A 14 legrosszabb Netflix-filmet inkább messziről kerüld el

Noha indulásakor a Netflix nem túl sok eredeti tartalommal büszkélkedhetet, az utóbbi években azonban ez a helyzet alaposan megváltozott. Számos nagysikerű és a későbbiekben szakmailag elismert produkciót hozott a streaming szolgáltató. A monumentális tartalomkínálat azonban rejt magában néhány olyan "kakukttojást", amely első ránézésre többet ígér, mint amennyit valóban nyújtani tud. Alábbi összeállításunkban olyan saját gyártású Netflix filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek csúnyán elhasaltak a nézőknél és a kritikusoknál egyaránt.

#14

dokumentum

Netflix

Alex Burunova az anime lenyűgöző világába kalauzol minket. több»

Nem kis vállalkozás erről a műfajról dokumentumfilmet forgatni, a Netflix azonban mégis magabiztosan vállalkozott erre. Az eredmény mégis kudarcnak mondható, hiszen a produkció épp csak karcolja a felszínét mindannak, amit az anime világa magában rejt. Ez film garantáltan csalódást fog okozni, ha ebben a világban szeretnél elmélyülni.
#13

42 365 nap: Ma  (2022)

(13) (1)

dráma | romantikus

Netflix

Laura és Massimo folytatják egyre tüzesebb kapcsolatukat, viszont a családi kötelékek nehezítik a dolgukat, illetve felbukkan egy titokzatos férfi, akinek célja, hogy meghódítsa... több»

A Netflix erotikus thriller szekciójának darabja nem kapott túl sok szeretetet a kritikusoktól, de nem volt ez másként az elődjével sem. Voltaképpen nem volt újságíró a Földön, akinek bejött volna a film, de a közönségtől is megkapta a magáét. A Twitter is felizzott a filmre adott vicces reakcióktól. "Bocs, de a 365 nap: Ma k*vára borzalmas" - állt egy tweetben. Vagy: "365 nap: Ma dióhéjban: 75% szexjelenet, 20% klip, 5% történet. Ennyi." Rém gyenge produkció, amit senkinek nem tudunk jó szívvel ajánlani.
#12

53 Énidő  (2022)

(11)

vígjáték

Netflix

Egy apát követhetünk nyomon, aki évek óta először talál időt magára, miközben felesége és gyerekei távol vannak. Újra összejön egy barátjával egy vad hétvégére. több»

Az Énidő egy 2022-es amerikai vígjáték, amelyet John Hamburg írt és rendezett. A film főszereplői Kevin Hart, Amir Hossain Ashik, Mark Wahlberg és Regina Hall. A történet szerint Sonny, az otthonülő apuka, évek óta először talál magának egy kis "énidőt", amíg a felesége és a gyerekei távol vannak. Újra összejön egykori legjobb barátjával, Huckkal egy vad hétvégére, amely majdnem felborítja az életét. Az erős szereplőgárda ellenére a film rendkívül negatív kritikai fogadtatásban részesült, de a nézők többségét is meglepte a vígjáték gyenge humora. Ha nem láttad, jobb is, ha nem vágsz bele.
#11

42 Hatos ikrek  (2019)

(4)

vígjáték

A jövendőbeli apuka, Alan legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy hatos ikrei lesznek (akiket a filmben Marlon Wayans alakít). Miután újra kapcsolatba lép bátyjával, az újra... több»

Marlon Wayans alighanem túlvállalta magát azzal, hogy egyszerre hat karaktert próbált meg eljátszani. Ez egyszerűen nem jött össze, a Hatosikrek humorát pedig sokaknak nem vette be a gyomra.
#10

akció | krimi | thriller

Netflix

Az USA kormánya megelégelte a törvénysértést, olyan ellenőrzési rendszer alkalmazását készül bevezetni, ami mindenki számára lehetetlenné teszi bármilyen jogellenes... több»

Egy jéghideg tematikájú film a bűnözésről. Akár hiánypótló is lehetett volna, ezt pedig joggal is feltételzhetjük a közel 148 perces játékidő alapján, amelyet enyhén szólva sem sikerült igazán tartalommal megtölteniük a készítőknek.
#9

51 A torontói ember  (2022)

(17) (2)

akció | dráma | romantikus | thriller | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

Még a legnagyobb profik is követnek el hibákat, főként akkor, ha egy balfékkel sodorja össze őket a sors. Az alvilág egyik leghírhedtebb bérgyilkosa élete egyik legnehezebb... több»

Talán már akkor sejteni lehetett, hogy valami baj van, amikor a Sony ahelyett, hogy bemutatta volna a filmet a mozikban (ami egyébként magyarországi premierdátumot is kapott), eladta a forgalmazási jogokat a Netflixnek. Hamar kiderült, hogy itt bizony akadnak bajok, amiről a RottenTomatoes 29 százalékos, a premiert követő kritikusi értékelése is árulkodott. Hiába Woody Harrelson és Kevin Hart, a világ legjobb bérgyilkosának és egy balek közös kalandja enyhén szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 
#8

