Ebben a 13 idegtépő horrorban a gonosz győzött

Az az egyik legnagyobb baj a filmekkel, hogy általában feleslegesen izgulunk bennük. Az akciófilmekben a főhős mindig legyőzi az ügyeletes gonoszt, a legrosszabb esetben is legfeljebb elveszít egy-két társat közben. A romantikus mozik végén a két szerelmes úgyis egymásra talál.

De mi a helyzet a horrorfilmekkel? Oké, általában ott is a végére valahogy sikerül felülkerekedni az aktuális rémségen, de legalábbis egy időre elmenekülni előle. Kivéve az alábbi tizenhárom horrorban. Itt ugyanis a végén bizony igenis a gonosz győz. Figyelem, erősen spoileres lista következik!

#13

72 A boszorkány  (2015)

(40) (7)

horror | misztikus

HBO Max | SkyShowtime

New England, 1630: William és Katherine keresztény értékrend szerint neveli öt gyermekét a vadon szélén. Amikor újszülött fiuk rejtélyes körülmények között eltűnik, a... több»

Egy bigott vallásos családot a közösség boszorkánysággal vádol. Miután a legkisebb fiukat egy boszorkány fényes nappal megöli, a falu a család teljes kiirtását rendeli el. Végül mindenkivel végeznek, kivéve az anyával és legidősebb lányával. A fájdalomba beleőrült anya őt okolja a család tragédiájával és egymásnak esnek, a lány pedig végez vele. Ezután egy fekete kecske megkeresi őt és emberi alakot öltbe becsábítja az erdőbe, ahol a lány maga is boszorkánnyá válik.
#12

69 Hell House LLC  (2015)

(1)

horror | misztikus | thriller

Öt éve annak, hogy megmagyarázatlan körülmények között 15 ember életét vesztette Halloween estéjén egy turista attrakciónak készült kísértetházban. A helyszínre egy... több»

Egy a tucatnyi talált kazettás horrorok közül, de! A film egy elátkozott kastély attrakcióban játszódik, ahol a stábtagok dolga a vendégek ijesztgetése lenne. A nyitó éjszakán azonban egyikük, Sara kivételével mind kegyetlen halált halnak korábbi vendégek szellemei által. Erről felvételek is készültek, amit egy riporternő az egyetlen túlélővel, Sarával közösen néz végig. Csakhogy a kazettákból az is kiderül, hogy Sara sem élte túl az éjszakát. A film végére világossá válik: Sara mindvégig szellem volt és a riporternő életére fog törni.
#11

63 Funny Games  (2007)

(2)

dráma | horror | krimi | thriller

Két erőszakos fiatal férfi túszul ejt egy családot, majd arra kényszerítik őket, hogy szadista játékokat járszanak velük, amin jókat szórakoznak a család nyaralójában. több»

Egy család - apa, anya és a kisfiuk - találkozik két fiatal sráccal, akik első ránézésre teljesen normálisnak tűnnek. Ők Peter és Paul, akik azonban a legkevésbé sem normálisak. A két szociopata gyilkos előbb kegyetlen játékokat játszik a családdal, majd egyenként megölik őket. A film végén pedig becsöngetnek egy másik házba, hogy elölről kezdjék az egész játékot.
#10

65 Hívatlanok  (2008)

(15) (13)

horror | misztikus | thriller

A fiatal pár romantikus éjszakája rémálomba fullad, mikor három ismeretlen, maszkos alak jelenik meg az ajtójukban. Az idegenek üldözőbe veszik a párt, akik minden erejükkel azon... több»

Egy megromlott viszonyú pár egyikük barátjának esküvője után a gyerekkori otthonában szál meg. Az éjszaka közepén egy fiatal nő bekopog hozzájuk és Tamarát keresi. Miután elküldik, hogy itt olyan ember nem lakik, két álarcos férfival tér vissza. Foglyul ejtik a párt és megkínozzák őket. Hogy miért? Mert otthon voltak. A film végére mindkettőjüket megölik és elhajtanak. Utolsó mondatként egyikük megjegyzi, "legközelebb könnyebb lesz".
#9

horror | misztikus | thriller

Több száz videokazettát találnak egy elhagyatott házban. A felvételeken emberek megkínzása és meggyilkolása látható, melyek alapján a rendőrség rekonstruálni tudja egy... több»

A rendőrség egy kegyetlen, őrült sorozatgyilkos után nyomoz. Találnak közel ezer videokazettát, amelyeken a gyilkos brutális kínzásai láthatók. A film végére az aktuális áldozat, Cheryl ugyan kiszabadul, de két héttel később öngyilkos lesz. A gyilkos pedig továbbra is szabadon van, sosem sikerül elkapni.
#8

74 Pokolba taszítva  (2009)

(24) (9)

horror | thriller

Netflix

Christine Brown (Alison Lohman) adóügyintéző. A súlyosan eladósodott Mrs. Ganush (Lorna Raver) haladékot szeretne kérni a házára felvett hitel törlesztésére. Christine, hogy... több»

