Netflix: 17 sci-fi film nem csak sci-fi rajogóknak a legjobbtól a legrosszabbig

Szeretnél egy másik világba menekülni?

Akár űrkalandot, akár pszichológiai thrillert, akár időutazós eposzt, akár valami olyat keresel, ami megnevettet, akár az egész család számára alkalmas kalandot vadászol, a sci-fi műfajban mindenre van lehetőséged! 

Nem számít, milyen élményre vágysz, a filmes univerzumban mindenféle sci-fit megtalálsz, amelyek segítségével egy másik valóságba, idősíkba vagy akár egy új dimenzióba csöppenhetsz - és mindezt úgy, hogy csak elhelyezkedsz a kanapén, és megnyomod a lejátszás gombot. 

Íme 17 ilyen film, amit most rögtön - akár - földönkívüli pályára állít. Fogj egy kis popcornt, indítsd el a visszaszámlálót, és készülj a felszállásra!

#17

44 Mindenkiből lehet hős  (2020)

(6) (3)

akció | családi | dráma | fantasy | vígjáték

Netflix

Idegenek rabolják el a Föld szuperhőseit. Hogy megvédjék gyermekeiket, a kormány komoly intézkedésekre szánja el magát, és egy védelmi programot hoz létre. A srácokat, köztük... több»

Nem hagyhatjuk mindig a felnőttekre a világ megmentését. A gyerekek is lehetnek hősök, mint ebben a filmben, amely a 2005-ös Cápafiú és a lávalány kalandjai című film folytatása 3D-ben. De ha azt nem láttad, ne aggódj, mert ez a rész önálló filmként is működik. Ebben Missy Morenót (YaYa Gosselin) a többi hős gyerekével együtt bevetésre hívják, hogy harcoljanak - természetesen - az idegenek ellen. A gyerekek képességeinek megismerése, mint például a szupererő, az idő megváltoztatása és - az első filmre utalva - a cápaerő, szórakoztató, ahogyan az edzésmontázsok is, Moreon nagymamája (Adriana Barraza) jóvoltából. Ez egy gyerekfilm, igazi akciófilm, hála Robert Rodriguez író-rendezőnek.
#16

51 A potyautas  (2021)

(14) (3)

dráma | sci-fi | thriller

Netflix

Súlyos következményekkel kell szembenéznie egy Mars-expedíció legénységének, miután egy potyautas súlyosan megrongálja az űrhajó létfenntartó berendezéseit. Az idő... több»

Minden Mars-utazást aprólékosan meg kell tervezni, egészen odáig, hogy mennyi oxigénre lesz szükség a fedélzeten tartózkodó legénység ellátásához. Ez a terv azonban tönkremegy ezen a fiktív utazáson a vörös bolygóra, amikor egy segédmérnök (Shamier Anderson) véletlenül a fedélzetre kerül, és közben véletlenül tönkreteszi a széndioxid-tisztító berendezéseket is, amelyek megtisztítják a levegőt az emberek számára. A versenyfutás megkezdődik, hogy megpróbáljanak olyan megoldást találni, amely lehetővé teszi az űrhajón tartózkodó mind a négy ember (többek között Anna Kendrick, Daniel Dae Kim és Toni Collette alakításában) túlélését.
#15

51 Lézerharc  (2022)

(3)

akció | sci-fi | vígjáték

Netflix

Egy régi gyerekkori barátja megzavarja Sebastian legénybúcsúját, teljesen el is rontja azt. Csak egy idegen invázió képes rávenni őket, hogy félretegyék  egymás íránti rossz... több»

Egy legénybúcsún sok minden elromolhat - egy elfelejtett vacsorafoglalás, egy túl sokat ivó vőfély, vagy a vőlegény, aki olyasvalakivel téved el, aki nem a jegyese, mindent kisiklathat. De mi a helyzet egy idegen invázióval? Erről van szó ebben a sci-fi vígjátékban, ahol a világ megmentésére a kézenfekvő megoldás az, hogy a gyerekkori barátok, Sebastian (Axel Bøyum) és Mikkel (Fredrik Skogsrud) azt csinálják, amihez gyerekkorukban a legjobban értettek: lézerharcolnak. Ez egy nem evilági premissza, de pont ez a mókás ebben a norvég filmben.
#14

