A Bosszúállók megőrizte első helyét, az USA-ban a Tökéletes hang 2 kiütötte a Mad Maxet A kép forrása: Walt Disney Studios Motion Pictures

Ezen a héten sem talált legyőzőre a Bosszúállók: Ultron kora, a második helyre a Csábítunk és védünk tornázta fel magát, míg egy helyet visszacsúszva a dobogó harmadik fokán az Argo 2 végzett.

Bár jócskán visszaesett a nézőszáma a premierhétvégéhez képest, még így is magabiztosan szerezte meg a hétvégi bevételi lista első helyét Bosszúállók: Ultron kora. A Marvel blockbusterére ezen a hétvégén 70 ezer néző összesen közel 106 millió forint értékben váltott jegyet. A produkció csak hazánkban eddig 381 milliót kaszált. Reese Witherspoon és Sofia Vergara a kritikusok körében leszereplő vígjátéka, a Csábítunk és Védünk  a maga 14 ezres nézőszámával másodikként zárta a hétvégét. Újabb egy helyet csúszott vissza a dobogón Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Argo 2, mely közel 12 ezer nézőt tudott a mozikba csábítani. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb magyar filmje 114 millió forintos bevételre tett szert az elmúlt három hétben.

A legnézettebb filmek hétvégi toplistájára további három premierfilm fért fel. A Torrente V: A kezdő tizenegy a negyedik, a Tökéletes hang 2 a hetedik, míg a Dínó kaland a tizedik helyet szerezte meg, míg a Kukoricasziget és Az igazság nevében című filmekről nem érkeztek adatok. Tizenhárom hét után először nem szerepel a listán a Liza, a rókatündér.

A tengerentúlon hatalmas meglepetésre a Mad Max: A harag útja-t is maga mögé szorította a Tökéletes hang 2, ráadásul nem is kis különbséggel. A Mad Max franchise legújabb, elsöprő pozitív kritikai fogadtatásban részesült része 44, míg a Tökéletes hang folytatása 70 milliót kaszált. A harmadik helyet a Bosszúállók: Ultron kora szerezte meg, de a Marvelnek nem lehet oka a panaszra, ugyanis a film bevételei már meghaladták az 1,1 milliárd dollárt.

A teljes hétvégi magyar bevételi listáért kattints ide.