Bradley Coopert többször is jelölték már Oscar-díjra színészi, írói és produceri munkásságáért, de néhányan mégis örökre úgy fognak rá emlékezni, mint a fókaként nyávogó kreténre az Ünneprontók ünnepeben, a Gyagyák a gatyában, avagy tudom, kit fűztél tavaly nyáronban a szerszámos kamrában izzadtan szexelő fickóra, vagy a másnapos pasira a Másnaposok című filmben.

A SmartLess podcast egyik nemrég megjelent epizódjában, amelynek házigazdái Jason Bateman, Sean Hayes és Will Arnett színészek, a sztár elmesélte egy híres rendezővel történt incidensét a Csillag születik díjkiosztó kampánya során. Cooper egy színésznő barátjával volt egy partin, amikor találkozott a meg nem nevezett filmrendezővel, aki néhány nem túl hízelgő megjegyzést tett rá.

A 47 éves színész akkoriban hét jelölést tudhatott magáénak, többek között az Amerikai botrány, az Amerikai mesterlövész és a Csillag születik című filmekben nyújtott alakításaiért. A szintén ismert színésznő barátot, akivel Cooper volt, korábban három Oscar-díjra jelölték. Cooper szerint a rendező így viccelődött: "Milyen világban élünk, ahol neked hét jelölésed van, neki pedig csak három"? "Erre én: "Tesó, miért vagy ekkora seggfej?""- mesélte Cooper - "Soha nem felejtem el ezt a k*rva életbe. Menj a pics*ba."

Cooper tévésztár volt, mielőtt sikereket ért el könnyedebb vígjátékokban, mint a Másnaposok és a Nem kellesz eléggé. Hamarosan azonban nehezebb szerepeket vállalt olyan filmekben, mint a 2011-es Csúcshatás és a 2012-es Túl a fenyvesen. 2014-ben Bernard Pomerance Az elefántember című Broadway-darabjának felújításában nyújtott alakításáért rajongtak érte.

De a drámai projektekben elért sikerei ellenére egyesek még mindig inkább Mordálynak, mint Robert De Nirónak tartják.

Ugyanebben az interjúban megosztotta, hogy egy másik színésznő is bántó megjegyzést tett rá, amikor megkapta élete első jelölését a Napos oldalért.

"Azt mondta: 'Láttam a filmedet. Megérdemled a jelölést" - mondta Cooper. "Erre én: 'Mi? Bocsánat, mi?' 'A jelölést. Aztán úgy 10 vagy 20 perccel később - nem viccelek - elmentem mellette a mosdóba, és ő azt mondta: 'A jelölést'. Emlékszem, hogy azt gondoltam: "Mi a f-sz ez a város?". El tudod képzelni, hogy ezt mondod valakinek? El*szott egy alak lehetsz, ha ilyet teszel."

Talán ezeket a hollywoodi gyűlölködőket jobban megérinti majd a következő rendezése, a Maestro, egy dráma, amelynek középpontjában Leonard Bernstein zeneszerző áll. Cooper fogja alakítani Bernsteint a filmben, míg Carey Mulligan alakítja Felicia Montealegre színésznőt, Bernstein feleségét.

"Itt a film; egy film a házasságról, egy film a családról. Ennyi" - mondta Cooper. "Miért bombasztikus? Mert ez a kib*szott zene. A zene bombasztikus. Volt egy titkos fegyverem a Csillag születikben. Lady Gaga volt az. Az én titkos fegyverem ebben a filmben a kib*szott Leonard Bernstein és Gustav Mahler. A zene!"

Csillag születik ma este 23:15-től az RTL Klubon.

dráma | romantikus | zenés

Bradley Cooper egy jól ismert történetet dolgoz fel a showbiznisz kegyetlen és kiszámíthatatlan világáról. A valaha híres Jackson Maine csillaga leáldozóban van: a férfi... több»