Colin Farrell hétfő reggel Manhattan utcáin sétálgatott - de az ingázók nem is sejtették, hogy Hollywood egyik legdögösebb pasiját nézik.

A Daredevil - Fenegyerek 46 éves sztárja felismerhetetlen volt, miközben jeleneteket forgatott az HBO Max hamarosan induló sorozatához, a Pingvinhoz, amiben az ír színész újra eljátssza a DC Comics egyik főgonoszát, Pingvint, akit először a tavalyi, legújabb Batman rebootban alakított.

Pingvin, a Gotham City-i maffiózó, akit Oswald Chesterfield Cobblepot néven is ismerhetünk, Batman egyik legmaradandóbb ellensége, aki nehéz testalkatáról és gyér "hajkoronájáról" híres.

Ahhoz, hogy átváltozzon a testes bűnözővé, Farrell olyan arcprotézist visel, amely nagyobb állat, tokát és sebekkel teli bőrt ad neki. A sztár jellegzetes bozontos szemöldökét és sűrű, sötét fürtjeit szintén a hollywoodi maszkmesterek munkája tünteti el.

Farrell először múlt hónapban árulta el, hogy az új spinoff sorozatban fog szerepelni, és azt mondta, izgatottan várja, hogy újra belebújhasson a karakterébe, és elmélyedhessen Pingvin gonosz pszichéjében:

"Mike Marino és Mike Fontaine [sminkmesterek] és csapatuk rendkívüli munkát végzett, és én csak a jéghegy csúcsának gondoltam, hogy megcsinálhattuk azt a hat-hét jelenetet, amim a filmben volt. Hálás voltam értük, de többet akartam." - mondta Farrell egy interjúban.

"Őszintén szólva, minden gondolatom egy hosszabb sorozatról Mike Marino munkájához kapcsolódott" - jelentette ki a színész, a maszkmester kapcsán - "Egyszerűen tudtam, hogy annyi mindent lehet a Pingvin karakterével csinálni. Mike egyszerűen egy zseni, szóval az ő munkája volt az inspiráció, tényleg".

A The Penguin cselekményének részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de a sorozat forgatása várhatóan a következő hónapokban folytatódik.

Farrell a jövő hétvégén rövid szünetet tart a forgatásban, hogy részt vehessen a vasárnapi Oscar-díjátadón Los Angelesben. A szívtiprót a legjobb színésznek járó díjra jelölték A sziget szellemei című filmben nyújtott alakításáért. Farrell erős mezőnyben száll versenybe a díjért. A többi jelölt idén: Brendan Fraser (A bálna), Austin Butler (Elvis), Paul Mescal (Volt egyszer egy nyár) és Bill Nighy (Élj!).