10 Netflixes premierfilm és sorozat, amit látnod kell májusban!

Májusban sem maradtunk erős Netflixes-produkciók nélkül. Az alábbi listában összegyűjtöttük a legígéretesebb címeket, az előzetesek alatt elolvashatod az ajánlónkat és természetesen a premierdátumot is feltüntettük.

Kemény hónapnak néztek elébe a Netflix hazai előfizetői, épp elég volt győzni idővel kimondottan erősnek ígérkező felhozatalt. 

A hónap kétségkívül legnagyobb címe  Zack Snyder zombifilmje,  A halottak hadserege  a Marvel sztárjával,  Dave Bautistával a főszerepben, míg a sorozat fronton egy szuperhős képregény adaptáció, a Jupiter hagyatéka bizonyulhat a hónap húzócímének.

De a komolyabb hangvételű filmek kedvelői sem maradnak program nélkül, jött Joe Wright eredetileg mozis premiernek szánt sikervárományos thrillerje, a Nő az ablakban a zseniális  Amy Adams főszereplésével és egy megrendítő dráma, A szörnyeteg is. 

És persze ne feledkezzünk meg a francia kultrendező, Alexandre Aja sci-fi thrillerjéről sem, a Mélanie Laurent (Becstelen briganty) főszereplésével forgatott Oxigénről és a Love, Death & Robots várva-várt második szezonjáról sem.

De persze ez még messze nem minden. Idelent összegyűjtöttünk számotokra 10 filmet és sorozatot májusra, az előzetesek, leírások és alapvető információk mellett pedig mindegyikhez fűztünk egy rövid ajánlót, valamit a premierdátumokat is feltüntettük.

Ha pedig valamelyikhez kedvet kaptatok, a szóban forgó film vagy sorozat mafabos adatlapján a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is indíthatjátok a választott programot, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.  

#10

dokumentum | krimi

Netflix

A Sam fiai akta egy életen át tartó megszállottságot eredményezett Maury Terrynél, akinek meggyőződése, hogy a gyilkosságokért egy sátánista szekta felelős. több»

Rendező: Joshua Zeman
Szereplők: David Berkowitz
Kőkemény dokusorozat egy újságíróról, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy kiderítse, hogy a sorozatgyilkos, David Berkowitz vajon tényleg egyedül követte-e el a szörnyű tetteit. A férfi úgy sejti, hogy egy sátánista szekta segítséget nyújtott a kegyetlen gyilkosnak. Premier: május 5. 
#9

66 A szörnyeteg  (2018)

(2) (2)

dráma

Netflix

Egy okos, kedvelhető, 17 éves diák számára a Harlemből a feje tetejére fordul a világ, amikor meggyanúsítják egy gyilkossággal. Nyomon követhetjük nehéz küzdelmét, amint... több»

Anthony Mandler drámai krimije Walter Dean Myers azonos című regényén alapszik. A filmet még 2018-ban mutatták be a Sundance Filmfesztiválon, de a széles közönséghez csak 2021-ben jut el, miután a Netflix megszerezte a forgalmazás jogait. A sztori főhőse egy jó tanuló, tehetséges tizenhét éves harlemi srác, akinek a feje tetejére áll az élete, miután egy bűncselekmény elkövetésével vádolják meg. Premier: május 7.  
#8

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Mexikón hatalmas botrány söpört végig, miután a sajtó beszámolt egy rendőri razziáról, amely során egy olyan bált füleltek le, ahol a férfiak egy része nőnek volt öltözve. több»

Egy mexikói politikai dráma David Pablos rendezésében, melynek középpontjában a 20. századi Mexikó egyik legnagyobb (megtörtént) botránya áll. A film világpremierje még 2020-ban volt a Morelia Film Festivalon, ahol kiváló fogadtatásban részesült. Premier: május 12. 
#7

krimi | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy koreai-olasz maffiaügyvéd visszatér szülőhazájába, és ad egy kis kóstolót az otthoniaknak a saját főztjükből - viszont ez alkalommal a törvény oldalára áll. több»

Ismét egy sorozat, egyenesen Koreából. A romantikus elemekben is bővelkedő krimi vígjáték első szezonja 16 epizódból áll, a főszereplője egy koreai-olasz ügyvéd, aki ezúttal a jó ügy szolgálatába állítja a képességeit. Premier: május 9.
#6

65 Éden  (2021)