55 A pók feje  (2022)

(18) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A közeljövőben elítéltek jelentkezhetnek orvosi kísérletekre mint tesztalanyok, hogy lerövidítsék letöltendő éveiket. Egy közülük olyan gyógyszert kap, ami a szerelemhez... több»

Elmennél kísérleti alanynak, hogy lerövidítsd a börtönbüntetésedet? A pók feje című pszichológiai thrillerben a rabok, köztük a Miles Teller és Jurnee Smollett által alakított karakterek pontosan erre vállalkoztak. Önként jelentkeznek kémiai kísérletekre egy különc tudós (Chris Hemsworth) által felügyelt program keretében, mert úgy gondolják, hogy a börtönből való korai szabadulással járó kompromisszum megéri. De vajon így lesz-e - ha egyáltalán túlélik? Lehet, hogy nem azt kapják, amire számítottak.
#13

59 Jung_E  (2023)

(6) (3)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Egy lakhatatlan 22. századi Földön egy polgárháború kimenetele egy elit katona agyának klónozásán múlik, hogy robotzsoldost hozzanak létre. több»

Rendező: Sang-ho Yeon
Szereplők: Kim Hyun-ju, Kyung-soo Yu
Miután a Föld a 22. században a klímaváltozás miatt szinte lakhatatlanná válik, az emberek kénytelenek űrbéli menedékhelyeken élni ebben a dél-koreai sci-fiben. Nem minden harmónikus, mivel a Földet sújtó problémák közül sokan átkerülnek az űrbe, beleértve az erőszakot és a háborút; emellett rengeteg kényes kérdés merül fel a robotok és a mesterséges intelligencia etikájával kapcsolatban. Ez áll a film középpontjában: Egy sorozatos balszerencse után Yun Jung-yi kapitány (Kang Soo-yeon) agyát klónozzák. Neki és családjának azt mondják, hogy ez örökre szól. Ahogy azt el lehet képzelni, ez nem teljesen így van. 
#12

akció | dráma | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Két tinédzser időgépet épít, hogy megakadályozzák egyikük testvérének rendőrök általi lemészárlását. több»

Nem sokkal azután, hogy a tudományos csodagyerek C.J. Walker (Eden Duncan-Smith) feltalálja az időutazást, idősebb bátyját, Calvint (Astro) lelövi a rendőrség. Miért nem megy vissza az időben, hogy megmentse őt? Nos, több okból is. Az a tény, hogy a középiskolai tanár Mr. Lockhartot Michael J. Fox alakítja, talán sejteti az időutazás következményeit, és azt, hogy a visszautazás olyan hatással lehet a jövőre, amire nem is számítanánk. 
#11

55 Halálos harcmező  (2021)

(10) (4)

akció | sci-fi

Netflix

2036-ban orosz fegyveres erők vezetésével az Egyesült Államok békefenntartó osztagokat vezényel Ukrajnába, a csapatok hús-vér emberekből és androidokból állnak. A művelet... több»

Vajon egy drónpilóta (Damson Idris) és egy magát embernek kiadó android (Anthony Mackie) meg tudnak állítani egy nukleáris támadást? Ezt a kérdést teszi fel ez az akciófilm, amely a nem túl távoli jövőben, 2036-ban játszódik. Tökéletes film, ha a sci-fi birodalomban keresel valamit, ami egy másik valóságban játszódik, de nem túlságosan távol - legalábbis évszámokban - a miénktől. A téma komoly, de tekintve Mackie komédiás képességeit, számíthatsz néhány nevetésre is az út során.
#10

62 A halhatatlan gárda  (2020)

(11) (9)

akció | fantasy

Netflix

Halhatatlannak lenni nem is olyan egyszerű, s ha valaki elég hosszú ideig él, könnyen lehet, hogy szembesül vele, hogy az örök élet sokkal rosszabb a halálnál. Andy (Charlize... több»

