A legjobb minisorozatok, amiket MOST nézhetsz a Netflixen

Egy egyestés mozinál többre vágysz, de most nincs időd vagy kedved egy sok évados, évadonként akár húsz epizódos nagy sorozatba belevágni? Akkor a minisorozat lesz a Te műfajod! Remek történetek jóval részletesebben kibontva mint egy másfél-két órás mozi esetében, de nem rabolja el az életed. Szerencsére a Netflixen bőven találunk ilyen minisorozatokat, de hogy ne kelljen végigböngészni mindet, kiválogattunk tizenkettőt, amiket mi a legjobbnak tartunk. Ha valamelyik felkeltette az érdeklődésedet, a sorozat mafabos adatlapjáról rögtön el is indíthatod a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva, ha van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

#13

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Gazdag lakótelep, ahol a helyi közösség nyugodt életet él, szoros kapcsolatokkal. Minden megváltozik, amikor a 18 éves Adam nyomtalanul eltűnik. A veszély gyorsan eszkalálódik,... több»

Egy lengyel minisorozat Michał Gazda és Bartosz Konopka rendezésében, amely 2022. április 22-én jelent meg a Netflien. A produkció Harlan Coben azonos című regényén alapul. A történet szerint miután fia, Adam (Krzysztof Oleksyn) eltűnik, édesanyja, Anna (Magdalena Boczarska) elhatározza, hogy mindenáron megkeresi őt. E közben derül fény különböző, a helyi közösség által eddig rejtegetett titkokra. A sorozat többnyire pozitív kritikákat kapott, Harlan Coben, az eredeti regény szerzője azt nyilatkozta, hogy ez az egyik kedvenc adaptációja.
#12

70 Mise éjfélkor  (2021)

(13)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy félreeső szigeten egy közösség csodaszerű eseményeket és ijesztő ómeneket  tapasztal, miután egy karizmatikus, titokzatos fiatal pap érkezik a településre. több»

Remek misztikus thriller-sorozat. Egy isten háta mögötti kis szigeten él egy apró közösség, akikhez titokzatos új pap érkezik. Nem sokkal később egyre több csodaszerű eseményt és ijesztő jelenést kezdenek el tapasztalni.
#11

84 Clark  (2022)

(3) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Hihetetlen történet Svédország leghírhedtebb gengszteréről, Clark Olofssonról, akinek bűntettei nyomán született meg a "Stockholm-szindróma" kifejezés. több»

A Clark című drámasorozat a "Stockholm-szindróma" kifejezés mögött álló férfi életútját követi végig az AZ sztárjának, Bill Skarsgård főszereplésével. Kábítószer-kereskedelem, gyilkossági kísérlet, testi sértés, lopás és tucatnyi bankrablás ellenére is képes volt megkedveltetni magát az emberekkel. A minisorozat Clark Olofsson önéletrajza alapján fiktív módon mutatja be a svéd kortárs történelem egyik legellentmondásosabb személyiségét 6 epizódon keresztül.
#10

68 A mániákus  (2018)

(3)

dráma | sci-fi | vígjáték

Netflix

Két vadidegen egyszerre vesz részt egy gyógyszerkísérletben, amely mellékhatások nélkül oldaná meg életük nagy problémáit, ám a dolgok mégsem úgy történnek, ahogy azt... több»

Egy sorozat, amiben Jonah Hill és Emma Stone két érzelmileg labilis, beteg embert alakít. Mindketten belemennek, hogy egy kísérleti gyógyszerrel kezeljék őket. A nyolcrészes sorozat minden epizódja gyökeresen eltérő műfajt képvisel.
#9

76 When They See Us  (2019)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Igaz történet alapján. Öt harlemi tinédzser egy rémálom kellős közepébe csöppen, amikor tévesen megvádolják őket egy New York-i támadással. több»

Az igaz történetet feldolgozó sorozat a '80-as évekbe repít vissza, amikor öt színesbőrű tinédzsert hamisan megvádolnak egy brutális gyilkossággal. Bár bizonyíték nincs ellenük, mégis bebörtönzik őket.
#8