Egy banki ügyintéző elutasítja egy cigányasszony kölcsönkérelmét, mire az megátkozza őt. Három napja maradt, mielőtt a lelkét a pokolra rántanák a démonok. A film végére rájön, hogy ha az elátkozott gombot másnak adja (ő a már halott öregasszony sírjába temeti), akkor elűzheti az átkot. Csakhogy ő véletlenül rossz gombot ásott el, így a fináléban mégiscsak a pokolra száll...
#7

horror

Lindsay és Jenny, a két amerikai lány Európában utazgat. Németországban autóznak, amikor egy erdőben gondjuk támad a kocsijukkal. Gyalog indulnak útnak, hogy segítséget... több»

A valaha készült egyik legbetegebb horror. Egy őrült orvos elrabol három embert, hogy a szájuk és fenekük összevarrásával egyetlen hosszú tápcsatornát, egy emberi százlábút hozzon létre. A film végére a három áldozat közül az első öngyilkos lesz, a másik pedig vérmérgezésben hal meg. A dokit lelövi egy rendőr. De a legrosszabbul a középső alany jár, ő ugyanis összevarrva marad két holttesttel...
#6

54 Skinamarink  (2022)

(2)

horror

Két gyerek arra ébred az éjszaka közepén, hogy édesapjuknak nyomaveszett, és az összes ablak és ajtó eltűnt az otthonukból. több»

Egy testvérpár napokra egyedül marad a házban, miután az apjuk rejtélyesen eltűnik. Egy idő után kísérteties hangokat kezdenek hallani, ami az emeletre csábítja őket. Egyikük végül követi a hangot és az elhunyt anyjuk groteszk szelleme elveszi a szemét és a száját. Végül a másik is szembenéz vele, hogy a film végére kiderüljön, már lassan két éve ebben a körforgásban szenved és soha nem fog tudni kitörni belőle.
#5

65 Mosolyogj  (2022)

(23) (10)

horror

SkyShowtime | Netflix

Miután tanúja volt egy bizarr, traumatizáló esetnek, amely egy betegével történt, Dr. Rose Cotter olyan ijesztő dolgokat tapasztal, amelyekre nem tud magyarázatot adni. Rose-nak a... több»

Az utóbbi évek egyik legjobb horrorja. A hőfős, Rose végignézi, ahogy egy páciense groteszk mosollyal az arcán öngyilkos lesz. Rájön, hogy egy sötét jelenés kísérti őt és a környezetét. A film végére úgy tűnik, hogy Rose megtöri az átkot azzal, hogy szembenéz a múltjával. Ám végül kiderül, hogy ez csak trükk volt és ő a jelenés következő áldozata.
#4

70 Aki bújt, aki nem  (2001)

(16) (24)

horror | misztikus

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

Darry (Justin Long) és Patricia Jenner (Gina Philips) a tavaszi szünet egyik szép napján épp hazafelé tartanak, amikor egy furgon kis híján leszorítja őket az útról. Nem sokkal... több»

Egy testvérpár a semmi közepén hajt keresztül, amikor egy szörnyeteg a nyomukba ered. Ez a lény 23 évente kel életre, hogy 23 napig emberekből építse újra a saját testét. Most épp e testvérpárt szemelte ki magának. A film végére kiderül, hogy sikerrel is járt, hiszen egyikük szeme már az övé.
#3

70 Ideglelés  (1999)

(46) (30)

horror | misztikus

HBO Max | Netflix

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

Az egész talált kazettás őrület megindítója és egyben máig a legjobb képviselője. Három egyetemista forgatni megy egy erdőbe, ahol állítólag régen egy boszorkány élt. Pár nap alatt teljesen eltévednek és a boszorkány kísérteni kezdi őket. Aztán egyikük nyomtalanul eltűnik. A film végére rátalálnak egy házra, ahol hallják társuk üvöltését. A néző már azt hihetné, hogy sikerül megmenteniük, de az utolsó képkockák azt bizonyítják, hogy ehelyett mindannyian a házban lelik halálukat.
#2

67 Testrablók támadása  (1978)

(6) (11)

horror | sci-fi

A Testrablók támadása című sci-fiben Matthew Bennell meglepetéssel észleli, hogy barátai furcsán kezdenek el viselkedni. Kiderül, hogy a korábbi meteorbecsapódás következtében... több»

Több feldolgozása is volt ennek a történetnek, amelyben egy földönkívüli faj őrjítően csendben leigázza az emberiséget. Nem csinálnak semmi extrát, csak álmukban megszállják a testüket és kicserélik azt egy bábra, amit már ők irányítanak. Bár a film végére úgy tűnik, hogy a főszereplőknek sikerült elmenekülni, Donald Sutherland legendás sikolya jelzi, hogy ez nem így van.
#1

70 Örökség  (2018)

(44) (8)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony... több»

A Graham család épp elveszítette a feleség édesanyját, akiről később kiderül, hogy egy sötét szekta vezetője volt. Nem sokkal később a család legkisebb lánya meghal egy autóbalesetben, amiről kiderül, hogy a szekta okozta. Arra is fény derül, hogy a szekta kezdettől fogva őket szemelte ki, hogy gonosz istenüket megidézhessék. Szép fokozatosan az egész családdal végeznek és csak a fiuk marad, akiben az isten végül testet ölthet.