Százéves harcosok egy csoportja jótékony célokra használja képességeit és regenerációs képességüket. Zsoldosként dolgoznak, hogy megmentsék az embereket az emberiség legrosszabbjaitól. De képességeik miatt ők is célpontok. Egy korábbi megbízó (Chiwetel Ejiofor) ülteti fel őket, aki ki akarja deríteni, mi áll az emberfeletti képességük hátterében, hogy meggyógyuljanak olyan támadások után, amelyek mindenki más számára halálos kimenetelűek lennének. Charlize Theron kiemelkedő szerepe, aki Andy-t, a KiKi Lane-t, Marwan Kenzarit és Luca Marinellit is magába foglaló harcos csoport vezetőjét alakítja. Ha pedig nem tudsz betelni ezekkel a halhatatlan zsoldosokkal, akkor szerencséd van - jön a folytatás.
#9

63 A halottak hadserege  (2021)

(27) (4)

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Miután Las Vegasban kitör a zombijárvány, egy zsoldos csoport a legnagyobb kockázatot vállalva elindul a karanténzónába, hogy megindítsák a legnagyobb támadást, amire valaha sor... több»

Ha rajongsz a zombi- és a rablófilmekért, ez a film egy izgalmas kalandban egyesíti mindkettőt. A Zack Snyder által rendezett darabban egy szedett-vedett csapat, Scott Ward (Dave Bautista) zsoldos vezetésével 200 millió dollárt akar visszaszerezni egy zombik által elözönlött Las Vegas-i kaszinó páncélterméből. Persze semmi sem megy a terv szerint, de a végső csatáig tartó vad menet egy fergeteges utazás. 
#8

63 Az éjféli égbolt  (2020)

(11) (2)

dráma | fantasy | sci-fi | thriller

Netflix

Augustine, a magányos sarkvidéki kutató története, aki mindent elkövet, hogy megakadályozza Sullyt és csapatát abban, hogy visszatérhessenek a Földre. A bolygót ugyanis globális... több»

Miután túlélte a világvégét, Augustine Lofthouse tudósnak (George Clooney) egyetlen elsődleges küldetése van távoli sarkvidéki helyőrségéből: Saját megromlott egészsége ellenére elindul, hogy megmentse egy űrmisszió legénységét, amely nem tudja, hogy a világ lakosságának nagy részét kiirtották. Ha nem tudja felvenni velük a kapcsolatot, és meggyőzni őket, hogy térjenek vissza a Jupiter holdjára, amely a küldetésük eredeti célja volt, akkor tudja, hogy ők is elpusztulhatnak.
#7

73 A jövő harcosai  (2022)

(3)

akció | sci-fi | thriller

Netflix

Egy meteorittal földönkívüli élet érkezik a Földre. Amikor ez az idegen életforma az emberiséget kezdi el fenyegetni, Sing Lee parancsnok és megtizedelt elit-alakulata veszi fel a... több»

Amikor egy meteor becsapódik a Földbe, nem csak fémeket és ásványokat hoz magával. Ebben a hongkongi sci-fi eposzban a 2055-ben a Földre zuhanó meteor egy Pandora nevű ragadozó idegen növényt is szállít, amely egész közösségeket képes elpusztítani, és megtisztítja a bolygót a szennyeződésektől is. Egy elit vadászcsapaton múlik, hogy megállítsa a növény pusztító útját, hogy megmentse a Föld maradékát, és esetleg visszafordítsa a már bekövetkezett klímaváltozás okozta károkat.
#6

73 Az Adam-projekt  (2022)

(36) (4)

akció | sci-fi

Netflix

Egy férfi visszautazik a múltba, ahol találkozik gyerekkori önmagával. A párosnak meg kell találnia édesapjukat, aki történetesen az időutazás lehetőségein kísérletezik. De... több»

Nem mindennap állhatsz össze a fiatalabb éneddel, de nem is vagy minden nap Adam Reed (Ryan Reynolds) vadászpilóta, aki 2050-ből visszamegy az időben, hogy megmentse a feleségét (Zoe Saldaña), és rossz helyen és, nos, rossz időben köt ki. Annak ellenére, hogy a film a gyászról szól, vicces és szívmelengető is. Mark Ruffalo és Catherine Keener is közreműködik, valamint Walker Scobell, aki a fiatalabb Adam Reedet alakítja és abszolút zseniális a kémiájuk Reynold-szal!
#5