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

Miután két alkimista fivér kísérlete anyjuk feltámasztására kudarcba fullad, komoly kalandra indulnak, céljuk, hogy megtalálják a Bölcsek kövét. több»

Hiromu Arakawa mesterműve hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet, az élőszereplős változat pedig nem is okozhatott volna nagyobb csalódást a számukra.
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lina megígéri beteg édesanyjának, hogy a főiskola előtti nyarat Firenzében tölti, ahol beleszeret a városba, az emberekbe és a "gelato"-ba. több»

A Love & Gelato - Firenzei nyár Jenna Evans Welch bestseller young adult regénye alapján készült romantikus dramedy. A történt egy közelmúltban elhunyt egyedülálló anya gyásszal és félelemmel teli érettségire készülő lányáról szól (Susanna Skaggs), aki Olaszországba utazik a főiskola előtt. Ott találkozik anyja legjobb barátaival, fény derül apja kilétére, rátalál a romantikára, és szembenéz a félelmeivel. Papíron jónak tűnik, de maga a film nagyot bukott a nézők és a kritikusok körében is. Előbbiek 15, utóbbiak 22 százalékra értékelték a RottenTomatoes-on, míg a Magyar Filmadatbázisban 53 százalékos nézői értékelést kapott a hazai nézőktől. Ha eddig nem láttad, valószínűleg Te jártál jobban.
#6

vígjáték

Netflix

Ben elhatározza, hogy meglátogatja egy lakókocsiban élő apját, akiről mindig is azt gondolta, hogy egy örök vesztes. Előtt azonban még fogadást köt barátjával, Larryvel, hogy... több»

Pofonegyszerű humor és kínosan egyszerű történet az, ami a filmet jellemzi. Ez persze nem feltétlenül kell, hogy a minőség rovására menjen, Tyler Spindel rendezése azonban nem igazán lopta be magát a nézők szívébe.
#5

akció | krimi | vígjáték

Netflix

Egy író könyvét a kiadó fikció helyett megtörtént eseményként publikálja. A könyv egy nemzetközi bérgyilkos hajmeresztő kalandjairól szól. Miután a történet elvileg nem... több»

Kevin James főszereplésével akár még egy remek vígjátékot is kaphattak volna az előfizetők, a Netflixnél azonban úgy tűnik megfeledkeztek arról, hogy ehhez a műfajhoz egy jó író is dukál, aki igazán képes az emlékezetes poénokat ontani magából.
#4

57 The Cloverfield Paradox  (2018)

(10) (3)

dráma | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy váratlan felfedezés kellemetlen helyzetbe hozza az űrhajósokat az űrbázison. Kénytelenek harolni a túlélésükért, miközben egyre jobban elmosódik a határ a valóság és a... több»

Kétségtelen, hogy a The Cloverfield Paradox egy viszonylag egyszerű módon leforgatott film, amelyen J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot dolgozott. Ez azonban úgy tűnik nem sokat jelent, mivel a film nagyon "megúszós" történetet kapott.
#3

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Miután megegyeztek, hogy még a főiskola előtt szakítanak, Claire és Aidan egy utolsó epikus randin végigjárják kapcsolatuk útját, ismerős és váratlan helyekre látogatnak el,... több»

A Milyen lesz a búcsú után? annyit kapott a kritikusoktól, hogy az aligha tette zsebre. Egy tipikus young adult történet, ami a sablonokon kívül nem sokat tud felmutatni. A film által felvetett témák, mint például a megfelelés a szülői elvárásoknak, a szívfájdalom, a helyesnek vélt út kiválasztása miatti szorongás mind olyan témák, amikről lehet és érdemes filmet csinálni, csakhogy ezeket a témákat már sok film sokkal jobban feldolgozta. Mentségére legyen mondva, hogy az operatőri munka kiváló, így az erős és szemet gyönyörködtető képekben nincs hiány, csak épp a tartalom vérzik ezer sebből.
#2

66 The Silence  (2019)

(2) (1)

horror | thriller

Netflix

Egy család története, akik egy nyomasztó és üres világban próbálnak meg túlélni, miközben a barlangok sötétjében tenyésztett, veszélyes ragadozók lesnek rájuk, akik a... több»

Egy évvel John Krasinski nagysikerű filmje, a Hang nélkül megjelenése után a The Silence enyhén szólva sem tudott akkorát ütni, ebben talán nincs is semmi meglepő, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy John R. Leonetti jócskán merített inspirációt a Hang nélkül alapötletéből.
#1

74 Bright  (2017)

(15) (4)

akció | fantasy | krimi | thriller

Netflix

A film egy olyan világban játszódik, ahol a Földön az emberek mellett misztikus lények élnek. Egy emberi rendőr arra kényszerül, hogy egy orkkal együtt felkutasson egy legendás... több»

A film alaposan megosztotta a kritikusokat és a rajongókat, a Rotten Tomatoes portálon a szakma mindössze 27, míg a nézők 83 százalékra értékelték, abban viszont a legtöbben egyetértettek, hogy a Bright megérdemelt volna egy izmosabb forgatókönyvet.