A 10 legjobb sorozat az elmúlt 25 évből a rajongók szerint

Az elmúlt negyedszázad legjobb tévésorozatait válogatták össze a Rotten Tomatoes oldal rajongói!

A lista ezúttal a Mafab közösség szavazatai alapján szemléli meg és rendezi sorba az ominózus sorozatokat. Szerintetek ez a sorrendje ennek a bizonyos 10 legjobbnak választott alkotásnak.

#10

74 Pokoli éden  (2004)

(48) (13)

dráma | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Disney+

Az Oceanic 815-ös járata egy trópusi szigetbe csapódik. A szerencsétlenséget 48-an élik túl, és bár nem szívlelik egymást, kénytelenek összefogni az életben maradásért.... több»

A Lost volt az egyik első igazán nagyívű sorozat, amely gazdag, összetett mitológiával rendelkezett. Voltak blogok, amelyek a sorozat legapróbb részleteit elemezték, és bár a Lost természetesen nem tökéletes, nagyon is kiállja az idő próbáját, olyannyira, hogy "mindenkinek", aki még nem látta, azonnal ki kell javítania ezt a hibát.
#9

85 Drót  (2002)

(17) (11)

dráma | krimi | thriller

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A Drót minden idők egyik legnépszerűbb televíziós produkciója. A történet egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, mindkét fél, a rendőrség és... több»

Az elmúlt 25 év legjobb tévésorozatainak listája nem lehet teljes a Drót nélkül. David Simon Baltimore-ban játszódó, kiterjedt bűnügyi sagája, amely kábítószer-kereskedők, rendőrök, politikusok és a hírmédia összefonódó történeteit követi nyomon. Az HBO összefoglalója: "Baltimore városában vannak jófiúk és vannak rosszfiúk. Néha a jelvénynél több kell ahhoz, hogy megkülönböztessük őket. Ez a rendkívül realisztikus és teljesen kendőzetlen drámasorozat a baltimore-i bűnözés, bűnüldözés, politika, oktatás és média szeszélyeit mutatja be, miközben egy csapat zsarut és az általuk üldözött bűnözőket követi."
#8

81 Utódlás  (2018)

(4)

dráma

HBO Max

A sorozat a Roy família történetén keresztül a hatalom, a politika, a pénz és a család témáját járja körül. A középpontban a világ egyik legnagyobb médiavállalatával... több»

Az HBO-s Utódlás az elejétől a végéig valószínűleg az egyik legkövetkezetesebben kényelmetlen tévésorozat, amit valaha készítettek. Az Utódlás volt a legélvezetesebb nyomorult családi dráma, ami valaha a kis képernyőt díszítette, és a zseniális írás, az emlékezetes poénok és egysorosok is jót tettek neki, valamint az újdonság, hogy egy Murdoch-szerű médiadinasztia alapvetően belülről kifelé bomlik fel.
#7

90 A hivatal  (2005)

(7) (41)

szatíra | vígjáték

Netflix | HBO Max

Az áldokumnetumfilm-sorozat egy irodaszereket forgalmazó cég mindennapjaiban enged bepillantást. Főszereplői a mindenkinél mindent jobban tudó főnök, az eminenes helyettese, a... több»

Ki gondolta volna, hogy egy félórás mockumentary egy pennsylvaniai Scrantonban működő papírellátó cég unalmas regionális irodájáról a szívet, a humort és a pátoszt úgy vegyíti, hogy kilenc évadnyi futása végére az egyik legjobb tévésorozataként kerüljön be a történelembe? Valahogy az NBC, a Ricky Gervais vezette brit The Office remake-je képes volt valami értelmeset mondani a munkáról és a hétköznapi élet szépségéről - vegyítve mindazzal az abszurditással, ami miatt a rajongók még jobban megszerették.
#6

87 Sötétség  (2017)

(29) (4)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy német kisvárosban nyoma veszik egy gyereknek. Az eset négy család életére is komoly hatással van. Szinte mindenki titkokat őriz, melyek az eset kapcsán lassan a felszínre... több»

Valószínűleg ez a legjobb sorozat a Netflixen, amiről sokan közületek még nem is hallottak. A 2017-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott 3 évados Dark egy kultikus kedvenc, amelyet a díjnyertes showrunnerek, Baran bo Odar és Jantje Friese alkottak. A történet egy mai német városban játszódik, ahol két gyermek eltűnt - az események fordulata négy család kettős életét és kapcsolatait tárja fel. A 10 egyórás epizódból álló sorozat egyre inkább természetfeletti fordulatot vesz - és ugyanahhoz a városhoz kanyarodik vissza, évtizedekkel korábban. Tarts ki,mert ez a sorozat jól meghálálja majd a türelmedet.
#5

91 Stranger Things  (2016)

(93) (35)