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

A Milwaukee-i szörny története az áldozatok szemszögéből és a rendőrség hozzá nem értésének köszönhetően, amely lehetővé tette a wisconsini születésű gyilkos többéves... több»

A Szörnyeteg egy amerikai életrajzi sorozat, amelyet Ryan Murphy és Ian Brennan készített a Netflix számára. A széria a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer (Evan Peters) történetét és kegyetlenkedéseit dolgozza fel, a Netflixen a megjelenés első hetében rögtön az élen debütált, és sorra döntötte meg a nézettségi rekordokat. Vegyes fogadtatás kísérte, míg Peters alakítását egyes kritikusok dicsérték, a sorozat körül a kizsákmányoló jellege miatt sok vita alakult ki, és sokakban váltott ki ellenérzést. A túlélő áldozatok és elhunyt áldozatok hozzátartozói hasonló okokból kritizálták a sorozatot, melyet többen is "traumatizálónak" neveztek.
#7

dráma | thriller

Netflix

A sorozat egy nemi erőszak körül összpontosuló botrány történetét mutatja be a brit elit köreiben, valamint a nőket, akiket ez az eset érintett. több»

A brit elit körökbe tartozó nők története, akik mind nemi erőszak és bántalmazás áldozataivá váltak. De a segítség helyett botrány robban ki körülöttük.
#6

83 Hihetetlen  (2019)

(9)

dráma

Netflix

Egy igaz történet Marie-ről, akit azzal vádolnak, hogy hazudott a megerőszakolásáról. Két női nyomozó segít a lánynak a fordulatos ügy felgöngyölítésében. több»

Mit tehet egy fiatal nő, ha azzal fordul a rendőrséghez, hogy megerőszakolták, de segítség helyett csak hamis vádaskodást talál? A legdühítőbb ebben a remek sorozatban, hogy Marie története valóban megesett.
#5

89 A másik út  (2020)

(5)

dráma

Netflix

Egy New-York-i nő úgy érzi, ideje kitörnie a szélsőségesen konzervatív vallási közösségből, mely teljesen elzárja őt a szabad világtól. Berlinbe költözik, hogy új... több»

Egy nő igaz története, aki a világ egyik legszigorúbb vallási közösségében nevelkedett, ahol a nőknek 17 éves koruk után szinte semmi joga nem marad, csak férjhez menni és gyerekeket szülni. Ebből tör ki és ismeri meg a világot. 
#4

87 A Hill-ház szelleme  (2018)

(21) (4)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek. több»

Shirley Jackson azonos című regényének feldolgozása, amely öt testvér történetét meséli el. A testvérek egy kísértetjárta kastélyban nőttek fel, így a sorozatban úton-útfélen szellemek bukkannak fel a legváratlanabb pillanatokban.
#3

dráma | vígjáték

Netflix

Egy egyedülálló anyuka takarítóként kezd dolgozni, hogy eltartsa gyermekét, és megnyerje a harcot a szegénység, hajléktalanság és bürokrácia ellen. A világ is összefoghat... több»

Egy fiatal anya elmenekül bántalmazó partnere elől és kislányával új életet kezd. Hogy pénzt szerezzen, szobalánynak és takarítónak áll és így küzd meg az élet nehézségeivel.
#2

91 Testőr  (2018)

(2)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Miután egy veterán segített elhárítani egy terrortámadást, megbízzák annak a politikusnak a védelmével, aki egykor fő támogatója volt a háborúnak, melyben ő is harcolt.  több»

Egy veterán katona segít megakadályozni egy terrortámadást. Ezután megbízást kap, hogy egy politikus testőre legyen. Csakhogy ez a politikus korábban az elsőszámú támogatója volt annak a háborúnak, amiben ő is szolgált.
#1

91 A vezércsel  (2020)

(35) (18)

dráma

Netflix

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

Anya Taylor-Joy emlékezetes alakítása teszi nagyszerűvé ezt a minisorozatot, amely egy csodagyerek sakkmesterré válását meséli el. Az út göröngyös és megannyi buktatóval van teli, de ő egy pillanatra sem adja fel, hogy egy olyan játékban legyen a világ legjobbja, amit a férfiak uralnak.