Elhunyt a Kemény motorosok  és számos kult sorozat sztárja, William Lucking

80 éves korában elhunyt a Kemény motorosok sztárja, William Lucking. A sztár október 18-án halt meg Las Vegas-i otthonában, tudatta a világgal a felesége. A színészről kollégája, Stephen Macht az elsők között emlékezett meg Facebookon.

“Bár William gyakran játszott kemény és erős figurát, életében elegáns, ragyogó intellektusú férfi volt, aki szeretett politikáról és aktuális ügyekről, filozófiáról és fizikáról vitatkozni, és kifinomult véleményt nyilvánítani a művészetről és a költészetről."

A színész a hazai nézők számára leginkább a Kemény motorosok című sorozatból lehet ismerős, melyben Piney Winstont alakította a széria 35 epizódjában. A szerepet a sorozat 2008-as indulásától a 2011-es negyedik évadig töltötte be.

1983 és 1984 között szerepelt az NBC A szupercsapat című műsorában is mint Lynch ezredes, valamint játszott a Star Trek: Deep Space Nine három epizódjában is.

1968-ban debütált a képernyőn az Ironside egyik epizódjában, és olyan kultikus sorozatokban tűnt fel, mint a M.A.S.H., a Dallas, az X-akták, a J.A.G. - Becsületbeli ügyek, Az elnök emberei, a Magnum és a Knight Rider.

A szakma, a rajongók és a barátai mellett a színészt felesége és két lánya, Marjet Lucking és Juliana Ryan gyászolja.

A gyászjelentésben a család azt kérte, hogy „koccintsanak az emlékére, és ünnepeljék az örökségét”.

Nyugodjék békében.

#1
William Lucking

William Lucking

szül. 1941. 06. 17. - elhunyt 2021. 10. 18.
Vicksburg, Michigan, Egyesült Államok
Diplomáját a Kaliforniai Egyetemen szerezte.. Boldog házasságban él Sigrid Insull jelmeztervezővel. 2013-ban kiadta első thriller könyvét The Painted Monkey: An Eddie Padilla Thriller címmel. Az amerikai színész első szerepét 1965-ben az Ármány és szenvedély című sorozatban kapta, majd 69-ben feltűnt a Hell's Belles című... több»