(3)

animáció | dráma | fantasy | sci-fi

Netflix

A sorozat a távoli jövőben játszódik az Eden 3 nevű városban, amelyet csak és kizárólag robotak laknak. Régi mestereik sok-sok évvel ezelőtt eltűntek. Két farmer robot éppen... több»

A Justin Leach produceri vezénylése mellett készült Éden egy disztópikus animációs sci-fi sorozat, mely Christophe Ferreira eredeti ötletén alapszik. A sztori a távoli jövőben játszódik, a főhőse egy kislány, aki jókora meglepetést okoz a világot benépesítő robotoknak, ugyanis úgy tűnik, ő az egyetlen ember a bolygón. Premier: május 27.
#5

83 Love, Death & Robots  (2019)

(8) (2)

animáció | fantasy | horror | rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Netflix

Az antológiasorozat egymástól teljesen különálló epizódjai kivétel nélkül a halál, a szeretet, meg persze a robotok témájával foglalkoznak, és mindezt sci-fi, fantasy és... több»

Végre megérkezik a várva-várt második évad. A felnőtteknek szóló animációs antológia sorozat alkotói nem mások, mint Tim Miller és David Fincher. Az első évad hatalmas siker volt, 2019. júniusában a Netflix bejelentette a második szezont, de erre egészen mostanáig várniuk kellett a rajongóknak. Premier: május 14.   
#4

74 Oxigén  (2021)

(16) (1)

sci-fi | thriller

Netflix

Egy nő egy krioálom kamrában találja magát, és fogalma sincs, hogy került oda. A levegő lassan elfogy, neki pedig mindenképpen kiutat kell találnia. több»

Egy szó szerint fullasztó túlélő-thriller a francia rendezőikontól,  Alexandre Ajától egy francia világsztárral, Mélanie Laurent-nel (6 Underground - Hatan az alvilágból, Becstelen brigantyk) a főszerepben. A történet egy fiatal nőről szól, aki semmire sem emlékszik arról, hogy kicsoda ő és mi történt vele, miután magához tér egy krioálom kamrában. Az oxigén azonban egyre csak fogy... A műfaj kedvelőinek kihagyhatatlan darab! Premier: május 12. 
#3

63 Nő az ablakban  (2021)

(16) (7)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Anna Fox egy agorafóbiás nő, aki egyedül él hatalmas New York-i otthonában. A ház, melyet egyszer boldog családi légkör lengett be, most szinte tökéletesen üresen áll. A nő... több»

Mozis bemutatókról egyelőre nem beszélhetünk, és bár Joe Wright legújabb rendezése, a Nő az ablakban végül nem a mozikban debütált, és sem a nézők, sem a kritikusok nem fogadták túlságosan lelkesen. Egy drámai thrillerről beszélünk egy bestseller regény alapján Gary OldmanJulianne Moore és Amy Adams főszereplésével, amelynek zenéjét ráadásul nem mást, mint Danny Elfman szerezte. Premier: május 14.  
#2

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

A szuperhősök első generációja majdnem száz évig védte a világot a veszélyektől. Most gyerekeik öröksége, hogy megtegyék ugyanezt ebben a több évtizedet felölelő... több»

A Netflix talán legnagyobb májusi húzócíme a sorozatok között, amire rengeteg pénzt költöttek. A drámai szuperhőssorozat alkotója a szakma egyik nagyágyúja, Steven S. DeKnight. A történet Mark Millar és Frank Quitely azonos című képregényén alapszik. Látványos, izgalmas darabnak ígérkezik, az első évad május 7-én debütál. 
#1

63 A halottak hadserege  (2021)

(27) (4)

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Miután Las Vegasban kitör a zombijárvány, egy zsoldos csoport a legnagyobb kockázatot vállalva elindul a karanténzónába, hogy megindítsák a legnagyobb támadást, amire valaha sor... több»

Zack Snyder idén már bizonyított Az Igazság Ligájával, amelyet hosszú évek után végre bemutattak, a rendező azonban igencsak mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, hiszen erre az évre még egy további produkcióval készült, amely enyhén szólva sem egy szokványos zombis akciófilm. A halottak hadserege egy eszméletlenül brutális sztorit ígér, amellyel egyúttal Dave Bautista álma is beteljesült, hiszen a színész egy korábbi interjúban elmondta, hogy mindig is arról álmodott, hogy egy ilyen projektben szerepelhessen. Zúzós zombifilm egy adag humorran nyakon öntve. Premier: május 21.