Keanu Reevesről (galériánkban) mindenkinek az jut eszébe, hogy míg a mozivásznon általában egy rettenthetetlen, kőkemény figura, addig a való életben a legkedvesebb segítőkész hollywoodi szupersztár a világon. De mint mindenki, neki is vannak kisebb-nagyobb hibái, hiszen senki sem tökéletes. Még ő sem. Egyszer egy interjúban megkérdezték tőle, hogy ha választhatna egyet, mit adna fel. Ő pedig rávágta, hogy a cigit.

Bizony, Keanu Reeves közel negyed évszázada rabja a dohányzásnak, és nem is tud leszokni. Ám az ő esetében nem a hétköznapi élet stressze, nem is a tinikorszak lázadása gyújttatta meg vele az első szálat. Hanem egy film.

Ha Keanu Reeves filmszerepeiről beszélgetünk egy baráti társaságban, akkor elsőnek valószínűleg mindenki a Mátrix-trilógiát vágja rá. Ezt követi jó eséllyel a John Wick franchise. Aztán jöhetnek az olyan filmek, mint a Féktelenül, a Constantine - A démonvadász, Az ördög ügyvédje, a Ház a tónál vagy épp a Bill és Ted zseniális kalandja.

Ezek Keanu Reeves talán legismertebb filmjei. Bár a való életben egy nagyon rendes fickó, a mozivásznon nem állnak tőle távol az antihős karakterek sem, a legjobb példa erre John Wick. Az ilyen szerepekről simán elhiszi az ember, hogy rászoktatják a színészt a dohányzásra. De Keanu Reeves egy egészen más film forgatásán szokott rá.

1996-ban mutatták be az egyik legalacsonyabban értékelt filmjét. A Féktelen Minnesota nem akármilyen szereplőgárdával futott, hiszen Keanu Reeves mellett Cameron Diaz, Dan Aykroyd, Vincent D'Onofrio és Courtney Love is felbukkant benne. A történet szerint Keanu Reeves karaktere, Jaks titkon szerelmes a bátyja menyasszonyába, aki valójában csak kényszerből megy hozzá a férfihoz.

Ez volt tehát az a film, ami ugyan a karrierjét nem határozta meg különösebben, de az életére nagyon is komoly hatással volt. A premier óta eltelt közel huszonöt évben ugyanis képtelen volt letenni a cigit.

dráma | krimi | romantikus | vígjáték

A vesztesek hármasának tragikomikus kalandjai Minnesotában. Egy volt elítélt és csaló testvére ugyanazért a nőért küzd. A történet Sam és Freddie monoton, romantikusnak közel... több»