74 Oxigén  (2021)

(16) (1)

sci-fi | thriller

Netflix

Egy nő egy krioálom kamrában találja magát, és fogalma sincs, hogy került oda. A levegő lassan elfogy, neki pedig mindenképpen kiutat kell találnia. több»

Egy nő (Mélanie Laurent) egy kriogén kamrában ébred, anélkül, hogy emlékezne arra, hogy ki ő, hol van, vagy hogyan került oda. Azt viszont tudja, hogy hamarosan elfogy az oxigénje, és hogy egy fejlett mesterséges intelligencia asszisztens, az M.I.L.O. (ami a Medical Interface Liaison Officer rövidítése) nem akar segíteni neki. A francia sci-fiben izgalmas utazást nyújt a lány próbálkozása, hogy megszerezze a szükséges levegőt, és rájöjjön, miért is van egyáltalán a kamrában.
#4

76 Én vagyok anya  (2019)

(5) (1)

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy tinédzserlányt egy "Anya" nevű robot nevel. A gépet arra programozták, hogy az emberiség eltűnése esetén újranépesítse a Földet. A lány és a robot különleges... több»

Egy földi tömeges kihalási esemény után az élet mégis folytatódhat, mert egy bunkerben található Anya nevű robot (Rose Byrne hangja) képes egy emberi embriót növeszteni, akit Lánynak (Clara Rugaard) nevez el. Anya azt mondja a Lánynak, hogy a kinti világ nem biztonságos, de a Lány rájön, hogy ez talán nem igaz, amikor meghallja a kintről segítségért kiáltó hangot (Hilary Swank). Az idegennel való találkozás felforgatja a Lány életét és azt a világot, amelyet Anya megpróbált megművelni, egy olyan fordulattal, amelyre talán nem is számítottál.
#3

animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

A filmekből jól tudjuk, ha egy átlagos család tagja vagy, jobb ha felkészülsz, ugyanis előbb-utóbb hatalmas veszélybe keveredsz, és olyan események láncolatának részesévé... több»

Bosszút állhat a mesterséges intelligencia? Ez történik ebben az animációs filmben, amely a Mitchell családról szól, akik együtt szelik át az országot, amikor egy PAL nevű gazember AI asszisztens úgy dönt, hogy robotok segítségével elkezdi kilőni az embereket az űrbe. Miután elkerülik az elfogást, Mitchellék összefognak, hogy megállítsák a robotok ámokfutását. Ez nem egy komor film; sci-fi, de családbarát. Nevetni fogsz, talán sírni is - és soha többé nem fogsz ugyanúgy gondolni a Furbykra.
#2

79 Ne nézz fel!  (2021)

(54) (9)

vígjáték

Netflix

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»

Egy üstökös hat hónapon belül elpusztítja a bolygót. A világnak össze kell fognia, hogy megállítsa és megmentse az emberiséget, igaz? Nem feltétlenül, ahogy ebben a sztárokkal teli szatírában történik. Egy elnök (Meryl Streep), akit látszólag nem érdekel, egy kapzsi milliárdos (Mark Rylance), aki az üstökös anyagát akarja begyűjteni, egymással versengő PR-kampányok (Just Look Up vs. Don't Look Up) és az ezt kísérő médiaszínjáték között ez egy sötét humorú film, amely egyszerre paródia és tükörkép a jelenlegi világunkról.
#1

80 Madarak a dobozban  (2018)

(36) (3)

dráma | horror | sci-fi

Netflix

Egy nőnek és két gyermekének egy veszélyekkel teli világban kell két nap alatt biztonságos helyre jutnia - bekötött szemmel.  több»

A Bird Box című thriller nyitányában Marloie Hayes (Sandra Bullock) két gyereket egy csónakba ültet, bekötött szemmel, és szigorú utasításokat ad nekik, hogy ne vegyék le a szemfedőt, és próbálja hangsúlyozni, anélkül, hogy megrémítené őket, hogy ez élet-halál kérdése. De miért? Ez derül ki, amikor ez a sci-fi horror-thriller visszaugrik az időben, hogy megmutassa, hogyan jutottak idáig, és milyen súlyos veszély fenyegeti az életüket, ha leveszik a kendőt, és bepillantanak a pajzson túli világba.