Bombaként robbant tegnap a hír, hogy David Benioff és D. B. Weiss is beszállnak a Star Wars sagába.

Nem vicceltek a Disney-nél, amikor azt ígérték, addig, ameddig igény van rá, minden évben lesz Star Wars-mozi. Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson már kiharcolt magának egy teljesen különálló trilógiát, javában készülnek a spinoffok, és most a Trónok harca alkotói is belekóstolnak a messzi-messzi galaxis világába.

David Benioff és D.B. Weiss producerként és íróként veszik majd ki a részüket a Star Wars-univerzum filmjeiből, ennél többet azonban még nem tudunk.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy így kommentálta a páros szerződtetését.

"David és Dan egyikei a ma élő legjobb történetmesélőknek. Összetett karaktereket alkotnak, mély történetet és komplex mitológiát tudnak építeni, és ezzel igazán izgalmas vizekre tudják terelni a Star Warst" - mondta.

Természetesen Benioff és Weiss is megszólaltak az ügyben.

"1977 nyarán elutaztuk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk. Megtiszteltetés ez a lehetőség, de egyben kissé ijesztő is a felelősség, ugyanakkor rendkívül izgatottak vagyunk, és a Trónok harca utolsó évadát követően azonnal munkához látunk."

A páros mellett valóban ésszerű érvek szólnak, kíváncsian várjuk a további információkat, melyekről biztosan be fogunk számolni.

A saga következő része, a Solo: Egy Star Wars-történet május 24-től látható a hazai mozikban.