A listán olyan filmek szerepelnek, amelyek központi témája a hűség és hűtlenség.

#11

79 Kisiklottak  (2005)

(8) (4)

dráma | krimi | thriller

Disney+

Amikor két házas üzletembert, akiknek viszonyuk van, megzsarol egy erőszakos bűnöző, a családjuk megmentése érdekében előnyükre kell fordítaniuk a helyzetet. több»

Charles Schine (Clive Owen) és Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston) egy állomáson ismerkednek meg, és hirtelen ötlettől vezérelve egy motelben kötnek ki. A boldogságuk nem tart sokáig, mert hirtelen egy idegen férfi jelenik meg a szobában, és ettől a ponttól kezdődik a valódi izgalom.
#10

dráma | romantikus | vígjáték

Disney+

Az álmos amerikai kisváros útmenti vendéglõje a pitéirõl ismert. A pitéirõl, és a három bohókás, furcsa pincérnõrõl, aki ott dolgozik. Nem mondhatni, hogy Jenna, Becky és... több»

Egy amerikai kisváros útmenti vendéglőjében nem csak a pitéé a főszerep, hanem a pincérlány sem mindennapi teremtés. A bonyodalmak akkor kezdődnek igazán, mikor áldott állapotba kerül, és beleszeret a nőgyógyászába.
#9

dráma | romantikus | vígjáték

Disney+

Az álmos amerikai kisváros útmenti vendéglõje a pitéirõl ismert. A pitéirõl, és a három bohókás, furcsa pincérnõrõl, aki ott dolgozik. Nem mondhatni, hogy Jenna, Becky és... több»

Egy amerikai kisváros útmenti vendéglőjében nem csak a pitéé a főszerep, hanem a pincérlány sem mindennapi teremtés. A bonyodalmak akkor kezdődnek igazán, mikor áldott állapotba kerül, és beleszeret a nőgyógyászába.
#8

62 Zuhanás  (1999)

(7) (6)

dráma | misztikus | romantikus

Netflix

Dutch Van Den Broek őrmester (Harrison Ford) és Kay Chandler amerikai képviselő (Dame Kristin Scott Thomas) egy repülőgép-szerencsétlenségben elveszítik a házastársaikat, és... több»

Érdekes feldolgozása a témának Harrison Ford főszereplésével a Zuhanás című film. Dutch Van Den Broeck, a washingtoni rendőrkapitányság belső ügyeket vizsgáló osztályának tisztje és Kay Chandler, New Hampshire-i képviselőnő egy légi katasztrófa következtében találkozik, és az életük ettől kezdve fenekestől felfordul. Olyan titkok kerülnek napvilágra a házastársaikról, amelyek legalább annyira megrengetik addigi életüket, mint maga a Zuhanás.
#7

dráma | romantikus

Justine (Jennifer Aniston) harmincas, férjes asszony, egy áruházban dolgozik. Elégedetlen életével és házasságával. Férje, a gyerekes Phil (John C. Reilly) leginkább drogos... több»

A Jóravaló feleség egy kiüresedett házasságban élő feleség kalandján keresztül mutatja be a hűtlenség kérdését. De emellett a nagy korkülönbségű viszony is újabb vetülete a filmnek. Nem egy könnyed szórakozás, inkább egy tükör sok kapcsolat elé.
#6

74 Nők  (2008)

(3) (1)

dráma | vígjáték

Mary boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez.... több»

A film Mary, a megcsalt feleség szemszögéből feszegeti a hűtlenség, annak feldolgozása, és a továbblépés kérdését.
#5

79 Apró titkok  (2006)

(19) (6)

dráma | romantikus | szatíra

Sarah (Kate Winslet) egy odaadó anya, kislányát egyedül neveli, mivel férje a munkájába temetkezik. Brad (Patrick Wilson) hasonló cipőben jár, a gyerekről ő gondoskodik,... több»

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson) családos emberek, látszólag boldog házasságban. Egy napon azonban úgy hozza a sors, hogy a játszótéren összeismerkednek, és rövidesen viszonyt kezdenek. A kérdés az, hogyan tovább?
#4

dráma | romantikus | vígjáték

Doris 24 éves, boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oakland-ből. George 27 éves, nős könyvelő, New Jersey-ből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai... több»

Régi film, de máig aktuális mondanivalóval. A főszereplők Doris és George, akik, bár mindketten házasok, egy tengerparti fogadóban szállnak meg, és reggel egymás karjaiban ébrednek. A film az ő különös szerelmi kapcsolatukról szól.
#3

62 Hűség  (2000)

(2)

dráma | kísérleti film

Clelia, a tehetséges kanadai fotós Párizsba költözik a gyengélkedő anyjával, miután szerződést köt az egyik bulvár napilappal. A lány Cleve-nek, a léha fiatalembernek a... több»

Egy francia film a hűségről Sophie Marceau főszereplésével. A főszereplő, Clelia tehetséges fotós, és nem mellesleg menyasszony, aki betegeskedő édesanyjával Párizsba költözik, ahol összeismerkedik Nemóval. Bár erősen vonzódik Nemóhoz, elhatározza, hogy nem enged a csábításnak, és történjen bármi, hűséges marad a vőlegényéhez.
#2

83 A viszony  (2014)

(14)

dráma

HBO Max | SkyShowtime

A sorozat középpontjában a regényíró, jelenleg tanárként dolgozó, nős férfi, Noah és a pincérnő, szintén házas Alison szerelmi viszonya áll. Noah első szerelme felesége... több»

A sorozat főszereplői Noah, a nős tanár, és egy férjezett pincérnő, Alison. Az ő viszonyukat, vívódásukat, hullámvölgyeiket, személyes élethelyzetüket, tragédiájukat mutatja be érzékletesen a sorozat, nagyon is emberi módon.
#1

78 A hűtlen  (2002)

(13) (1)

dráma | erotikus | romantikus | thriller

Netflix

Connie és Edward Sumner nem is álmodhatna többről, mindenük megvan, amire valaha vágytak: békés családi környezet New Yorkban, egy jólnevelt fiú, kutyus és anyagi jólét.... több»

Ha már hűtlenség, akkor illik a listát az egyik legnagyobb klasszikussal kezdeni. A film központi témája a hűtlenség, amely nem várt következményekhez vezet. A film feszültséggel teli, érdekes dilemmát vet fel, mivel nem is olyan egyszerű megítélnünk, értékelnünk egy-egy cselekedetet, vagy karaktert.