Tranzit

Tranzit

Transit

Christian Petzold sikerrendező a Barbara és a Phoenix bár sikere után ezúttal napjaink tárgyi környezetében mesél a második világháborúról, s számol be egy férfiről, aki a nácik elől menekülve a túlélés érdekében egy halott ember identitását veszi fel. Mielőtt egy Amerikába induló hajón… Több

Forgatókönyvíró: Christian Petzold
Ország: Németország, Franciaország
Premier (HU): 2019.01.10.

2019.01.19 kmona

Remek film, én nagyon élveztem, és bár nem az a fajta, amit az ember többször megnéz, de egyszer mindenképp érdemes, mivel még órákig lehet rajta agyalgatni. :)

2019.01.11 Firencz

Két világ találkozásáról szól ez a film, és ez a feszültség egyáltalán nem annyira drámai mint, amire számítottam. Igazából ez az egész feszültség inkább csak el van kenve, és az egészet inkább a színészi alakítások tartják a felszínen.

A film összbevétele 963 156 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 434 890 forintot termelt. A hazai mozik összesen 469 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Christian Petzold François Ozon ajánlására szerződtette Paula Beert a főszerepre. "Lenyűgözött, hogy mindössze 22 évesen milyen érettséget sugároz. Megvan a kellő tapasztalata, ugyanakkor ott van benne a fiatalos báj is. Soha nem találkoztam még hasonlóval" - méltatta a színésznőt a rendező. Szerző: Gergo Horvath

Értékelés: 5.5/10
(2019. 01. 10.)
Az utóbbi időkben egyre inkább szerzői hangvételű történelmi filmekkel jelentkező Christian Petzold (Phoenix bár) nagy fába vágta a fejszéjét: a híres kommunista írónő, Anna Seghers 1944-ben megjelent regényét, a Tranzitot adaptálta mozivászonra. Több