Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Yao utazása (2018)

Yao
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Videók (2)

 
Henk   2019. 07. 20.

legújabb vélemény

0

Nagyon akartam szeretni, elképesztően hangulatos alkotás, de valahogy nem hagyott bennem mély nyomot. Igazából jól ki vannak találva a karakterek, és persze a helyszín és a téma is remek választás. Csak épp nem érzek rá késztetést, hogy valaha majd újra meg akarjam még nézni. Igaz, ennél többet nem is ígér a film.

 
trinagl   2019. 07. 18.

0

Oké, ennek a filmnek egész jó humora van, nagyon kifinomult és intelligens, de a történetnek nagyobb a füstje, mint a lángja. Nagyon sokszor eljátszották már ezt a sztorit, ami gyakorlatilag hemzseg a szokásos és ismert kliséktől. Nagyon tartalmas fi... több»

 
MethMan   2019. 03. 06.

0

Alapvetően nincsenek komoly kifogásaim a filmmel szemben, mert egy érzelmes és megható alkotásról van szó, ami képes megszólítani szerintem a széles közönséget, és a színészi játékra sem lehet panasz, de valahogy lassúnak és vontatottnak éreztem hely... több»

 
StephenEt   2019. 01. 08.

0

Egy kicsit sajnálom ezt a dolgot, a film nagyon ígéretesnek tűnt, a témája, a szereplők stb., de valahogy a megvalósítás mégsem stimmelt. Ha kivennénk Omar Syt a képletből, akkor csak egy nagyon közepes, vagy annál egy árnyalatnyival gyengébb mozifilm lenne a a You utazása. Ímmel-ámmal 3 csillag, sajnos.

A film 8 380 678 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 759 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Yao utazásának stábját francia és szenegáli színészek illetve szakemberek alkották. Demba Dieye az első szenegáli rendezőasszisztens, aki francia filmen dolgozott.

(hp)
 

Philippe Godeau rendező elmondta, hogy kulcskérdés volt a számára, hogy szenegáli gyerekszínészt válasszon Yao szerepére. A direktor 11, 12 év körüli gyermeket képzelt el a szerepre autentikus akcentussal. 600 fiatal aspiráns közül végül Lionel Basse-re esett a választása.

(hp)
 

Philippe Godeau rendező tinédzser korában maga is járt Malin, ugyanis édesapja itt dolgozott. Agnès de Sacy a forgatókönyv írásának idején kétszer is ellátogatott Szenegálba, hogy ihletet merítsen, és megismerkedjen a helyi viszonyokkal, kultúrával, de évekkel korábban a film főszereplője, Omar Sy is járt már az országban.

(hp)
 

Philippe Godeau és Agnès de Sacy egyenesen Omar Synak írták a film főszerepét.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a nézők és a kritikusok. Míg előbbiek 3,2 (660 szavazat), utóbbiak 2,9 pontra (19 szemlézett kritikát követően) értékelték a lehetséges ötből a legnagyobb francia filmadatbázis, az Allocine oldalán (2019. június).

(hp)
 
A punnyadt érdektelenségbe tökéletesen asszimilálódik Omar Sy, aki nem igazán tud mit kezdeni azzal, hogy azt kellene eljátszania, hogy lelkileg magára talál, így inkább végig alibizi a filmet, mint az a focista, aki azzal a céllal fut ki a pályára, hogy csak gólt ne kapjanak, ha már rúgni olyan macerás. több»