Egyre biztosabbá válik, hogy az idei nyári moziszezont úgy ahogy van, elfelejthetjük, a többi nagy stúdió után most a Disney is alaposan átrendezte a premiernaptárát.

Május 1. helyett csak november 6-án érkezik a mozikba a következő Marvel képregény adaptáció, a  Fekete Özvegy, de az  Örökkévalók idei premierjét is egészen jövő év februárjára halasztotta a Disney. Hónapokat csúszik az első távol-keleti főszereplővel forgatott szuperhősfilm, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája is, mely csak jövő év májusában kerül a mozikba, a Doctor Strange az őrület multiverzumában-ra pedig egészen jövő év novemberéig kell majd várnunk. Lemondhatunk a Thor: Szerelem és mennydörgés-ről, mely jövő év novembere helyett 2022. februárjában érkezik, melyet az eredeti tervekkel megegyező módon követ majd a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! és a  Marvel Kapitány   második része.

Természetesen a változtatások nem csak a Marvel produkciókat illetik, az eredetileg idén márciusra időzített Mulan bemutatója júliusban lesz esedékes, ami nem túl drasztikus halasztás ahhoz képest, hogy a  Dwayne Johnson és  Emily Blunt nevével fémjelzett Dzsungeltúra bő egy évet csúszik a tervezetthez képest, napra pontosan 2021. július 30-án, míg az utóbbi években folyamatosan halogatott Artemis Fowl rögtön a Disney+-on debütál majd, de hogy mikor, azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Disney.