és hatásos pár perc. Szóval azoknak ajánlom, akik szeretik az elgondolkoztató, érzelmes drámákat igényes tálalásban, remek hangulattal.