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A történet egy csendes kisvárosban játszódik, ahol mindenki tud mindent a másikról. Egy nap eltűnik egy gyermek, ami felbolydítja és ízeire kezdi szétszedni a városka lakosainak... több»

A Stranger Things a 80-as évek nosztalgiájának zseniális ötvözésének köszönhetően robbant be a köztudatba, egy természetfeletti hangvételű történettel, valamint egy szerethető, fiatal barátokból álló bandával, akik összefognak, hogy a hátborzongató rejtélyek, párhuzamos dimenziók és rémisztő lények végére járjanak. A sorozat, amely a Netflix globális Top 10-es adatai szerint minden idők egyik legnagyobb sikere, jelenleg négy évadot tudhat magáénak - a Hollywoodban zajló sztrájkok miatt a becslések szerint a Stranger Things ötödik és egyben utolsó évada legkorábban 2025-ben lesz elérhető.
#4

90 Better Call Saul  (2015)

(19) (13)

dráma | krimi

Netflix

A Totál szívásból megismert Saul Goodman, a büntetőjogi ügyvéd teljes története, ahogy sosem láthattuk. több»

Ritka az a tévés vagy filmes spinoff-sorozat, amelyik lenyűgözőbbnek bizonyul az eredetinél - és még ritkább az a spinoff, amelyik teljesen megváltoztatja a benyomásodat és az eredeti megértését. A Better Call Saul című előzmény-spinoff ezt teszi. A kezdetben komolyan vett ügyvéd, Jimmy McGill erőfeszítéseit követhetjük nyomon, ahogyan megpróbál tisztességes karriert befutni a jogi szakmában, ám egyik akadályba és zárt ajtóba ütközik a másik után. Így hát elviszi a képességeit az egyetlen helyre, ahol úgy érzi, hogy megbecsülik őket: A bűnözői alvilágba. És, mint kiderül, Jimmy az, aki valójában Walter White tehetségét szúrja ki, olyan mértékben, ami a Breaking Bad nézői számára egyáltalán nem volt világos - ezzel teljesen új dimenziót adva az eredeti történetnek.
#3

92 Totál szívás  (2008)

(83) (24)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Walter, a középiskolai kémiatanár épp 50. születésnapját ünnepelné, amikor megtudja, hogy tüdőrákban szenved, és mivel a betegsége már a végső stádiumban jár, alig egy... több»

Walter White egy korszakos antihős volt, és Bryan Cranston alakítása az állami gimnáziumi kémiatanárból lett gengszterről, aki egy drogbirodalom élén áll, soha nem volt kevesebb, mint lenyűgöző. Ugyanez persze igaz volt a mellékszereplőkre is, akik között Walter pártfogoltjától, Jesse Pinkmantól kezdve a drogbáró Gus Fringig és a bérgyilkos Mike Ehrmantrautig mindenki megtalálható volt és minden színész remekelt. Rossz emberekről szóló tévésorozatnak nem szabadna ennyire jónak lennie.
#2

92 Trónok harca  (2011)

(177) (33)

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»

Az HBO nyolc évadon át tartó adaptációja egy ideig olyan fontos tévésorozat volt, hogy úgy tűnt, szinte minden streamingszolgáltató versenyre kelt, hogy megpróbálja a Trónok harca saját verzióját létrehozni. A sorozat, amelyet David Benioff és D.B. Weiss showrunnerek készítettek, a high fantasy-t hozta el a kis képernyőre, és a családok közötti hatalmi harcokkal ragadta magával a nézőket a kitalált Westeroson. Minden felett ott lebegett a véget nem érő harc a Vastrónért, és a bonyolult világépítés, amely a sárkányoktól kezdve a zombikig mindent hozott, hogy a sorozat olyan népszerű legyen, hogy az HBO több előzmény- és spinoff-sorozatot kezdjen gyártani.
#1

95 Maffiózók  (1999)

(26) (7)

dráma | krimi

HBO Max

A maffiavezér, Anthony Soprano kénytelen pszichiáterhez fordulni, akinek beszámol magánéletének egyes aspektusairól, azonban vannak dolgok, melyekről nem beszélhet. Diszkréten... több»

Az alkotó David Chase felejthetetlen bűnügyi ságájában a néhai James Gandolfini alakítja Tony Sopranót - a férjet és apát, valamint maffiafőnököt, aki úgy dönt, hogy terápiára jár. A sorozat iránt a 2007-es finálé óta olyannyira megmaradt a szeretet, hogy 2021-ben jelent meg a The Many Saints of Newark című Sopranos/Maffiózók előzményfilm, amelyben Gandolfini valódi fia alakítja Tony fiatalabb változatát, aki Newark, New Jersey történetének egyik legzavarosabb időszakában nő fel.